Δευτέρα, Νοεμβρίου 5

5 ροφήματα που θωρακίζουν την καρδιά

Οι καρδιακές παθήσεις βρίσκονται σε έξαρση στην εποχή μας, αυτό συμβαίνει για πολλούς και διαφόρους λόγος, από τους πιο σημαντικούς όμως πιστεύουμε ότι είναι η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή. Είναι σημαντικό να δίνουμε στην καρδιά μας «ανάσες» υγείας και αυτό
ευελπιστούμε να κάνουμε με τα ροφήματα και τους χυμούς που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Ροφήματα και χυμοί που θωρακίζουν την καρδιά και μας «γεμίζουν» υγεία

ροφήματα που θωρακίζουν την καρδιά
Είναι ροφήματα που όλοι μας τα προτιμάμε σε καθημερινή βάση, τα οποία λόγω των θρεπτικών και ωφέλιμων για την υγεία συστατικών τους, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Καφές

Ο καφές έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση ή οποία μάλιστα είναι  μεγαλύτερη από το κακάο και από το τσάι. Η σωστή και με μέτρο κατανάλωση καφέ έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θωράκιση της υγείας της καρδιάς. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και των φλεγμονών.
Έρευνα που διεξήχθει σε 83.000 γυναίκες διαπίστωσε ότι όσες από αυτές κατανάλωναν 2 φλιτζάνια την ημέρα, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο πρόκλησης ασθενειών που προέρχονται από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Αν όμως το παρακάνετε και πίνετε πάνω από 4 φλιτζάνια καθημερινά, τότε αυτή σας η επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, άγχος και κούραση.

Χυμός Ροδιού

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι πραγματικά μεγάλη. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση χυμό ροδιού μπορεί να προστατεύσει την καρδιά μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς την καρδιά. Πίνετε πάντα φρέσκο χυμό ροδιού χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ουσιών.

Μαύρο τσάι

Στα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης συγκαταλέγεται το μαύρο τσάι, το οποίο είναι ιδανικό για την προώθηση της υγεία της καρδιάς. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μαύρου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων και επίσης μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης, βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και τη ροή τους αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες. Πιείτε το, ζεστό και χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών ουσιών για να πάρετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μερικά μόνο φλιτζάνια την εβδομάδα από μαύρο τσάι μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Πράσινο τσάι

Όπως το μαύρο, έτσι και το πράσινο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που διατηρούν την καρδιά υγιή. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2004 έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου. Η χρήση του σχετίζεται με μειωμένη χοληστερόλη και χαμηλότερο δείκτη σχηματισμού θρόμβων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να ευθύνεται στην πρόκληση πολλών και καθόλου αμελητέων καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως για παράδειγμα αυξημένο ιξώδες του αίματος. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, το αίμα γίνεται πιο πηχτό, που σημαίνει ότι η καρδιά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να αντλήσει το αίμα, η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση. Η υπέρταση μπορεί να βελτιωθεί από την επαρκεί κατανάλωση νερού.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι σημαντικά χαμηλότερος κίνδυνος ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων συνδέονται με την κατανάλωση σωστής ποσότητας νερού σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχει καλύτερο «ποτό» για να ενυδάτωση του οργανισμό μας παρά το ίδιο το νερό, το οποίο είναι ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς. Συνιστάται η κατανάλωση 8 ποτηριών (2 λίτρων) καθημερινά. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού και με αυτόν τον τρόπο να δώσετε περισσότερο άρωμα, ενώ ταυτόχρονα να το γεμίσετε με μία εξαιρετική δόση αντιοξειδωτικών ουσιών, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία.
votanonkipos
triklopodia.gr