Πέμπτη, Δεκεμβρίου 6

Οι λαθροθήρες από την πόλη Ηράκλειο έβγαλαν ψάρι με απαγορευμένο δόλωμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, στην πόλη Ηράκλειο είχαν συλληφθεί τέσσερεις άντρες, κατηγορούμενοι για λαθροθηρία. Κατά την σύλληψή τους είχαν μαζί τους 318 κιλά ψαριού.
Τους επιθεωρητές αλιείας είχε ξαφνιάσει το γεγονός, ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν μαζί τους κανενός είδους σύνεργα λαθραίας αλιείας (δίκτυ, ηλεκτροσόκ, εκρηκτικά, κλπ). Στην ερώτηση για το πως κατάφεραν να βγάλουν τόσο ψάρι, οι άντρες
απάντησαν αστειευόμενοι «τσιμπάει καλά». Όμως κατά την εξέταση των προσωπικών αντικειμένων, ένας εκ των επιθεωρητών πρόσεξε μια συσκευασία με αλλοδαπή ετικέτα. Εντός αυτής βρισκόταν ένα άγνωστης προελεύσεως σπρέι.

Μετά από απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε, πως η ουσία αυτή έχει πολύ ισχυρή δράση στα ψάρια, χάριν στα ειδικά ένζυμα που περιέχει. Η βασική δράση της ως άνω ουσίας είναι η πρόκληση στα ψάρια αισθήματος απίστευτης πείνας. Κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, ακόμα και τα χορτάτα ψάρια υπό την επίδραση των ενζύμων, γινόταν πολύ δραστήρια και εμφάνιζαν απίστευτη όρεξη.
  Κατόπιν ανακρίσεως διαπιστώθηκε πως οι άντρες δεν είναι λαθροθήρες, αλλά απλός ερασιτέχνες ψαράδες. Ένας από τους συλληφθέντες προμηθεύτηκε το δόλωμα στο διαδίκτυο, σε μία από τις ιστοσελίδες. Όι ιδιοί οι συλληφθέντες βίωναν ένα μικρό σοκ, διότι τόσο μεγάλη ψαριά δεν μπορούσαν ούτε να την φανταστούν. Μετά την διευκρίνιση όλων των περιστάσεων, οι άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν βρέθηκε νομική βάση για την σύλληψή τους αλλά ούτε είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

  Το δόλωμα που ανευρέθηκε προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον της εξεταστικής επιτροπής. Είχε διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα σχετικά με το θέμα. Διαπιστώθηκε, πως το ως άνω σκεύασμα είναι δημιουργηθεί το 2011 από τους καναδούς επιστήμονες. Αμέσως μετά τη δημιουργία του αυτό το σκεύασμα μπήκε σε μαύρη λίστα από πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες και στην πλειοψηφία τους απαγορεύεται μέχρι και σήμερα. Στην δική μας χώρα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος (για την ώρα ετοιμάζεται η κλήση για τα παράπονα), και χάριν στα γραφειοκρατικά θέματα, θα αργήσει να ψηφιστεί.

Με την πρωτοβουλία μας βρήκαμε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα η οποία απολύτως νόμιμα πουλάει το περιβόητο δόλωμα, κάνοντας χαρούμενους όλους τους ψαράδες. Όσο δεν υπάρχει κάποιο απαγορευτικό νομοσχέδιο – όλα είναι νόμιμα


ta-news.com/fish-gr