Π. Λαφαζάνης: Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε την Ελλάδα σε αιώνια χρεοδουλοπαροικία

Τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε Grexit και Brexit, κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως επισημαίνει, η ΛΑΕ και η πρότασή του στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, την έξοδο από την ευρωζώνη

(Grexit) ως ρεαλιστική και βιώσιμη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, «έχουν καταστεί εφιάλτης για τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε τότε την καταστροφική πορεία της συνθηκολόγησης και του άθλιου 3ου μνημονίου».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας «επανέρχεται διαρκώς στον τόπο του εγκλήματος», σε μια «απέλπιδα» προσπάθειά του «να "εξιλεωθεί" για το ξεδιάντροπο πραξικόπημά του, που μετέτρεψε το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος σε εξευτελιστικό "ΝΑΙ", φτάνοντας στο σημείο να οικτίρει και τη Βρετανία για την απόφασή της να φύγει από την ΕΕ, προσάπτοντας στο Brexit λοιμούς και καταποντισμούς, τάχα για τις "εργατικές δυνάμεις" αυτής της χώρας».
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστηρίζει ότι ο Βρετανικός λαός «δεν άκουσε τις νουθεσίες Τσίπρα και πολύ περισσότερο δεν ακολούθησε την κατάπτυστη συνταγή του έλληνα πρωθυπουργού και πολιτικού υπαλλήλου της Γερμανίας να κάνει, όπως ο ίδιος έκανε, το "ΟΧΙ" σε "ΝΑΙ"».
Ο ίδιος θεωρεί ότι κ. Τσίπρας «προτίμησε να σώσει το ευρώ και την ευρωζώνη από το "χάος", κατά τη ρήση του Γ. Ντάισελμπλουμ, θυσιάζοντας την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε επ’ αόριστον χρεοδουλοπαροικία και νεοαποκιοποίηση.
Το πολιτικό και ποινικό τίμημα που θα πληρώσουν γι’ αυτό ο Αλ. Τσίπρας και όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί της χώρας δεν θα αργήσει να επέλθει και θα είναι βαρύτατο» καταλήγει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.
.naftemporiki.gr