Τρίτη, Δεκεμβρίου 18

Ζητούν να φύγει η μαστούρο Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ

Ακριβοπούλου προς Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας: «Συγγνώμη που σας είπα χρυσαυγίτες, είχα πυρετό»
Την απομάκρυνση της Κατερίνας Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ φέρεται να ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άτυπες συζητήσεις που είχε με εκπρόσωπους της διοίκησης. Το ερώτημα είναι αν οι κινήσεις αυτές είναι σε γνώση του Νίκου Παππά και αν θα υπάρξει απάντηση από το Μέγαρο Μάξιμου.

================================


 

Δημόσια συγνώμη από την ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Την έντονη αντίδραση των μητροπολιτών Πειραιώς και Μεσσηνίας προκάλεσαν αναφορές δημοσιογράφου της ΕΡΤ για «χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς», με αποτέλεσμα να απειλούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
«Επειδή τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κα Ακριβοπούλου στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου, γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου, άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή (σ.σ. χθεσινή) εκπομπή της» αναφέρει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Με υψηλούς τόνους απάντησε και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην ΕΡΤ για τους χαρακτηρισμούς που του προσέδωσε, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει καταδικάσει δημόσια τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ζήτησε συγγνώμη
η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν τα λεγόμενά της κατά των μητροπολιτών ανάγκασαν τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου να αναδιπλωθεί ζητώντας και συγγνώμη. Μάλιστα, είπε ότι έκανε λάθος γιατί είχε… πυρετό.
Με τις απειλές των μητροπολιτών Σεραφείμ και Χρυσοστόμου για προσφυγή στη Δικαιοσύνη σχετικά με όσα είπε περί χρυσαυγιτών και ακροδεξιών η κ. Ακριβοπούλου, στην έναρξη της σημερινής της (σ.σ. χθεσινής) εκπομπής είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που όχι απλώς έχουν δίκιο, αλλά αδικούνται αφού έχουν εκφράσει απόψεις με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που είπα εγώ και έχει δίκαιο και ο μητροπολίτης που μιλά για ένδικα μέσα».
Συνεχίζοντας η κα Ακριβοπούλου είπε ότι όταν αναφέρθηκε στους δύο μητροπολίτες, είχε στο μυαλό της έναν τρίτο: το μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί χούντας». Για να δικαιολογηθεί πάντως, η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι προχθές ήταν μια δύσκολη μέρα, γιατί τόσο εκείνη όσο και οι δύο συμπαρουσιαστές της είχαν… πυρετό.