Τρίτη, Δεκεμβρίου 4

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και λόγω «λεφτάδων»; Καταρρέει το ΣΥΜΠΑΝ στη δικογραφία του χρυσού. «Δεν υφίσταται λαθρεμπορία», λέει η ΑΑΔΕ. Σε δεινή θέση εισαγγελία, ανακριτές και Δικαιοσύνη. Διασαλεύεται η έννομος τάξη με τις επερχόμενες συνέπειες ελευθέρωσης των κρατουμένων

rixardos5
Εξελίξεις στην υπόθεση της φερόμενης ως λαθρεμπορίας χρυσού πυροδοτεί η απάντηση της ΑΑΔΕ στην ανακρίτρια. Δεν υφίσταται λαθρεμπορία αποφαίνεται η Αρχή και γυρίζουν όλα από την αρχή, ότι τουλάχιστον μπορεί να μείνει όρθιο από τη δικογραφία που συνέθεσε η αστυνομία και επεκτάθηκε με τις ποινικές διώξεις και τις αποφάσεις προφυλακίσεων από τις κείμενες
ανακριτικές αρχές.
Παράλληλα, διασαλεύεται-εαν τυχόν καταρρεύσουν οι κατηγορίες- και το αίσθημα απονομής δικαιοσύνης που μέχρι σήμερα-έστω και δι όψεως- περιέβαλλε τις δικαστικές αρχές. Όλα αυτά βεβαίως- και υπό την προϋπόθεση- ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι προέκταση ατιμωρησίας εμπλεκομένων και πρόθεση από την Ανεξάρτητη Αρχή να ελαφρύνει για άγνωστους λόγους την θέση των κατηγορούμενων λόγω και της οικονομικής τους επιφάνειας αλλά και των εμπορικών τους δοσοληψιών με το Τουρκικό Κράτος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής υπάρχουσες πληροφορίες:
Απρόσμενη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές. Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.
Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.