Παρασκευή, Ιανουαρίου 11

Στροφή 180 μοιρών- Καμμένος: Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν είμαι απερχόμενος υπουργός

Στροφή Π. Καμμένου: Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν είμαι απερχόμενος υπουργός
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Σε νέα αλλαγής στάσης επιδόθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι δεν τελεί υπό παραίτηση, ούτε είναι απερχόμενος υπουργός, ενώ μέχρι χθες οι πληροφορίες τον ήθελαν να αποχαιρετά τους αξιωματικούς του ΥΠΕΘΑ.
«Ούτε απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτησιν», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για τα F-16, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ «ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στα Σκόπια ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι εγώ τελώ υπό παραίτηση. «Άρα πρόκειται για μια προσβλητική στάση για τη Βουλή, το υπουργείο και την στρατιωτική ηγεσία που είναι εδώ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών για τα αντισταθμιστικά των F16, με τον Κ. Τασούλα να τονίζει ότι είναι συνταγματικά και πολιτικά απαράδεκτη η συνεδρίαση όταν ένας υπουργός είναι εν αποδρομή.
«Η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι απολύτως ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη η σημερινή συνεδρίαση γιατί γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσία του απερχόμενου υπουργού Αμύνης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, εξηγώντας ότι τόσο σοβαρά θέματα δεν μπορεί συζητούνται με έναν υπουργό άμυνας που προανήγγειλε στο Συμβούλιο άμυνας την αποχώρησή του. «Η χθεσινή ανακοίνωση υπουργού ότι είναι εν αποδρομή μας αναγκάζει να πούμε ότι όλα αυτά θέματα θα έρθουμε να συζητήσουμε με το διάδοχο Καμμένου συνταγματικά πολιτικά θεσμικά. Η ΝΔ κατόπιν αυτού του απολύτως ασυνήθιστου και απαράδεκτου της παρουσίας απερχόμενου υπουργού αποχωρεί  και θα έρθει να συζητήσει με το διάδοχο του κ. Καμμένου», επισήμανε βάζοντας φωτιά στη συνεδρίαση.
Από την πλευρά του Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήγγειλε τη στάση της ΝΔ και ζήτησε από τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση. «Για αντιπολιτευτικούς λόγους όχι απλώς αποχωρεί αλλά το βάζει κυριολεκτικά στα πόδια. Είναι ντροπή η στάση της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
 .liberal.gr