Δευτέρα, Ιανουαρίου 14

Το σκάνδαλο των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ --Του Βασίλη Βιλιάρδου


Οι εξαθλιωμένοι από την απάτη των μνημονίων Έλληνες Πολίτες έχουν δοθεί ως λάφυρο στις επιχειρήσεις της εγχώριας και διεθνούς ελίτ για να τους απομυζούν – στηρίζοντας προφανώς τη χώρα που δημιούργησε και τους προσέφερε αυτήν την πελατεία: τη Γερμανία.

Άποψη


Για να γίνει κανείς μέλος μίας εγκληματικής συμμορίας, όπως για παράδειγμα η Μαφία, θα πρέπει προηγουμένως να σκοτώσει κάποιον – έτσι ώστε να μην μπορεί ποτέ να την εγκαταλείψει προδίδοντας τους άλλους που τους δίνει αυτόματα το δικαίωμα του εκβιασμού. Τον κανόνα αυτό τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους εμάς οι φίλοι μας οι Γερμανοί – η επιτυχία των οποίων, είτε οικονομική σήμερα, είτε στρατιωτική στο παρελθόν, στηριζόταν ανέκαθεν στη διαφθορά, στις προδοσίες, στις ύπουλες πολιτικές όπως το μισθολογικό dumping ενάντια στους κανόνες της Ευρωζώνης και φυσικά στους προδότες.
Ούτε στην ποιότητα των προϊόντων τους, ούτε στην ισχύ της βιομηχανίας τους, ούτε σε θεμιτά μέσα – αλλά σε αθέμιτα, ενώ έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές πως πρόκειται για την πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, στην οποία οι κάθε είδους απάτες αποτελούν την καθημερινότητα της, ενώ η μεγαλύτερη της τράπεζα, η Deutsche Bank, αποκαλείται από την ίδια την αστυνομία ως εγκληματική συμμορία.
Εκτός αυτού θεωρείται ως η βασίλισσα της διαφθοράς, ενώ χρησιμοποιείται από την ιταλική μαφία ως ο ιδανικός τόπος ξεπλύματος μαύρου χρήματος – οπότε εύλογα υποθέτει κανείς πως η χώρα δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό στην περίπτωση της Μακεδονίας. Ελπίζουμε μόνο να μην παρασύρονται οι Έλληνες από την κυβερνητική οπερέτα της παραίτησης του κ. Καμένου ή/και  της ψήφου εμπιστοσύνης – η οποία λειτουργεί ως ένα προπέτασμα καπνού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Περαιτέρω είναι γνωστό πως η Γερμανία, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της μετατροπής της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της, έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο τη ΔΕΗ – μία επιχείρηση που εκτός του ότι έχει πρόσβαση σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κυρίως της ελληνικής βιομηχανίας, επειδή από το κόστος της ενέργειας εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα της.
Λόγω του ότι τώρα η Γερμανία είναι αχόρταγη, θέλει να αποκτήσει τη ΔΕΗ σε μία εξευτελιστική τιμή, οπότε πρέπει να απαξιωθεί προηγουμένως – μία διαδικασία που ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού σήμερα η επιχείρηση κοστίζει μόλις 316 εκ. €, όταν διαθέτει πάγια περιουσιακά στοιχεία κόστους περί τα 16 δις € και τζίρο της τάξης των 5 δις €.
Εύλογα τώρα αναρωτιέται κανείς πώς συνδέονται τα παραπάνω με την κοινοπραξία FINACITY Corporation στην οποία συμμετέχουν ένα κυβερνητικό μεγάλο δικηγορικό γραφείο (με πελάτες μεταξύ άλλων τον κ. Ι. Σαββίδη ή τον κ. Κοπελούζο της Prometheus Gas), η IMB Hellas, η Deutsche Bank, η ESTRIA Business, η Deloitte, η KPMG, η ΚΑΠΑ Research των δημοσκοπήσεων και η QUALCO του εξαδέλφου του υπουργού οικονομικών μας, του κ. Ορέστη Τσακαλώτου.
Το όνομα βέβαια της Deutsche Bank είναι αρκετό για τη δημιουργία συνειρμών που τα συνδέουν όλα μεταξύ τους – πόσο μάλλον το γεγονός ότι, η κοινοπραξία FINACITY με επικεφαλής την QUALCO, έχει αναλάβει τη διαχείριση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ (πηγή), εκτός από τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών που είναι αναμφίβολα ένας πολύ προσοδοφόρος τομέας για εταιρείες αυτού του είδους (πηγή).
Αντικείμενο όλων αυτών είναι οι εξαθλιωμένοι από την απάτη των μνημονίων Έλληνες Πολίτες – οι οποίοι έχουν δοθεί ως λάφυρο στις επιχειρήσεις της εγχώριας και διεθνούς ελίτ για να τους απομυζούν, στηρίζοντας προφανώς τη χώρα που δημιούργησε και τους προσέφερε αυτήν την πελατεία: τη Γερμανία.
Πώς αλήθεια διογκώθηκαν οι απαιτήσεις της ΔΕΗ στα 3,5 δις €, στα οποία οφείλονται κυρίως η απαξίωση της και τα οικονομικά της προβλήματα; Με την «φιλόπτωχη» πολιτική της κυβέρνησης, μέσω της οποίας απαγορεύθηκε στη ΔΕΗ η διακοπή της ηλεκτροδότησης όταν οι οφειλές των πελατών της ήταν κάτω των 1.000 € – η οποία λογικά λειτούργησε ως κίνητρο, για να οφείλουν όλοι ένα αντίστοιχο ποσόν, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως με τις καθυστερήσεις, τους τόκους και τις επιβαρύνσεις, σχεδόν διπλασιάζονται. Η ίδια παγίδα του χρέους και των τόκων δηλαδή, όπως αυτή που οδηγήθηκε το κράτος πριν το 2009 – για να χρεοκοπήσει και να υποθηκεύσει τα πάντα.
Η QUALCO τώρα του κ. Ο. Τσακαλώτου έχει καταφέρει να εισπράξει περί τα 100 εκ. €, με στόχο τα 550 εκ. € έως το Μάρτιο του 2019, για να αμειφθεί με bonus 6 εκ. € εκτός από τα υπόλοιπα – οπότε είναι λογικό να στέλνει χιλιάδες εξώδικα και να ασκεί πιέσεις στους δυστυχείς οφειλέτες της ΔΕΗ που δεν μπορούν να προστατευθούν από κανέναν. Τεράστια ευκαιρία πλουτισμού λοιπόν για την QUALCO, αλλά και για τα δικηγορικά γραφεία, με τα οποία συνεργάζεται – ενώ ταυτόχρονα η ΔΕΗ απαξιώνεται, για να δοθεί δώρο στους Γερμανούς.
Ολοκληρώνοντας, με το ίδιο τρόπο που αφελληνίσθηκαν οι ελληνικές τράπεζες (αφού προηγουμένως όλοι εμείς πληρώσαμε το λογαριασμό, τα 40 δις € των τριών κεφαλαιοποιήσεων τους με τη συμμετοχή του δημοσίου, των 17 δις € των αναβαλλομένων φόρων που θα επιβαρύνουν εμάς και των 150 δις € των προβλέψεων που θα κληθούμε ξανά εμείς να συμπληρώσουμε με την πληρωμή μεγαλύτερων φόρων), με τα κόκκινα δάνεια δηλαδή που προκάλεσε η απάτη των μνημονίων, θα αφελληνισθεί και η ΔΕΗ – εις υγεία των κορόιδων που αντί να εξεγείρονται απέναντι σε όλα αυτά τα εγκλήματα, παρακολουθούν σαν ανόητοι από τους καναπέδες τους τις οπερέτες που οργανώνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Τα θεάματα χωρίς άρτο δηλαδή, έτσι ώστε να πεινούν και να λεηλατούνται μεν, αλλά να έχουν θέματα για να συζητούν μεταξύ τους, χωρίς καν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους – όπου οι συνεργαζόμενες με τους Γερμανούς εγχώριες ελίτ κάνουν κυριολεκτικά πάρτι και πλουτίζουν όσο ποτέ μέχρι σήμερα, αδιαφορώντας εντελώς για οτιδήποτε άλλο.
Σημείωση αναγνώστη (πηγή): Στο άρθρο σας δεν αναφέρετε ότι, δύο από τους λόγους για τους οποίους η ΔΕΗ έχει οδηγηθεί σε αυτό τον οικονομικό στραγγαλισμό και οι ιδιώτες καταναλωτές σε αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών τους, είναι τα υπέρογκα χαράτσια υπέρ των δήθεν ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) των εγχωρίων ελίτ και λοιπών αρπακτικών, δήθεν επενδυτών. Με εξαναγκασμό δυστυχώς των ανίσχυρων καταναλωτών να τους χρηματοδοτούν – προκειμένου να ξεφορτώνονται οι Γερμανοί τις ανεμογεννήτριες τους. Επίσης τη σκανδαλώδη επιβολή παράλληλων προμηθευτών που αγοράζοντας ρεύμα κάτω του κόστους από τη ΔΕΗ, προσελκύουν καταναλωτές – εις βάρος της ίδιας της ΔΕΗ και της παραγωγικής της ικανότητας προοπτικά.analyst.gr