Από: marketnews.gr
Και σαν τι μπορούμε να πούμε δηλαδή; Υπάρχει κάτι απ’ όσα έγιναν αυτό το Κυριακάτικο πρωινό, που δεν το είχαμε συζητήσει και αναλύσει εκατό φορές; Προφανώς η αποχώρηση Καμένου απ’ την κυβέρνηση συνιστά είδηση πρώτου βαθμού, πλην είναι ανακοινωμένη τόσες φορές κι από τόσο παλιά, που κατέληξε τελικά να μοιάζει με ασπρόμαυρη ελληνική ταινία που την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, αλλά την ξέρουμε απ’ έξω.
Βεβαίως, ο Πάνος πάντα συνηθίζει να βάζει την προσωπική του χαριτωμένη πινελιά, ακόμα και στα πιο κοινότοπα πράγματα. Πριν παραιτηθεί λοιπόν, ανάρτησε την έπαρση της σημαίας στον Γράμμο (πάλι καλά που δεν έκανε ανάρτηση και για το Βίτσι), ενώ μετά πήγε στην εκκλησία και μετάλαβε. Επίσης, στην αρχή της συνέντευξης του μας αποκάλυψε ότι όλοι τα στελέχη των ΑΝΕΛ που τον εγκατέλειψαν από το 2012, έχουν συλλήβδην εξαγοραστεί. Δεν είπε από ποιους, αλλά –ως γνωστόν- ο Πάνος ποτέ δεν μιλάει στον βρόντο. Τέλος, στο παζλ πρέπει να προστεθεί και η εκπληκτικής συνταγματικής σαφήνειας πρόταση του, δίπλα στην κάλπη των Ευρωεκλογών να προστεθεί και μια κάλπη για την υπόθεση της Μακεδονίας.
Τέλος πάντων, ο ύπαρχος της κυβέρνησης (έτσι αυτοονομάστηκε) εμφανίστηκε πανικόβλητος και φοβισμένος, παρά την μάσκα της άνεσης και της σιγουριάς που πλάσαρε. Λογικό. Σε αντίθεση με τον Τσίπρα που βγήκε στην αυλόπορτα του Μαξίμου με την απόλυτη σιγουριά του ανθρώπου που έχει εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές, ρημάζοντας τον μέχρι χθες συνέταιρο του. Ο Πάνος μέχρι και τον Χαϊκάλη θυμήθηκε στο καινούριο του προσκλητήριο. Μέχρι και στους δρόμους απείλησε να βγει για την Μακεδονία, ο μόνος άνθρωπος στην χώρα που θα μπορούσε παλιότερα να ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και δεν το έκανε.
Οι επόμενες μέρες μας επιφυλάσσουν πολύ θέαμα αλλά διόλου εκπλήξεις. Ένα τριήμερο η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης και αμέσως μετά η συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε. Ο Αλέξης θα αποπειραθεί να κάνει ένα restart αριστερής απόχρωσης με ακροδεξιά ρετάλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στρωμένο δρόμο για να τους κολλήσει στον τοίχο. Θα βρει και η Φώφη τα πλατιά της, με όλο αυτό το πολιτικό καραγκιοζιλίκι που ζήσαμε επί βδομάδες πριν φθάσουμε σ’ ένα προσυμφωνημένο διαζύγιο. Και μετά τις δυο ψηφοφορίες, θα μπούμε στο επόμενο ερώτημα της πολιτικής μας ζωής: Εκλογές τον Μάιο ή τον Οκτώβριο; Νωρίς ακόμα για να μπορούμε να δώσουμε απάντηση. Ένα-ένα τα ερωτήματα, μην τους αποτρελάνουμε τους συνέλληνες.