Πέμπτη, Ιανουαρίου 17

«Κρέμασαν» και στην Θεσσαλονίκη τους προδότες των Πρεσπών! Σε απόγνωση οι φασιστεροί κυνηγούν τους πατριώτες (φωτό)

0
Μετά την Πέλλα, την Ιερισσό και την Κατερίνη και στην Θεσσαλονίκη «κρέμασαν» αφίσες με τους προδότες βουλευτές των Πρεσπών που πρόκειται να υπερψηφίσουν την παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε χτες το αργά το βράδυ και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε όλη την Θεσσαλονίκη.

-
Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τον συμβολισμό που θέλησαν να πετύχουν οι υπέρμαχοι της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη φωτογραφήθηκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφίσα του φιλόσοφου Κώστα Ζουράρι είχε ως φόντο την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό για την επιθεώρηση του έργου.
Να σημειωθεί πάντως ότι η αστυνομία των Φασιστερών κυνήγησε τους ακτιβιστές των αφισών και έχουν ήδη συλλάβει τέσσερα άτομα, δύο στην Κοζάνη και δύο στα Γρεβενά με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Οι δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο εξακολουθούν να κρατούνται και θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: