Σάββατο, Ιανουαρίου 5

O Soros άνθρωπος της χρονιάς – Μια ντροπιαστική εξέλιξη για την ανθρωπότητα


Ο Soros δεν έλαβε καμία πολιτική εντολή από τους ευρωπαίους ψηφοφόρους, ωστόσο χρηματοδοτώντας με 18 δισεκ. δολάρια το ίδρυμα του την Ανοικτή Κοινωνία έχει δημιουργήσει μια από τις ισχυρότερες MKO στον κόσμο.
O Soros άνθρωπος της χρονιάς, αυτό αποτελεί μια ντροπιαστική εξέλιξη για την ανθρωπότητα
αναφέρει ο Robert Bridge, op-ed μέσω του RT.com,
Από το 2015, οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού neoliberalism προωθούν τα σχέδιά τους για τα
ανοιχτά σύνορα και την παγκοσμιοποιημένη ατζέντα χωρίς τη συναίνεση του λαού.
Τις τελευταίες 365 μέρες είδαν την καταστροφική ατζέντα τους να αμφισβητείται.
Υπό το πρίσμα των επικών γεγονότων που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας το 2018, φαίνεται ότι τα κίτρινα γιλέκα – οι χιλιάδες Γάλλοι πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την λιτότητα και την αύξηση της ανισότητας – θα ήταν ωραία επιλογή για το βραβείο των Financial Times για το «πρόσωπο της χρονιάς».
Αντ ‘αυτού, ο τίτλος αυτός απονεμήθηκε στον δισεκατομμυριούχο υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης George Soro ο οποίος αναμφισβήτητα έκανε τις περισσότερες εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών από ότι οποιοδήποτε άλλο άτομο στον πλανήτη.
Ίσως στόχος των FT ήταν μια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού σε μια εποχή που ο λαϊκισμός και ο εκκολαπτόμενος εθνικισμός σαρώνουν τον πλανήτη. Πράγματι, οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται από τη Γαλλία παρέχουν μια ζοφερή αφυπνιστική διάθεση ως προς το πού μπορούμε να κατευθυνθεί ο κόσμος εάν οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης συνεχίσουν να υπονομεύουν τη δύναμη του εθνικού κράτους.
Δεν είναι μυστικό ότι ο νεοφιλελευθερισμός επιδιώκει αδιάκοπα έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο χωρίς σύνορα, όπου το εργατικό δυναμικό, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες υπακούουν στο κρυμμένο χέρι της ελεύθερης αγοράς.
Το σύστημα ασχολείται πολύ περισσότερο με την προώθηση της ευημερίας των εταιρειών και των καουμπόι καπιταλιστών παρά να βοηθήσει τον μέσο άνθρωπο.
Πράγματι, πολλές από τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου σήμερα έχουν μεταλλαχθεί και κάνουν ότι θέλουν ενώ οι καταναλωτές αναγκάζονται να υπομείνουν τα ασυμβίβαστα μέτρα λιτότητας, εν μέσω της μείωσης του βιοτικού επιπέδου.
Το έτος 2018 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το σημείο καμπής.
Από το 2015, όταν η γερμανίδα καγκελάριος Merkel επέτρεψε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα να εισέλθουν στην Γερμανία και την ΕΕ, η εχθρότητα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνεται.
Πολύ απλά, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται από το επιχείρημα των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης ότι η Ευρώπη χρειάζεται μετανάστες για να συνεχίσει να αναπτύσσεται.
Πράγματι, εάν ο George Soros θέλει να δανείσει το άγχος του βασιλεία Μίδα για να βελτιώσει την κατάσταση των μεταναστών, γιατί πιστεύει ότι η μεταφορά τους στις ευρωπαϊκές χώρες είναι η λύση;
Γιατί ο Soros δεν βοηθάει τους ανθρώπους αυτούς να παραμείνουν στις χώρες τους και να τους στηρίξει οικονομικά;
Όπως γίνεται όλο και πιο εμφανές σε μέρη όπως η Σουηδία και η Γαλλία, οι προσπάθειες αφομοίωσης ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και περιβάλλοντα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Μια συνέπεια της εποχής των ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης ήταν η άνοδος των ακροδεξιών πολιτικών κινημάτων.
Στην πραγματικότητα, ορισμένες από τις σκληρότερες επικρίσεις του «σχεδίου Μέρκελ» προήλθαν από την Ουγγαρία, όπου ο εύστοχος πρόεδρός της, Orban, ελπίζει να οικοδομήσει «μια χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις».
Ο Orban ανταποκρίνεται απλώς στην δημοκρατική θέληση του λαού του, οι οποίοι είναι έντονα συντηρητικοί, αλλά το κοινοβούλιο της ΕΕ επιχείρησε να τον τιμωρήσει.
Οι Βρυξέλλες, δεν διέπονται από δημοκρατικές αρχές, ενώ φαίνεται ότι έχουν πολύ λίγα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς που δημιούργησαν οι δικές τους παραπλανητικές πολιτικές.
Ο Soros δεν έλαβε καμία πολιτική εντολή από τους ευρωπαίους ψηφοφόρους, ωστόσο χρηματοδοτώντας με 18 δισεκ. δολάρια το ίδρυμα του την Ανοικτή Κοινωνία έχει δημιουργήσει μια από τις ισχυρότερες MKO στον κόσμο.
Ο Soros καταδίκασε τις χώρες της ΕΕ – δηλαδή την πατρίδα του την Ουγγαρία – που προσπαθεί να προστατεύσει τα εδάφη της κατασκευάζοντας σύνορα και φράκτες, ενώ πιστεύει ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών (σπάνια ο φιλάνθρωπος Soros έχει μιλήσει για «τα ανθρώπινα δικαιώματα» των ευρωπαίων πολιτών.
Ο Soros έχει αναφέρει ότι η οικοδόμηση συνοριακών περιφράξεων, όχι μόνο θα κατακερματίσουν περαιτέρω την ένωση αλλά θα βλάπτουν σοβαρά τις ευρωπαϊκές οικονομίες και θα υπονομεύουν τα παγκόσμια πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Soros λέει ότι η ΕΕ θα πρέπει να δαπανήσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να φιλοξενήσει «τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο.»
Πώς θα πληρώσει η ΕΕ για την επανεγκατάσταση των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή;
Ο Soros χει και αυτή μια απάντηση…αύξηση της χρηματοδότησης.
Ποιος θα πληρώσει;
Ο ευρωπαίος φορολογούμενος.
Οι ήδη βαριά φορολογούμενοι άνθρωποι της Ευρώπης θα αναγκαστούν να αναλάβουν αυτό το βαρύ φορτίο.
«Για να το χρηματοδοτήσουμε, θα χρειαστούν αργότερα νέοι ευρωπαϊκοί φόροι», παραδέχεται ο Soros.
Την ώρα που τα κίτρινα γιλέκα διαμαρτύρονται ο Soros μιλάει για νέους φόρους στην Ευρώπη.
Γιατί οι μετανάστες πηγαίνουν στην Ευρώπη;
Ένα μεγάλο μέρος της απάντησης πηγάζει από τις παράνομες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα κυρίαρχα κράτη.
Από το 2003, το 29μελές στρατιωτικό μπλοκ, υπό την άμεση διοίκηση των ΗΠΑ, διεξήγαγε παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.
Αυτές οι στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας σε παγκόσμιες μάστιγες, συμπεριλαμβανομένου του λιμού, της τρομοκρατίας και της φτώχειας.
Είναι αυτό που εννοούν οι δυτικές κοινωνίες με τον όρο «ανθρωπιστικό ακτιβισμό»;
Εάν οι μεγάλες χώρες της ΕΕ επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν θα πρέπει να ζητήσουν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η οποία δημιούργησε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες για εκατομμύρια αθώους ανθρώπους.
Ο 32χρονος Kurz κέρδισε τους Αυστριακούς, υποσχόμενος να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.
Στη Σουηδία, η οποία δέχτηκε περισσότερους μετανάστες κατά κεφαλήν από οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ, το αντι-μεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών συγκέντρωσε το 17,6% των ψήφων στις εκλογές από 12,9% στις προηγούμενες εκλογές.
Ακόμα και η Angela Merkel, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η de facto ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθεί το πολιτικό αστέρι της και καταρρέει κυρίως λόγω της κατάχρησης της μεταναστευτικής κρίσης.
Η Merkel θα αποχωρήσει το 2021.
Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Προέδρου Trump έχει σταματήσει να λειτουργεί καθώς οι Δημοκρατικοί αρνούνται να χορηγήσουν στον Αμερικανό ηγέτη τα κεφάλαια για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Είναι δύσκολο πολιτικό κόμμα που δεν υποστηρίζει τα ισχυρά σύνορα θα μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζεται από τους ψηφοφόρους.
Το μάθημα που οι δυτικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να έχουν μάθει κατά το 2018 από αυτές τις εξελίξεις είναι ότι υπάρχει μια σαφής κόκκινη γραμμή για τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης.
Τελικά οι άνθρωποι θα ζητήσουν λύσεις στα προβλήματά τους, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν από απερίσκεπτα νεοφιλελεύθερα προγράμματα και μέτρα λιτότητας.
Αυτή η συλλογική αίσθηση της απελπισίας μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε οποιοδήποτε αριθμό ακροδεξιών κομμάτων….
Πλησιάζει καταιγίδα…
www.bankingnews.gr
triklopodia.gr