Σάββατο, Ιανουαρίου 5

O καιρός «τρελάθηκε»: Χιόνισε στην έρημο της Αριζόνα


Ο καιρός τρελάθηκε κατά πως φαίνεται στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες με ένα πέπλο χιονιού να καλύπτει τους κάκτους στην έρημο της Αριζόνα και τον υδράργυρο κοντά στους 7 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Αλάσκα, όπου έλιωσαν οι πάγοι!

Για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια το θερμόμετρο έδειξε -1 βαθμούς Κελσίου στο Φοίνιξ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αριζόνα, ενώ έριξε 15 πόντους χιόνι στο Τουσόν και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο σήμερα προς τέρψιν των ασυνήθιστων σε βαρυχειμωνιές κατοίκων -μικρών κυρίως, αλλά και μεγάλων- της πολιτείας στα σύνορα με το Μεξικό .
Χιόνι κάλυψε τους κάκτους και τα βουνά στις νότιες περιοχές της πολιτείας, αλλά και το φημισμένο Μεγάλο Φαράγγι (Γκραν Κάνυον) στα βόρεια, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο για παγετό στην κομητεία της Νεβάδα, όπου βρίσκεται και το Λας Βέγκας.
Στρώμα χιονιού κάλυψε έναν αυτοκινητόδρομο καταμεσής της ερήμου σε μικρή απόσταση από την «πρωτεύουσα του τζόγου», αλλά και το Νογκάλες στα σύνορα με το Μεξικό.
Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την Αλμπουκέρκη, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Νέου Μεξικού με πυκνή χιονόπτωση και παγετό στους δρόμους, που ανάγκασαν τις Αρχές να κλείσουν τα σχολεία και πολλές κρατικές υπηρεσίες.