Σκάνδαλο σε εκκλησία στον Τύρναβο: Φτερά έκαναν 140.000 ευρώ και εικόνες – Άφαντος ο Ιερέας!

Το σκάνδαλο με το τεράστιο οικονομικό έλλειμμα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης και την απουσία σημαντικών εικόνων, το οποίο είδε σήμερα το πρωί το φως της δημοσιότητας, βαρύνει τον μέχρι πρότινος ιερέα του ναού, ο οποίος έχει ήδη αντικατασταθεί. Μάλιστα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη επιλέξει να αποσχηματιστεί αυτοβούλως.

Το έγκριτο ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία», επιβεβαίωσε όλα όσα συζητιούνται στα πηγαδάκια της τοπικής κοινωνίας, από το Δεκέμβριο, όταν δηλαδή ο εν λόγω ιερέας έπαψε να ιερουργεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στο μητροπολιτικό θρόνο ασχολήθηκε με το θέμα της Παναγίας Φανερωμένης, στη γιορτή του Αγίου Γεδεών ανακοίνωσε δημόσια την τοποθέτηση νέων ιερέων στο μητροπολιτικό ναό, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στο μείζον αυτο πρόβλημα, προκειμένου να μη σκανδαλίσει το ποίμνιό του.
Σύμφωνα με το paidis.com ο Μητροπολίτης είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον τότε υπεύθυνο του ναού, απαιτώντας μέσα σε εύλογο διάστημα είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό που λείπει είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν και είναι περίπου 130.000 – 140.000 €. Κυρίως όμως απαίτησε την άμεση επιστροφή των εικόνων που έλειπαν από την εκκλησία εκ των οποίων κάποιες είναι παλιές και μεγάλης αξίας.
Μέχρι και σήμερα ο τότε ιερέας του ναού που σημειωτέον σταμάτησε να πληρώνεται από το Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, δεν έδωσε σημεία ζωής και φυσικά δεν επέστρεψε ούτε τις εικόνες ούτε όμως και τα χρήματα.
Πηγές αναφέρουν, χωρίς αυτό να έχει διασταυρωθεί, ότι έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη μητρόπολη και ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στο κέντρο του Τυρνάβου, και ανήκει στην εκκλησία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στο εσωτερικό του όπως και σε διπλανά σπίτια επίσης της μητρόπολης βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες, αλλά παραμένουν άφαντες αυτές που χαρακτηρίζονται μεγάλης αξίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα που διέμενε ο πρώην ιερέας βρέθηκε άδειο από έπιπλα και συσκευές γεγονός που μαρτυρά ότι ο αποσχηματισθείς πιθανά προετοίμασε τη φυγή του.
Το όλο θέμα αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Πηγή: paidis.com