Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13

Εικόνα από την Ελλάδα του 2019: Νεαρή κάνει βουτιά σε κάδο σκουπιδιών, ψάχνοντας για φαγητό

Εικόνα από την Ελλάδα του 2019: Νεαρή κάνει βουτιά σε κάδο σκουπιδιών, ψάχνοντας για φαγητό

Αποκαρδιωτικές εικόνες με εξαθλιωμένους πολίτες να αναζητούν λίγα χρήματα και τροφή, κάνοντας ακόμη και «βουτιά» στα σκουπίδια, καταγράφονται καθημερινά σε πολλές περιοχές της χώρας.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ!

Αποκαρδιωτικές εικόνες με εξαθλιωμένους πολίτες να αναζητούν λίγα
χρήματα και τροφή, κάνοντας ακόμη και «βουτιά» στα σκουπίδια,
καταγράφονται καθημερινά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το τελευταίο στιγμιότυπο που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό έρχεται
από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, με «πρωταγωνίστρια» μια νεαρή
κοπέλα.
Στις δυο εικόνες που δημοσίευσε ο λογαριασμός Αγιοι Θεόδωροι, στο
Facebook, εμφανίζεται η κοπέλα να έχει κυριολεκτικά «βουτήξει» μέσα στον
κάδο.


Αγιοι Θεόδωροι

Καθώς αρκετοί σχολιαστές θεώρησαν ότι πιθανώς η κοπέλα έχασε κάτι και το
έψαχνε στον κάδο, ο φωτογράφος που «συγκράτησε» το στιγμιότυπο
επιβεβαίωσε ότι η εικονιζόμενη έψαχνε για φαγητό.
Φάτε έναν παπάρα:


Φλαμπουράρης: Δεν υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια!


Λίγες μέρες μετά το σοκαριστικό video που δείχνει μια γυναίκα να ψάχνει στα σκουπίδια για λίγο φαγητό έρχεται η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη πως πλέον δεν υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν λίγη τροφή στα σκουπίδια! Επανέλαβε κι εκείνος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετηθούν μέτρα για μετά το 2018 και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Πλέον δεν βλέπεις άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα, παιδί, να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για το φαγητό του», είπε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, με τον παρουσιαστή Γιώργο Αυτιά να σχολιάζει: «Ανάλογα τι ώρα βγαίνετε». «Ό,τι ώρα κι αν βγαίνω. Από το πρωί είμαι στο δρόμο. Πλέον δεν βλέπεις αυτό που είχε επεκταθεί τρομακτικά την περίοδο του 2014».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε μάλιστα πως όταν το πρωί της Κυριακής (29.01.2017) πήγαινε στα στούντιο του ΣΚΑΙ «ένας άνδρας από ένα ταξί μου φώναξε «κρατάτε γερά»».
Click4more:


«Στον ελληνικό λαό να πείτε, μη φοβάται τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε νέα μέτρα για μετά το 2018, πλέον αυτών που έχουμε νομοθετήσει και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αποκλείοντας νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου και νέες αλλαγές στα εργασιακά όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ που ζητά από την Ελλάδα σκληρά μέτρα για να γίνει το χρέος της χώρας βιώσιμο.

Εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν θα επιμείνουν αλλά θα βρουν συμβιβαστική λύση για να μη διαλυθεί η ευρωζώνη. «Εμείς δεν φυγομαχούμε» είπε και σημείωσε πως και οι δανειστές ξέρουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση. «Η επιμονή του Δ.Ν.Τ., και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οδηγούν σε ναυάγιο την Ευρώπη (…) θα υπάρξει συναινετική λύση για να μη διαλυθεί η Ευρώπη. Είναι υποχρεωμένοι και θα το κάνουν», είπε, και πρόσθεσε πως, «τόσο το ΔΝΤ όσο και ο κ. Σόιμπλε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με διαλυμένη Ευρώπη θα χάσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες».

«Μπορούμε να περιγράφουμε μέτρα, αν αποτύχει το πρόγραμμα, θα μπορούν να παρθούν τότε μέτρα με τον «κόφτη». Εμείς είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση, αν συνεχίσουμε έτσι, να έχουμε μείωση του πλεονάσματος. Και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση νέων μέτρων», επεσήμανε και σημείωση ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραδώσει και νέα επιστολή στους δανειστές.

Παράλληλα, απέκλεισε τις εκλογές με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι σταθερά πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. «Μην περιμένετε εκλογές. Δεν θα πάμε σε εκλογές. Ο λαός είναι σίγουρος ότι το 2018 θα βγούμε από την κρίση. Δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τις μισές μονάδες από τη ΝΔ».

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τον «κόφτη», τον δεχτήκαμε γιατί βλέπουμε ότι με την πολιτική μας βλέπουμε θαύματα και με βάση τα φετινά αποτελέσματα όπου από 0,5% πλεόνασμα που είχε συμφωνηθεί, ξεπεράστηκε το 2% και δεν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να έχουμε μείωση του πλεονάσματος. Δεχθήκαμε τον κόφτη γιατί είμαστε σίγουροι ότι η δική μας πολιτική, ακόμη και σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούμε». «Από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας», τόνισε, σε άλλο σημείο, ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ενώ διαρκεί η διαπραγμάτευση κάνει λόγο για Grexit και τον κάλεσε «να σταματήσει να κρύβεται» και να τοποθετηθεί «εάν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και με ποιους όρους».