Παρασκευή, Φεβρουαρίου 1

Καλό μήνα με υγεία----Ο καιρός με αυξημένες νεφώσεις και βροχές

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν
τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 16, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.