Κυριακή, Φεβρουαρίου 24

Μιά φανταστική ιστορία

Μιά φανταστική ιστορία
Είναι ΔΙΚΑΙΟ και θα γίνει ΠΡΑΞΗ.
Σε μια φανταστική χωρα της Ευρωπης, ενα κομμα περιθωριακων απολιθωμενων αποψεων, βρηκε την ευκαιρια να γεμισει τη δεξαμενη του με ψηφοφορους απο την απογοητευση των πολιτων για τα παλαιοτερα κομματα, που εφαρμοζαν ακριβως αυτο που αυτο ευαγγελιζεται και οδηγησε στη χρεωκοπια.
Τα στελεχη του κόμματος, επαγγελματιες ανεπάγγελτοι με καμμια απολυτως επαφη με την πραγματικοτητα, ανελαβαν την εξουσια με τσιτατα εποχης 1920 και παρανοικες λαικιστικες φανφαρες και αυθυποβαλλονταν μεταξυ τους οτι αποτελουσαν " διαπραγματευτικη πολιτικη".
Tο πρωτο πενταμηνο, αφου στεγνωσαν ολα τα ταμεια απο τις προσπαθειες "διαπραγματευσης" ενος εντελως ακαταλληλου και ναρκισου ΥΠΟΙΚ επιλεγμενου απο εναν ανιδεο ιδεοληπτικο πρωθυπουργο, η φανταστικη αυτη χωρα εμεινε απο ρευστο. Απολυτως.
Οι κυβερνωντες, αδυνατωντας να κατανοησουν οτι στα πλαισια της ΕΕ υπαρχουν κανονες, παραμυθιαζαν τον εαυτο τους και τους πολιτες οτι η ΕΕ θα λυγισει. Μα η ΕΕ δεν ειχε σε κατι να λυγισει.

Σε μια τελευταια ζαρια, ο Πρωθυπουργος της φανταστικης χωρας αποφασισε Δημοψηφισμα.
Το Δημοψηφισμα ηταν παρατυπο και το ερωτημα αντισυνταγματικο. Ψιλα γραμματα.

Η αποψη της κυβερνησης παρεμενε ιδεοληπτικη και οικονομικα σχιζοφρενικη. Οποιος ομως τολμουσε να το πει, ηταν γερμανοτσολιας, και γεμιζε η Αθηνα απο αφισες του με στολη ΕςΕς.
Τη μερα του Δημοψηφισματος, η αποψη του Κομματος υπερισχυσε.

Μεχρι που ο Πρωθυπουργος πηγε στο γραφειο του και του τηλεφωνησε αλλος ηγετης "φιλικης" χωρας της ΕΕ. Και του εξηγησε οτι αν εφαρμοσει το αποτελεσμα, σε ενα μηνα οι πολιτες θα τρωνε πετρες.
Καθως χοροπηδουσαν οι διαδηλωτες του κομματος απο χαρα εξω, ο ηγετης τελικα κατανοησε οτι αυτα που πουλαγε στους πολιτες, αν τα εφαρμοσει θα τον κυνηγαν με τα δικρανα και τους πυρσους για να τον γδαρουν, οι ιδιοι που χορευαν στο Συνταγμα.
Πηγε σε μια διαπραγματευση ξανα εκ των προτερων χαμενη.
Εφυγε με περισσοτερα μετρα απο οποιονδηποτε πρωθυπουργο της χωρας, σε μια χωρα πλεον με αδεια ταμεια και με capital controls που επεβαλε για να αποφυγει την απολυτη καταστροφη που δημιουργησε.
Ηξερε οτι ενας τροπος μονο υπαρχει για να μεινει στην εξουσια. Η απολυτη υποταγη πλεον στα κελευσματα της ΕΕ.

Διεγραψε ολους τους χρησιμους ηλιθιους που του εκαναν τη βρωμοδουλεια χρονια και εφτιαξε κυβερνηση με αποφαγια τελειωμενων της αντιπολιτευσης.

Η ιδεολογια πλεον που κατεστρεψε οτι υπηρχε οικονομικα, εδωσε τη θεση της στην εξουσιομανια και το βολεμα.

Ευτυχως ηξερε την ψυχολογια του μεσου ψηφοφορου. Σε αυτη το χωρα πρωτα πεθαινεις και μετα παραδεχεσαι λαθος. Και πατησε πανω σε αυτο.
Ολα κυλουσαν καλα για τη γλυκεια συμμορια, μεχρι που μια φυσικη καταστροφη ξεμπροστιασε τον κυνισμο της κυβερνησης του.

Και μια συμφωνια επι εξωτερικων θεματων εδωσε τη δικαιολογια σε οσους ακομα τον δικαιολογουσαν απο εγωισμο, να πουν "φτανει πια με τον απατεωνα".
Η συνεχεια της φανταστικης αυτης ιστοριας, επι της οθονης.


https://politika-gr.blogspot.com