Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

Μόνη λύση οι εκλογές!

Του Factor X Jr.
antinews.gr
Ούτε ο Μάικλ Ντάγκλας με την Κάθλιν Τέρνερ στον «πόλεμο των Ρόουζ» δεν ξεκατινιάζονταν όπως ξεκατινιάζονται ο Τσίπρας με τον Καμμένο.
Το συναινετικό διαζύγιο φαίνεται ότι έσπασε, διαφορετικά δεν θα εκτόξευε τέτοιους μύδρους ο Καμμένος.
Ποιος θα το πίστευε ότι ο άλλοτε κολλητός θα έβαζε τα δυο πόδια του... μακιαβελικού Αλέξη σε ένα παπούτσι.

Μετά από τις τελευταίες απειλές του Καμμένου, ο Τσίπρας έντρομος προσπαθεί να τον κατευνάσει για να μην τα κάνει όλα σμπαράλια.
Έφτασε μέχρι το σημείο να ευτελίσει τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής για τον πρώην σύντροφο.
Διότι πέρα από τις γελοιότητες περί ΝΑΤΟ, αυτό που διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού από τα παρακάλια του Βούτση στον τιτάνα της πολιτικής Παπαχριστόπουλο, είναι το κόλλημά του να βρει τρόπο να διασώσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ για να μην φάει τον ΣΥΡΙΖΑ το μαύρο σκοτάδι.
Και κάπως έτσι έληξε αυτό το καβγαδάκι των διαζευγμένων κι ετοιμάζονται για τον νέο γύρο. Δεν ξέρουμε τι θα σκαρφιστεί ο Καμμένος μετά από τις απειλές, τις γκαζόζες και τα χαλασμένα αυτοκίνητα, για να εξευτελίσει και εκβιάσει κι άλλο τον πρώην συνεταίρο μπας και τον σώσει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτά που βιώνει το έρμο Ελλαδιστάν είναι τελειωμένο.
Η χώρα κι ο λαός του δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα. Η εθνική μας κυριαρχία μετά από το ξεπούλημα της Μακεδονίας κινδυνεύει. Τα ανταλλάγματα που πήρε η κυβέρνηση δεν θωράκισαν τελικά την οικονομία, καθώς όπως μας πληροφόρησε έμμεσα ο Δραγασάκης οι τράπεζες απειλούνται με κούρεμα καταθέσεων. Και για κερασάκι στην τούρτα έχουμε μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική κρίση, η οποία κατά τα φαινόμενα θα εντείνεται συνεχώς με άγνωστες τις συνέπειες. Είναι προφανές, ότι ο τόπος δεν μπορεί να ορθοποδήσει μέσα σε αυτό το σκηνικό.
Όσο κι αν την αποφεύγει ο πρωθυπουργός, η μόνη λύση είναι οι πρόωρες εκλογές. Έχει χάσει πια την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν ελέγχει τίποτα, δεν του βγαίνει τίποτα. Μέχρι και οι δικοί του τον ταπεινώνουν. Και μην μας πείτε ότι η δήλωση Κοτζιά περί πολιτικών νεοσσών, αυλικών και άλλων πτηνών έγινε για να ενισχύσει το αριστερό προφίλ του Τσίπρα που πλήττεται έπειτα από τις επιθέσεις που δέχεται.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Τσίπρα, σε αυτή τη φάση, έχει κλείσει. Κι όσο δεν το παραδέχεται η διαφορά με την ΝΔ που επιχειρεί να κλείσει, εξ ου και η καθυστέρηση των εκλογών, θα ανοίγει.
Μάζι όμως θα ανοίγει και η μαύρη τρύπα που ρουφάει την πατρίδα, κάνοντας ακόμη πιο δυσοίωνο το μέλλον της.
Ας κάνει λοιπόν τα χατίρια στον Καμμένο, ας μοιράσει όση ελεημοσύνη θέλει, ας ενισχύσει την αριστεροσύνη του όσο μπορεί, κι ας προκηρύξει εκλογές.
Είναι ίσως το μόνο καλό που θα έχει κάνει για την χώρα.
Οι άσσοι κάηκαν, τα πολεμοφόδια τέλειωσαν. Εμετρήθη, εζυγίσθη και εβρέθη ελλιπής. Εφόσον δεν κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα και συνεχίσει να παλεύει μάταια για να την διαστρεβλώσει, θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην Μαδουροποίηση.
Και το… αστέρι του θα σβήνει λίγο λίγο μέχρι να εξαφανιστεί.
Μάζι του όμως κινδυνεύει να συντριβεί τόσο η Ελλάδα όσο κι ο λαός της, τον οποίο μέσω των διχαστικών διλημμάτων και των λοιπών πολιτικών ραδιουργιών που μηχανεύεται σπρώχνει σε εμφύλιο.
Έστω και την τελευταία στιγμή ας αναλογιστεί τις ευθύνες του.