Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13

Τι να τα κάνουν τα σπίτια οι κομμουνιστές. Τα νοίκια θέλουν...

Τι να τα κάνουν τα σπίτια οι κομμουνιστές. Τα νοίκια θέλουν...
Από αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε. Ότι θα αφήσουν οι κομμουνιστές ακίνητα και νοίκια να πάρουν τα επάνω τους και να μείνει απέξω ο στρατός κατοχής...

Τα έχουν βάλει ήδη κάτω τα νούμερα, οι κομισάριοι Οικονομικών και οι σύντροφοι σύμβουλοι (μαζί με την προπαγάνδα) και τα "πασπατεύουν".
Προς ώρας βγάζουν πως έχουν χάσει από νοίκια, με το σύστημα Airbnb και από τη "χρυσή βίζα", πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο, την τριετία 2016-2018. Έχουν αφηνιάσει...

Είναι και οι μεταβιβάσεις και οι γονικές παροχές που δεν τις προλαβαίνουμε (λένε οι σύντροφοι-σύμβουλοι) και γκαζώνουν... την ΑΑΔΕ να βγει στους δρόμους και τις ρούγες... από τον Μάρτιο.

Βγείτε (τους λέει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ) και μαζέψτε (μέχρι τις εκλογές) ό,τι βρείτε σε 70-80.000 χιλιάδες υποθέσεις, για να πληρώσουμε αυτούς που θα χώσουμε στο κράτος μπας και καταφέρουμε κάποιο διψήφιο ποσοστό της προκοπής.

Το φοροκυνηγητό αφήστε το επάνω μας... τους καθησυχάζουν. Θα αρχίσουμε με τα γνωστά... για τη "δίκαιη ανάπτυξη", για τη "λαϊκή αναδιανομή πλούτου" για την "προστασία στη λαϊκή κατοικία" και θα αλαλιάσουμε την αγορά ακινήτων... Άλλη λύση δεν έχουμε αν δεν τα πάρουμε, από τα νοίκια τώρα που φτιάχτηκαν με το Airbnb και τη βίζα...

Γράφουμε υπερβολές; Μέγα λάθος, εκείνων που θα το πουν αυτό. Πρόβλεψη κάνουμε με δεδομένα αυτά που σώθηκαν... από την ιστορία της μεταπολίτευσης και τα είχαμε μεταφέρει, πολλές φορές, στα γραφτά μας, τις προηγούμενες δεκαετίες...

Το ελληνικό κράτος-απατεώνας ζει μόνο για τον εαυτό του και για τους πελάτες... που έβαλαν τα κόμματα να το υπηρετούν (αξίζουν δεν αξίζουν). Παίρνει λεφτά από τους πολίτες, πουλώντας προστασία... αλλά, τελικά, πουλάει μπούρδες, ψέματα και τσαμπουκά...

Οι κρατικές υπηρεσίες στημένες στη γωνία... σαν τους μαφιόζους με τα μαύρα καβουράκια αγναντεύουν μήπως ξεμυτίσει... επιχειρηματίας, επαγγελματίας ή και ιδιώτης, που θα αγοράσει ή θα νοικιάσει, ακόμη και αχούρι, για να τον γδύσουν.

Και εδώ είναι που χάνεται το "παιχνίδι" του κράτους στην οικονομία , στις σχέσεις του με τους πραγματικούς παράγοντες της οικονομίας. Και τελικά, με τον λαό.

Όταν ζητάς, από τον δυστυχή εργαστηριούχο, να πληρώσει τα κέρατά του... σε ΕΝΦΙΑ, και για μια μάντρα, που περιστοιχίζει την υπαίθρια αποθήκη του με τα πετσιά και τα υλικά για να φτιάξει σανδάλια για τους τουρίστες (δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά μου...) δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη. Ούτε καν για συντήρηση της οικονομίας...

Όταν δεν επιστρέφεις τον ΦΠΑ (λόγω εξαγωγών) στον βιοτέχνη που έβαλε ελιές σε ένα σωστό πλαστικό και τις έστειλε στην Κίνα (έστω και μέσω Ιταλίας...) και του ζητάς να περιμένει να μαζέψει το κράτος λεφτά καθώς χρωστάει άλλα 3,3 δισ. ευρώ και σε άλλους εξαγωγείς, (ούτε τώρα είναι τυχαία η αναφορά...), τον βγάζεις από το παιχνίδι της οικονομίας.

Γιατί; Γιατί ο βιοτέχνης δεν έχει αντοχές. Και οι 100-150 κρατικοδίαιτοι που διαθέτεις (ως οικονομία) για τη διαπλοκή και στις πολιτικές συναλλαγές σου, δεν φτάνουν να σε βγάλουν από το κακό οικονομικό χάλι. Πολύ δε περισσότερο από την ανεργία και τη χαμηλή παραγωγικότητα.

Παρ' όλα αυτά όμως, τα ίδια συνεχίζει, το κράτος – απατεώνας, σε όποια δουλειά σκαρφίζεται το μυαλό άνεργων 30άρηδων και 40άρηδων που δεν έχουν αποφασίσει (έως τώρα) να τα παρατήσουν και να αλλάξουν χώρα.

Οποιαδήποτε καινοτομία μπαίνει μπροστά (για παράδειγμα να αναφέρουμε την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας) έχει αντίπαλο το κράτος και ένα απίθανο χαράτσωμα, όχι μόνο όταν στήνεται η καινοτομία αλλά και όταν προωθείται ως προϊόν. Καμία εξαίρεση στο νέο, αλλά και στον νέο. Κανένα κίνητρο.

Και τώρα η κρατική μαφία της γωνίας... με την ανάλατη και μουχλιασμένη κομμουνιστική προπαγάνδα της "δίκαιης ανάπτυξης..." ή "της ανακατανομής πλούτου..." έβαλε στο μάτι νοίκια, μεταβιβάσεις ακινήτων, "χρυσή βίζα" και γονικές παροχές... μέσα από "σαφάρι", τον Μάρτιο και μέχρι τις εκλογές του Μαΐου ή του Οκτωβρίου (θεός φυλάξει...).

Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες και όσοι βρήκαν κάποια λύση στο Airbnb θα φτύσουν αίμα...

Άλλη επιλογή δεν έχουν οι κομμουνιστές, της πρώτης φοράς αριστερά (τρομάρα μας) για
  • να ξαναγεμίσουν το μαξιλάρι (τα υπάρχοντα 26 δισ. πάνε μόνο σε χρέη), 
  • να καλύψουν το πλεόνασμα 3,5%, του 2019, και για 
  • να δώσουν το πρώτο (πριν τις εκλογές) μηνιάτικο στους 5.500 "νεοσύλλεκτους" του κομματικού στρατού κατοχής στο κράτος.


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr
politika-gr