Τρίτη, Φεβρουαρίου 12

Πέθανε ο «μακελάρης της Θάσου» Θεόφιλος Σεχίδης

Είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τα μέλη της οικογένειάς του
Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 46χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης.

Πέθανε ο «μακελάρης της Θάσου» Θεόφιλος Σεχίδης
Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 46χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης.
Η υπόθεσή του, είχε σοκάρει το πανελλήνιο κι ο Θεόφιλος Σεχίδης έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο αιμοσταγείς δολοφόνους και το έγκλημά του, είναι από τα πιο ειδεχθή που έχουν καταγραφεί στα δικαστικά χρονικά της χώρας.

Ο γνωστός και ως μακελάρης της Θάσου, τον Αύγουστο του 1996 σε ηλικία 24 ετών σκότωσε και τεμάχισε όλη την οικογένειά του (τον πατέρα, τη μητέρα, τον θείο του, την αδερφή του και τη γιαγιά του).
Ο Σεχίδης αφού σκότωσε τα θύματά του, τεμάχισε τα πτώματά τους, τα έβαλε σε πλαστικές σακούλες και εν συνεχεία τις έθαψε στον σκουπιδότοπο της Καβάλας. Από ορισμένα μάλιστα είχε αφαιρέσει τμήματα του εγκεφάλου για να τα «μελετήσει αργότερα».
Συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα και στην απολογία του υποστήριξε ότι τους σκότωσε γιατί είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να τον σκοτώσουν.
«Σκότωσα τα θύματά μου αμυνόμενος. Υπήρξε οικογενειακή συνωμοσία. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δε μου έλεγαν την αλήθεια».
Οι φόνοι διεπράχθησαν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996 στην Θάσο. Ο ίδιος, προσποιούνταν ότι δεν γνώριζε που βρίσκονται οι συγγενείς του και ότι τους έψαχνε και αυτός.
Ο Θεόφιλος Σεχίδης δικάστηκε στις 20 Ιουνίου του 1997 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια. Μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού.
Παρότι κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης από το 2016 αυτή απορρίφθηκε.