Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ .

ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ : Ο Τραμπ είναι "ρατσιστής", "ψεύτης" και "απατεώνας"

Ο Τραμπ είναι "ρατσιστής", "ψεύτης" και "απατεώνας"
Την «υπόγεια» σχέση του συστήματος Τραμπ με τον Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks αποκάλυψε ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, καταθέτοντας στην επιτροπή του Κογκρέσου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μάικλ Κόεν, ο Τραμπ γνώριζε  για τις «διαρροές» της προσωπικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον απο τα WikiLeaks.

Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου αποκάλυψε πολλές πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής αλλά και οικονομικής δραστηριότητας του Τραμπ, οι οποίες δεν τιμούν τον θεσμό του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, εάν βεβαίως αυτές οι αποκαλύψεις αποδειχθούν αληθείς.
Ο Κόεν, που κάποτε ήταν έμπιστος συνεργάτης του Τραμπ, υποστήριξε ότι ο πελάτης του διηύθυνε τις διαπραγματεύσεις για ένα κατασκευαστικό σχέδιο στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του για τον Λευκό Οίκο. Την εποχή εκείνη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία.
«Ντρέπομαι επειδή γνωρίζω τι είναι ο κ. Τραμπ. Είναι ρατσιστής. Είναι απατεώνας. Είναι δόλιος», είπε κατά την εναρκτήρια δήλωσή του στην Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας άνθρωπος που διεκδίκησε την προεδρία για να κάνει μεγάλο το εμπορικό σήμα του και όχι τη χώρα. Δεν είχε καμία επιθυμία ή πρόθεση να κυβερνήσει τη χώρα – μόνο να προωθήσει τον εαυτό του και να αυξήσει τον πλούτο και την ισχύ του», συνέχισε.
Οι Ρεπουμπλικανοί αμφισβητούν την αξιοπιστία του Κόεν και ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι συμφώνησε να καταθέσει σε βάρος του με σκοπό να μειωθεί η ποινή του.
Ο Ελάιτζα Κάμινγκς, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε ότι οι Αμερικανοί μπορούν να κρίνουν μόνοι τους την αξιοπιστία του Κόεν. «Η εποχή που οι Επιτροπές προστάτευαν τον πρόεδρο με κάθε κόστος τελείωσαν. Τελείωσαν», υπογράμμισε.
Ο Μάικλ Κόεν, που έχει πει ότι θα παραδώσει έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του, είπε ότι ο Τραμπ του έδωσε εντολή να καταβάλει 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να αποσιωπήσει τη σχέση που είχε μαζί του αλλά και να πει ψέματα στην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ. Η καταβολή των χρημάτων στην Ντάνιελς συνιστά παραβίαση των κανόνων περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας.
Τα χρήματα αυτά του επιστράφηκαν με επιταγές που έφεραν την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και του Άλεν Ουάισελμπεργκ, του οικονομικού διευθυντή του Οργανισμού Τραμπ. Μία επιταγή, ύψους 35.000 δολαρίων, έφερε την υπογραφή του ίδιου του Τραμπ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Άντι Ράιτ, πρώην σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ενδέχεται να παραπεμφθεί επίσης, για παραβίαση των κανόνων περί προεκλογικής χρηματοδότησης.
Ο Κόεν είπε επίσης ότι ο Τραμπ είχε συμφωνήσει με τον εκδότη του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer να «πνίγουν» ρεπορτάζ που αφορούσαν τον μεγιστάνα πολύ καιρό πριν αρχίσει ο ίδιος να εργάζεται για αυτόν, το 2007.
Από το Βιετνάμ όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος Τραμπ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον Κόεν, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για διάφορα οικονομικά αδικήματα και πρόκειται να αρχίσει να εκτίει την ποινή του τον επόμενο Μάιο. Έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks είχαν κλαπεί από τη Ρωσία, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας της Μόσχας. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τη διαρροή αυτή.
Ωστόσο ο Κόεν είπε ότι βρισκόταν στο γραφείο του Τραμπ τον Ιούλιο του 2016, όταν ο Ρότζερ Στόουν, ένας στενός φίλος και πολιτικός σύμβουλος του Τραμπ, τηλεφώνησε στον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.
Σύμφωνα με τον Κόεν, ο Στόουν είπε στον Τραμπ ότι είχε μιλήσει με τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ο οποίος του είπε ότι θα δημοσιοποιούσε σε δυο-τρεις ημέρες τα μηνύματα αυτά, τα οποία θα προκαλούσαν πλήγμα στη Χίλαρι Κλίντον.
Τα μηνύματα δημοσιοποιήθηκαν στις 22 Ιουλίου 2016, προκαλώντας ρήγμα μεταξύ της Κλίντον και του τότε αντιπάλου της για το χρίσμα του κόμματος, γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Αν και η Κλίντον κέρδισε τελικά το χρίσμα, η ρήξη αποδυνάμωσε την υποψηφιότητά της.
Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Στόουν ανέφερε ότι «η δήλωση του κ. Κόεν είναι αναληθής» αλλά δεν διευκρίνισε ποιο ακριβώς σημείο της εννοούσε. Ο Στόουν έχει παραπεμφεί από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ με την κατηγορία ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο όμως ο ίδιος δηλώνει αθώος και ότι δεν γνώριζε τα σχέδια του Ασάνζ.
Στη δήλωσή του ο Κόεν τόνισε ότι δεν διαθέτει κάποια άμεση απόδειξη ότι ο Τραμπ ή κάποιο μέλος του προεκλογικού επιτελείου του συνεργάστηκε με τη Ρωσία. «Δεν έχω (αποδείξεις). Θέλω να είμαι σαφής. Αλλά έχω τις υποψίες μου», τόνισε.
Ο Κόεν είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει επιστολές που έγραψε εκ μέρους του Τραμπ, με τις οποίες απειλούσε το λύκειο και τα κολέγια όπου φοίτησε ο πελάτης του να μην δημοσιοποιήσουν τους βαθμούς του.
Αναφερόμενος στα κατασκευαστικά σχέδια της εταιρείας του πελάτη του στη Μόσχα, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν και το 2016. «Να είμαστε ξεκάθαροι: ο κ. Τραμπ γνώριζε και διηύθυνε τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και είπε ψέματα για το θέμα αυτό. Είπε ψέματα επειδή δεν πίστευε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές. Είπε ψέματα επειδή νόμιζε ότι θα κέρδιζε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χάρη σε αυτό το κατασκευαστικό σχέδιο στη Μόσχα», ισχυρίστηκε.
Σήμερα, βρίσκομαι εδώ για να πω την αλήθεια για τον κ. Τραμπ. Είπα ψέματα στο Κογκρέσο.«Σήμερα, βρίσκομαι εδώ για να πω την αλήθεια για τον κ. Τραμπ. Είπα ψέματα στο Κογκρέσο (σ.σ. στην προηγούμενη κατάθεσή του) για το πότε σταμάτησε η διαπραγμάτευση για τον ουρανοξύστη στη Ρωσία. Είχα πει ότι σταματήσαμε τις συζητήσεις τον Ιανουάριο του 2016. Ήταν λάθος», επέμεινε.
Για εκείνη την κατάθεσή του πάντως, τόνισε ότι ο Τραμπ δεν του είπε ευθέως να δώσει ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο. «Δεν λειτουργεί έτσι», πρόσθεσε, και εξήγησε: «Στις συζητήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τότε που διαπραγματευόμουν ενεργά στη Ρωσία εκ μέρους του, με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο στη Ρωσία. Μετά έβγαινε (δημοσίως) και έλεγε ψέματα στους Αμερικανούς, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πράγμα. Με τον τρόπο του, μου έλεγε να πω ψέματα».
Ο Κόεν περιέγραψε επίσης μια σκηνή κατά την οποία ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, μπήκε στο γραφείο του πατέρα του και του είπε χαμηλόφωνα: «Η συνάντηση κανονίστηκε», οπότε ο πελάτης του απάντησε: «Ωραία... κράτα με ενήμερο». Εκ των υστέρων, ο Κόεν πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τζούνιορ αναφερόταν στη συνάντηση που έγινε τον Ιούνιο του 2016 με μια Ρωσίδα δικηγόρο που είχε προτείνει να δώσει στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ επιβαρυντικά στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον..zougla.gr