Μια Ανοικτή ερώτηση στους Ευρωπαίους πολιτικούς: Τι περιμένετε;

Ο Κόνσταντιν Κοσάτσεφ
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου , Κονσταντίν Κοσάτσεφ, ανταποκρίθηκε στο τελεσίγραφο της Αντιπροέδρου της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Sandra Kalniete, η οποία δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να θεωρείται Στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Sandra Kalniete, αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού
Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να θεωρείται πλέον στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την 1η Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ήταν αυτή η Λεττονή πολιτικός που παρουσίασε εξ ονόματος της πτέρυγας ένα σχέδιο ψηφίσματος που αξιολογεί την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας, το οποίο θα εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο. Ήδη, αναφέρει ότι η ξεπερασμένη συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας πρέπει να αναθεωρηθεί και, σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματός της, οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνο σε τομείς που ενδιαφέρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ερωτήματα για την ίδια την Kaliete – παίρνει μια σταθερά αντιρωσική θέση και της είχε απαγορευτεί κάποτε η είσοδος στη χώρα μας, το οποίο δεν ξέχασε στο σχέδιο ψηφίσματος, καθόσον το σχέδιο καταδικάζει την πρακτική της απαγόρευσης εισόδου στη Ρωσία,
Σαν να ήταν η δική μας πλευρά που το εισήγαγε πρώτη, και δεν αντικατόπτριζε τις ατομικές κυρώσεις της ΕΕ. Τα ερωτήματα είναι μάλλον στη φατρία του ΕΛΚ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτό το κορυφαίο θεσμικό όργανο της ΕΕ, εκ μέρους του οποίου άλλος ένας πολιτικός, μια Ρωσίδα, ενεργεί και προετοιμάζει εκθέσεις για τη Ρωσία. Ρωσοφοβικές. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους: «Τι αποτέλεσμα περιμένατε;»
Όσον αφορά το ίδιο το ψήφισμα, είναι γεμάτο με τα σημερινά ευρωπαϊκά κλισέ, με αβάσιμες κατηγορίες και την απραγματικότητά τους, που ενισχύουν περαιτέρω την κατάσταση στις σχέσεις μας στο σημερινό αδιέξοδο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται, για παράδειγμα, ότι «η έλλειψη υποστήριξης των συμφωνιών του Μινσκ» δείχνει φαινομενικά την «έλλειψη καλής θέλησης» από τη Ρωσική πλευρά. Αν και οι συντάκτες του πολιτικού εγγράφου δεν μπορούν παρά να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ θα πρέπει να είναι στην Ουκρανική πλευρά, καθώς αυτή αναφέρεται στην συμφωνία με την Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και την Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR) (στα κείμενα Ordlo) και όχι την Ρωσία.
Το ψήφισμα μιλά για τη σημασία των οικονομικών συμφωνιών, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί επίσης τη διακοπή του βασικού έργου αυτών των σχέσεων – το Nord Stream 2.
Και πώς οι συντάκτες του σχεδίου ψηφίσματος θα διορθώσουν την κατάσταση; Με τον συνήθη τρόπο: να μην διαπραγματευτούν και να μην σέβονται τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, αλλά να παρεμβαίνουν ανοιχτά στις εσωτερικές του υποθέσεις, να υποστηρίζουν πολιτικά, τους ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ «πολιτικά και οικονομικά» για να αλλάξουν τις σχέσεις τους με το κράτος και το ίδιο το κράτος,
Και είναι αλήθεια: Γιατί να διαπραγματευτείτε με έναν άβολο εταίρο, όταν, για παράδειγμα, μπορείτε απλά να αναγνωρίσετε έναν άλλο, πιο άνετο Πρόεδρο, όπως στη Βενεζουέλα, ή τα αποτελέσματα του πραξικοπήματος, όπως στην Ουκρανία;
Μπορείτε να συμφωνείτε εν μέρει με την Kalniete, η οποία πιστεύει ότι η απόφαση να μην δείτε τη Ρωσία στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιολογείται λόγω της «προσάρτησης» της Κριμαίας στην Ρωσία, καθώς και την υποτιθέμενη συμμετοχή της Μόσχας στην εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά των χωρών της Ευρώπης, και να δεχτεί σχεδόν τους ίδιους λόγους.
Για τη συνέχιση της Ευρωδημαγωγίας της προσάρτησης και της επίθεσης με όλες τις επακόλουθες κυρώσεις και ψηφίσματα, δεν είναι δυνατή η εταιρική σχέση, αλλά ακόμη και ο κανονικός διάλογος μεταξύ των μερών. Και έτσι θα είναι ακριβώς όσο οι Ευρωπαίοι θα επιτρέψουν σιωπηρά να μιλάνε για λογαριασμό τους οι πολιτικοί όπως η Kalniete και οι όμοιοι της, και, επιπλέον, να συνεχίζουν τις πιο παραπλανητικές εκστρατείες κατά της Ρωσίας, στις οποίες αυτοί οι ίδιοι την κατηγορούν. Η σκληρή προπαγάνδα – και η θέση της ΕΕ και των πιστών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν μειωθεί σε αυτήν σήμερα – η ίδια η πηγή της φαντάζει ηλίθια. Έχω πολλούς γνωστούς στο ίδιο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μεταξύ των οποίων πολλοί εύλογοι και έμπειροι πολιτικοί, αλλά πολλοί από αυτούς τώρα προτιμούν “συνετά “ να σιωπούν σχετικά με την δυνατή και καταστροφική δραστηριότητα οικοδόμησης του νέου ¨τείχους” στην Ευρώπη.
Ωστόσο, αυτή η πολιτική της «στρουθοκαμήλου» δεν θα πάει καλά: μπορούμε σύντομα να είμαστε στην Ευρώπη, με πυραύλους μεσαίας εμβέλειας, μόνο και μόνο επειδή οι Ευρωπαίοι πολιτικοί στηρίζουν τυφλά στη γνώμη της Ουάσιγκτον. και επίσης να καταστρέψουμε τα στηρίγματα της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας της Ρωσίας με την ΕΕ, διότι, εξ ονόματος της ΕΕ, «η κυρίαρχη σφαίρα » θα είναι η Ρωσοφοβία. Στον πυρήνα της – βαθιά αντιευρωπαϊκοί πολιτικοί, πρώτα απ ‘ όλα.
Κονσταντίν Κοσάτσεφ, Πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίιας.
https://news-front.info/
tokoutsavaki