Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13

Αλλοδαποί σκότωσαν τον επιχειρηματία Σταματιάδη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία

fimotro.gr
Στην εξάρθρωση συμμορίας σκληρών κακοποιών που σκότωσαν τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον περασμένο Απρίλιο, προχώρησε η αστυνομία. Κρίσιμο στοιχείο στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν ο εντοπισμός καλύκων από το εννιάρι πιστόλι με το οποίο σκότωσαν τον Σταματιάδη, με το οποίο, όμως, οι δολοφόνοι είχαν πυροβολήσει ένα αγριογούρουνο στην Πελοπόννησο, εβδομάδες πριν το έγκλημα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, δέκα μήνες μετά την άγρια δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, ο οποίος δέχθηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα των ληστών, μέσα στο σπίτι του, όταν προσπάθησε να υπερασπισθεί την οικογένειά του, η αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία. Οπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η σπείρα των ληστών είχε συνολικά δέκα μέλη: Ταυτοποιημένοι είναι οι δέκα, που είναι Αλβανοί, μετείχε μια Ρουμάνα και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων. Από αυτούς έχουν συλληφθεί οι οκτώ.
Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη μετείχαν τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας. Ο ένας συνελήφθη στο Βέλγιο, οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και ο τέταρτος δεν έχει ταυτοποιηθεί. Ο συλληφθείς στο Βέλγιο είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι δύο από τους δράστες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Οι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη είχαν ποινικό παρελθόν με κλοπές και διαρρήξεις. Και οι τρεις, γνωρίζοντας ότι η αστυνομία είχε τα στοιχεία τους και DNA έφυγαν από την Ελλάδα το ίδιο βράδυ που κατάφεραν τα δολοφονικά χτυπήματα στον Αλέξανδρο Σταματιάδη.
Οι τέσσερις δολοφόνοι είναι μέλη δωδεκαμελούς συμμορίας, στην οποία μετείχε και μία γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία φέρεται να είχε το ρόλο της διοχέτευσης των κλοπιμαίων σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους.
Η συμμορία σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Μετά τη δολοφονία Σταματιάδη άλλαξαν μεθοδολογία και επιχειρώντας να διατηρήσουν πιο χαμηλό προφίλ  άρχισαν να χτυπούν πανηγύρια.