Στον εισαγγελέα για τον Πολάκη ο Στουρνάρας: Καταγγελίες-κόλαφος

Εισαγγελική παρέμβαση για την τηλεφωνική υποκλοπή της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνά
Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για την υπόθεση της ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι ο Παύλος Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία που είχαν και τη διοχέτευσε σε φιλοκυβερνητικό μέσο και τόνισε ακόμα πως η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται ότι ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους και αυτό προκύπτει από τα εξής, όπως φέρεται να είπε:
- Ο ίδιος ο κ. Πολάκης τού είπε ότι τον καταγράφει.
- Ο ίδιος επίσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
- Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.
- Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.
- Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.
Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους, αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη δίωρη κατάθεσή του στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαρκαντωνάκη που χειρίζεται την έρευνα, «καίει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στον οποίο και επιρρίπτει την ευθύνη της παράνομης καταγραφής της ιδιωτικής τους συνομιλίας.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φέρεται να κατέθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης τού τηλεφώνησε στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί για την έρευνα που διατάχθηκε για το δάνειο που είχε πάρει από την Τράπεζα Αττικής και από την πρώτη στιγμή του δήλωσε (ο Πολάκης) ότι «τον γράφει» χωρίς να έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεσή του.
Στη συνέχεια της κατάθεσή του ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι το γεγονός της ηχογράφησης δεν αρνήθηκε αμέσως μόλις προέκυψε το όλο θέμα ο Παύλος Πολάκης, αλλά με καθυστέρηση  και όταν ήδη είχε γίνει η εισαγγελική παρέμβαση για αδίκημα που επισύρει ποινές ως και δέκα χρόνια κάθειρξη.
Ειδικότερα τα επιχειρήματα του Γιάννη Στουρνάρα, όπως κατατέθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό, είναι τα εξής:
1. Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης του είπε ότι τον ηχογραφεί.
2. Η ηχογράφηση έγινε χωρίς την συναίνεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
3. Αν δεν είχε σκοπό να τον ηχογραφήσει θα τον καλούσε στο τριψήφιο όπως όλοι οι υπουργοί και στο οποίο δεν μπορεί να γίνει καταγραφή συνομιλίας.
4. Ο ίδιος ο Πολάκης δεν διέψευσε αμέσως την ηχογράφηση παρά μόνον μετά την πάροδο αρκετού χρόνου και πάντως, όταν είχε παρέμβει ο εισαγγελέας.
5. Και η ίδια η δημοσιοποίηση της συνομιλίας πείθει για την ηχογράφηση και την παράνομη καταγραφή καθώς είναι αδύνατον κάποιος να θυμάται λέξη προς λέξη μία συνομιλία.
6. Επιπλέον ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι έδωσε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα το περιεχόμενο της συνομιλίας από μνήμης.
Μετά την κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα πιθανότατα η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
.lykavitos.gr