Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

Ο καιρός σήμερα

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα στη Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Παράλληλα, αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης
στην ατμόσφαιρα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στα νησιωτικά τμήματα οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα από τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και η ορατότητα θα είναι κατά περιόδους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.