Τρίτη, Φεβρουαρίου 26

Σώστε μας και ό,τι θέλετε...


Σώστε μας και ό,τι θέλετε...
Σε "ζήτουλες" της Ε.Ε. μας κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επαιτεία είναι ένα σκαλί πάνω από μας... Ο εμπαιγμός των θεσμών ξεκινάει αύριο και δεν θα έχει τέλος.
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όταν, τούτη την ώρα, αν δεν εξασφαλίσουμε, από τους δανειστές, τη δόση των 750 εκατ. ευρώ (από περίπου 5 δισ. κέρδη τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα), το κράτος δεν θα έχει λεφτά ούτε για μισθούς.

Σε τέτοιο χάλι βρισκόμαστε και ακόμη χειρότερα...

Η Ελλάδα δεν έχει και δεν θα έχει μέχρι το 2023 περισσότερα από 6 δισ. ευρώ στον κορβανά της, για να κάνει έστω και μια συντήρηση δρόμου και να βγουν έτσι λίγα μεροκάματα.

Τόσο άθλια; Τόσο και περισσότερο, αν σκεφτούμε πως είναι αδύνατον να βγούμε και από την Ενισχυμένη Εποπτεία το 2022. Που σημαίνει ότι το 2023 (και ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε) δεν θα κάνουμε κουμάντο ούτε στην κρατική οικονομία μας, ούτε στην ιδιωτική. Το γιατί είναι αυτονόητο.

Δεν θα έχουμε καμία δυνατότητα, καμία άνεση, κανένα ρευστό να διευκολύνουμε την προσέλκυση επενδύσεων με κίνητρα φορολογικά, ή ενίσχυσης της εργασίας. Γιατί; Γιατί είμαστε απένταροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από το μνημόνιο, για να έχει ένα χαρτί να πάει στις εκλογές και ούτε που τον ενδιαφέρει αν εμείς, ως κάτοικοι αυτής της αποτυχημένης χώρας, χρωστάμε, μέσα στο κράτος μας, περισσότερα από 250 δισ. Και αυτά θα τα πληρώσουμε με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Είμαστε απένταροι ως κράτος. Η ιδιωτική οικονομία, στη σημερινή της μιζέρια, δεν υπόσχεται απολύτως τίποτε. Ούτε στην παραγωγή, ούτε στις εξαγωγές, ούτε στις υπηρεσίες. Γι' αυτό και από τις αρχές του 2019 μέχρι προχθές είχαμε κοντά στις 30.000 απολύσεις ενώ τα τετραήμερα, τα τρίωρα και η μαύρη εργασία είναι η μοναδική "προσφορά" στους 60 Έλληνες, από τους 100 που δεν έχουν μεταναστεύσει.

Οι άλλοι 40 είναι οι παλαιοί εργαζόμενοι (πριν την κρίση) που ακόμη σώζουν κάποιους μισθούς και κάτι επιδόματα. Είναι αυτοί και μόνο αυτοί που αφορά το "πεσκέσι" με τα 70 ευρώ αύξησης του κατώτατου μισθού.

Όσοι όμως έτυχε (έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του...) και βρήκαν δουλειά μετά το 2012, (που κόπηκαν τα πάντα σε επιδόματα και άλλες παροχές) δεν έχουν να πάρουν τίποτε παραπάνω από τα 70 ευρώ.

Και αν τα πάρουν και αυτά μιας και μεγάλοι και μικροί επιχειρηματίες, (σε όλη την Ελλάδα) παράγγειλαν στην κομισάρια Εργασίας, συντρόφισσα Αχτσιόγλου, να ξαναδιαβάσει ό,τι υπέγραψε για τους μισθούς και να τα διορθώσει!!... Γιατί (της είπαν) άλλο τα ταξίματα, συντρόφισσα, και άλλο τα ταμεία των επιχειρήσεων που ξύνουν πάτο αλλά δεν βρίσκουν ρευστό...

Θα τα καταλάβουν όλα αυτά και στον ΣΥΡΙΖΑ νωρίς-νωρίς, αύριο Τετάρτη, που οι θεσμοί θα τους ζητήσουν τα έξοδά μας, το κουμάντο μας για τακτοποίηση των κόκκινων δανείων και την είσπραξη οφειλών καθώς και τα φορολογικά έσοδα, που όμως, από τις αρχές του Ιανουαρίου, δείχνουν μαύρα χάλια...

Τα προγνωστικά βέβαια λένε πως οι θεσμοί τόσο στις αυριανές, συζητήσεις όσο και στις άλλες, του Μαρτίου, (που θα σκαλίζουν τα νούμερα του υπουργείου Οικονομικών για να δουν τι τους χρωστάμε σε δανεικά και προαπαιτούμενα...) θα ξεκινήσουν με γλυκόλογα... επειδή και οι "υποχρεώσεις" των Γερμανών προς τον χειρισμό Τσίπρα στο Σκοπιανό δεν έχουν εξοφληθεί...

Όσο όμως "γλυκά" να το πάνε, μέχρι και το επόμενο κρίσιμο Eurogroup, είναι αδύνατον να μην δείξουν τον "κόμπο της θηλιάς" που θα μας κρεμάσουν... αν δεν σβήσουμε από τα χαρτιά μας όσο κράτος μπορούμε και αν δεν πουλήσουμε, ό,τι τελικά μας αφήσουν οι Τράπεζες και τα "κοράκια".

Βεβαίως για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά είναι ψιλά γράμματα... Τον καίνε οι εκλογές και η κατάρρευσή του. Το ίδιο και τον Τσίπρα που θα παραδώσει και το "κόκκινο βασίλειό του" για ένα "πράσινο άλογο" να τον πάει στο κέντρο. Στο οποιοδήποτε κέντρο...

Το τι θα παραδώσουν, (ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας) ως οικονομία και πατρίδα στους αφελείς και ρομαντικούς που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ακολουθήσει τον δρόμο άλλων χωρών που βγήκαν από τα μνημόνια (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου) ούτε τους νοιάζει, ούτε τους κόφτει... 

Είναι πρόβλημα εκείνων που θα έλθουν στην κυβέρνηση. 

Όσο για μας... Βοήθειά μας...


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

 politika-gr