Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

ΑΡΧΙΜ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΙΜ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΦΙΛΩΤΑ
Γνωρίζοντας ότι η δημοσίευση παλαιοτέρου άρθρου μου με τον τίτλο: «Ανώνυμος Είπε…Επισημάνσεις στους σχολιαστές και τα ιστολόγια που παραθέτουν ανώνυμα σχόλια» δεν αντιμετωπίσθηκε με καλό λογισμό αλλά ενοχληθήκατε από τις αλήθειες που γράφω, άσχετα,
αν δεν σας εκφράζουν, διότι ανήκετε όλοι σας σε εκκλησιαστικές ομάδες – φατρίες υπό την ηγεσία προσώπων τα
οποία, οπωσδήποτε δεν πρέπει να εκτεθούν, ενώ δεν έκαναν σωστές κινήσεις στην αποτείχηση, σας επισημαίνω ότι με ένα τέτοιο σκεπτικό, να δημοσιεύτε μόνο τα άρθρα των προσώπων εκείνων που διάκεινται κατ’ αποκλειστικότητα ευμενώς απέναντί σας αποτύχατε στον σκοπό που λειτουργούν τα ιστολόγιά σας. Πολύ απλά, διότι, η μορφή της δημοσιογραφίας που ασκείτε -αφού είναι μορφή δημοσιογραφίας αυτό που κάνετε- δεν έχει την απαραίτητη δεοντολογία! Έπειτα, σας πειράζει γιατί έπαυσαν, σαφώς και άδικα, τον κ’. Νατσιό από τις εκπομπές στο 4Ε! Δεν συμφωνώ, βέβαια, με αυτό του τύπου την διαχείρηση που γίνεται από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, όμως, διόλου δεν διαφέρετε! Έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο σκοπός όποιου αρθρογραφεί δεν είναι να τέρπει τις ακοές αλλά όπως ο Σωκράτης να κατορθώνει να διεισδύει στην ψυχή των αναγνωστών και να εκμαιεύει την αλήθεια. Πολλώ μάλλον όταν είναι κληρικός δεν επιτρέπεται να συσχηματίζεται με το σύστημα και με διάφορες ομάδες, έστω και εκκλησιαστικές, και να μην βλέπει το Ευαγγέλιο την αυθεντική Παράδοση της Εκκλησίας και τα παραδείγματα των Αγίων. Γνωρίζεται πολύ καλά, ότι από την αρχή της αποτείχισης δεν ακολούθησα καμμία ομάδα, έστω και, αν συνεργάστηκα κατά διαστήματα μαζί με πρόσωπα που κατέληξαν όμως οι ίδιοι να είναι εκκλησιαστικές ομάδες στην αποτείχιση. Μπορείτε, ίσως, να ισχυρισθείτε πολλά, όμως θέλησα να ακολουθήσω σε αυτό τουλάχιστον, τον Γερόντά μου, τον Πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη, που δεν χαριζόταν σε κανέναν, και κλώτσο από δω, κλώτσο απ’ εκεί, άλλαξε πολλές μητροπόλεις γιατί όλους τους έλεγξε για τις εκτροπές τους αλλά έτσι μπόρεσε να κάνει έργο. Εσείς, τώρα, υποτείθεται ότι τιμάτε τον αείμνηστο Γέροντα Αυγουστίνο αλλά τα έργα σας δεν είναι σύμφωνα ούτε με το Ευαγγέλιο ούτε με την Παράδοση της Εκκλησίας, διότι ψάχνετε γλείφτες. Και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι όλοι καπελωθήκατε από ένα αρχηγό ανάλογα με το είδος της αποτείχισης που έκανε ή κάνατε και αναπαύετε τον λογισμό σας.
Ø Όσοι δεν δέχεστε την αποτείχιση ως διακοπή κοινωνίας αλλά μόνο ως διακοπή μνημοσύνου, μολονότι, σας διέψευσε με την πρακτική της η Ρωσική Εκκλησία για το θέμα της Ουκρανίας , κλειστήκατε στον εαυτό σας χωρίν να αναγνωρίσετε το λάθος σας. Επίσης με΄ξνατε με την όρεξη ότι θα βγουν στην αποτείχιση ορισμένοι μητροπολίτες! Πού είναι όλοι οι λέοντες της ορθοδοξίας; Σας πείραξε όταν σας είπα ότι θα κακαρώσουν!
Ø Όσοι βγάλατε οικουμενιστή τον όσιο Παΐσιο, ήρθατε μέχρι την Πτολεμαϊδα πρόσφατα, και όχι μόνο κάνατε μόνοι σας, χωρίς τους πατέρες της περιοχής, ομιλία σε σύναξη αλλά και δεν είχατε την στοιχειώδη ευαγγελική συμπεριφορά να πιούμε έναν καφέ! Τόσο εχθρός σας έγινα που σας είπα ότι δεν μπορεί μόνο του ο μοναχός Σάββας να αποφασίζει για κρίσημα θέματα χωρίς να ενημερώνει και εμάς.
Ø Όσοι μόνιμα καταφέρεστε εναντίον όλου του παλαιού εορτολογίου, χωρίς διάκριση και χωρίς να ξεχωρίζετε όσους είναι καλοπροαίρετοι και δεν ομιλούν περί ακύρων μυστηρίων στους νεοημεροληγήτες, και διαδίδατε ότι θα γίνω επίσκοπος και γι’ αυτό επιστρέφω στο παλαιό, επίσης διαψευσθήκατε, διότι ούτε καν σε παράταξη μπήκα, ούτε και μνημονεύω κανέναν! Συνάμα, μείνατε μόνοι σας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα στα εκκλησιαστικά δρώμενα, εκτός εάν θεωρείτετα έργο τονα ορμάτε κατά πάντων και να είστε οι αποκλειστικώς σωστά αποτειχισμένοι.
Ø Όσοι πάλι είστε των ακύρων μυστηρίων, έχετε κάνει και εσείς ομάδα και, αν κρίνω απ’ το ότι δημοσιεύονται τα άρθρα σας στο ιστολόγιο τρικλοποδιά και άρχισαν με φειδώ να δημοσιεύονται όσα στέλενει η μετριότητά μου, καταλαβαίνω ότι και αυτή η ιστοσελίδα καπελώθηκε!
Λοιπόν, αδελφοί, να είστε όλοι καλά! Συγχωρέστε με σε ότι έσφαλα! Δεν θα σας απασχολήσω απο εδώ και μπρος με άρθρα μου. Θα τα δημοσιεύω στην προσωπική μου ιστοσελίδα και όπου αλλού θα κρίνω ότι υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση, έξω από φατρίες αποτειχισμένων, φατρίες αντι-οικουμενιστών που δεν έκαναν ακόμη αποτείχιση και γράφουν μόνο για να γράφουν και τίποτε περισσότερο! Πάντως νου Ιησού Χριστού δεν έχετε! Κατηγορούσατε τους Παλαιοερτολογίτες και ιδού πόσες παρατάξεις γίνατε!

 .triklopodia.gr