Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

Ο εξευτελισμός των Ελλήνων.Του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου


Υπό το σημερινό κομματικό βούρκο που κυριαρχεί, δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική για τους Έλληνες – οι οποίοι θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, ενώ θα μετατραπούν σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους μίας γερμανικής πολυπολιτισμικής αποικίας που θα κατατμηθεί επί πλέον, για να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη.  

Επικαιρότητα

Βασίλης Βιλιάρδος, Οικονομολόγος και Επιχειρηματίας, Analyst.gr
Το 2009 ο υπουργός οικονομικών, κυρίως όμως ο κ. Παπανδρέου, διέσυρε και εξευτέλισε διεθνώς τους Έλληνες, κατηγορώντας τους ως φοροφυγάδες και διεφθαρμένους – παρά το ότι ο πατέρας του οικοδόμησε τη δεκαετία του 1980 το βρώμικο κομματικό-πελατειακό κράτος που διέφθειρε τόσο τους πολιτικούς, όσο και την κοινωνία, ενώ υπερχρέωσε την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν η προσχεδιασμένη υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και η επιβολή των μνημονίων –  όπου οι πρώτες μαζικές αντιδράσεις του πληθυσμού στην Αθήνα, πνίγηκαν με τα γεγονότα της MARFIN.
Το 2012 ο κ. Βενιζέλος, αφού προηγουμένως ανέτρεψε τον προκάτοχο του και στήριξε την τεχνοκρατική κυβέρνηση μαζί με τον κ. Σαμαρά, κατηγόρησε όλους όσους τάσσονταν εναντίον του PSI – ισχυριζόμενος πως ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει η Ελλάδα. Ενώ λοιπόν χρεοκόπησε επίσημα τη χώρα και υποδούλωσε τους Έλληνες, υπογράφοντας μία ετεροβαρή συμφωνία που ωφελούσε αποκλειστικά και μόνο τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, μειώνοντας το χρέος μόλις κατά 50 δις € (ανάλυση) έναντι υπέρογκων ανταλλαγμάτων, θεώρησε τον εαυτό του έξυπνο και όλους τους άλλους ανόητους – με αποτέλεσμα να εξευτελιστεί ξανά η Ελλάδα διεθνώς.
Το 2015 ο νεαρός πρωθυπουργός, αφού διεξήγαγε την πιο αποτυχημένη διαπραγμάτευση όλων των εποχών, λόγω της μη προετοιμασίας της κυβέρνησης, αντέστρεψε αυθαίρετα το δημοψήφισμα – αδιαφορώντας για το 62% των Ελλήνων που ψήφισαν εν μέσω της τρομοκρατίας των παράνομα κλειστών τραπεζών. Επομένως δεν εξευτέλισε μόνο το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και την πολιτική του ιδεολογία, αλλά ξανά τους Έλληνες – ενώ το επανέλαβε πολλές φορές αργότερα, με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, με τον αφελληνισμό των τραπεζών, με τη δρομολόγηση του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ κοκ.
Πρόσφατα τώρα, το 2019, ο εξευτελισμός των Ελλήνων ήταν ακόμη μεγαλύτερος – αφού δεν τους επετράπη να ψηφίσουν για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, της γλώσσας και της ιθαγένειας, όταν επετράπη ακόμη και στα Σκόπια. Πολύ χειρότερα, διενεργήθηκε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αφού η συμφωνία ψηφίσθηκε στη Βουλή από 153 βουλευτές και όχι από 180, όπως στα Σκόπια (2/3) – εκ των οποίων οι 8 ήταν «αποστάτες» των κομμάτων τους. Γνωρίζουμε βέβαια πως είναι αρκετοί αυτοί που χρησιμοποιούν το θέμα της Μακεδονίας για να προβληθούν αντιπολιτευόμενοι πολιτικά οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, πρόκειται για ένα ιστορικό έγκλημα – το οποίο δεν πρόκειται ούτε να μείνει ατιμώρητο, ούτε να περάσει.
Το άκρον άωτο όμως του εξευτελισμού των Ελλήνων ήταν αναμφίβολα το χθεσινό – όπου ο κ. Τσίπρας στην Κύπρο, ενώπιον ξένων ηγετών, σε τηλεοπτική μετάδοση, χαρακτήρισε το 70-80% των Ελλήνων που είναι αντίθετοι με τη συμφωνία ως εθνικιστές, ακροδεξιούς και μη σκεπτόμενους (εκ του μη έχοντες κριτική σκέψη) Πολίτες. Επομένως ως ανεγκέφαλους και άρα ως ηλιθίους – κάτι που είναι πρωτοφανές στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Προηγουμένως βέβαια οι ίδιοι αυτοί Έλληνες είχαν χαρακτηρισθεί ως ετερόκλητος όχλος από τον τότε υπουργό εξωτερικών – τον οποίο κατηγόρησε πως χρηματίζεται από τον κ. Soros ο πρώην υπουργός άμυνας.
Ολοκληρώνοντας, δεν ξέρουμε πόσο εξευτελισμό μπορούν να αντέξουν ακόμη οι Έλληνες – αφού έχουν ξεπεράσει μεν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν όλους αυτούς που τους εξευτέλισαν και τους εξευτελίζουν, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο οδηγεί πολλούς να τους θεωρούν ως τη μεγάλη ντροπή της Ευρώπης (ανάλυση) – χωρίς καμία διάθεση να προσβάλλουμε κανέναν και χωρίς να εξαιρούμε τον εαυτό μας, αφού ανήκουμε επίσης στο 70-80% των Ελλήνων που κατά τον κ. Τσίπρα είναι ανόητοι ως ανεγκέφαλοι.
Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως γενικότερα το «κομματικό σκηνικό» της Ελλάδας είναι σήμερα πιο ανίκανο και πολύ πιο βρώμικο από ποτέ, ότι όποιος προσπαθήσει να συμμετέχει στα κοινά εντυπωσιάζεται αμέσως από τη λάσπη και το βούρκο που ανακαλύπτει, πως οι νέοι δεν έχουν καθόλου άδικο που μεταναστεύουν, αρνούμενοι να αποδεχθούν τον εξευτελισμό και τη μιζέρια του Έθνους τους, καθώς επίσης ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική για τους Έλληνες – οι οποίοι θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, χωρίς να εξαιρούνται τα εδάφη τους και θα μετατραπούν σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους μίας γερμανικής πολυπολιτισμικής αποικίας που θα κατατμηθεί επί πλέον, για να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη.analyst.gr