Παρασκευή, Φεβρουαρίου 8

Tώρα αρχίζει η «κόλαση» για την Αλβανία – Τα Τίρανα «τρέχουν» για βοήθεια στη Δύση & προκαλούν: «Να διώξουμε τους Ρώσους από τα Βαλκάνια»

Δραματική έκκληση έκανε ο Αλβανός πρόεδρος Ιλιρ Μέτα, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κρούοντας «καμπάνες» στους Αμερικανούς για Ρώσους πράκτορες που θα βάλουν «φωτιά» σε όλα τα εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας, διότι αυτό τον ενδιαφέρει κυρίως, καταστρέφοντας τα σχέδια της δύσης.

Ο Μέτα έγραψε από την μακρινή Ουάσιγκτον στο Twitter ότι ο ίδιος έδωσε κόκκινο συναγερμό στους Αμερικανούς για την τεράστια ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή των Βαλκανίων, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο.

«Η συρρίκνωση και η έλλειψη αποτελεσματικού συντονισμού ΗΠΑ και ΕΕ (δηλαδή Γερμανίας και Τραμπ) στα Βαλκάνια θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κενό που θα ενίσχυε την παρουσία της Ρωσίας και τρίτων φορέων στην περιοχή».


Στην ουσία τα Τίρανα τρέμουν την Μόσχα, με τον Β. Πούτιν να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του για τους προκλητικούς Αλβανούς


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ! Χρήστος Μαντζιάρης : Οι τρεις στόχοι που πρέπει να καταστραφούν κατά τον πόλεμο που ετοιμάζουν



Ο Αλβανός πρόεδρος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τιμήθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας, Γερουσιαστή Jim Inhofe.

Εκεί μίλησε για τις προκλήσεις της περιοχής των Βαλκανίων και προέτρεψε τις ΗΠΑ και την ΕΕ να αναδειχθούν ως εγγυητές μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, η οποία δεν θα προβλέπει εδαφικές ανταλλαγές στην περιοχή.

Έτσι ουσιαστικά είχαμε πλήρη επιβεβαίωση του άρθρου μας από τα χείλη του Αλβανού προέδρου, ο οποίος ουσιαστικά ζητά εναγωνίως βοήθεια από την Ουάσιγκτον ενάντια στην τεράστια ρωσική «επιρροή», η οποία επέστρεψε στα Βαλκάνια απειλώντας φυσικά και το δικό του κράτος.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε αναφέρει ότι η πιθανότητα ανοιχτής στρατιωτικής σύγκρουσης και επέκταση της επιρροής της Ρωσίας παραμένουν οι κύριες απειλές για την ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων για το 2019, σύμφωνα με έκθεση της CIA για την παγκόσμια αξιολόγηση απειλών για το 2019.

«Τα Δυτικά Βαλκάνια θα βρίσκονται διαρκώς σε κίνδυνο να βιώσουν χαμηλής έντασης ένοπλη βία και ίσως οποιασδήποτε είδους στρατιωτική σύγκρουση το 2019.

Η Ρωσία θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τις εθνοτικές εντάσεις και τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς για να αποτρέψει τις χώρες αυτής της περιοχής, να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της ένταξης τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», ανέφερε η έκθεση.

Εντωμεταξύ οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επενδύσουν 51 εκατ. δολάρια για να δημιουργήσουν μία πολύ μεγάλη αεροπορική βάση στην Κουτσόβε της Αλβανίας για να ελέγχουν την ρωσική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Ο Πούτιν όμως όπως φαίνεται έχει και αυτός τα δικά του σχέδια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ, έρχεται η κατασκευή αεροπορικής βάσης και μία βάσης πυραύλων Iskander που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα..

pentapostagma.gr