Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

Αργολίδα: Εν ενεργεία αστυνομικός χειροτονήθηκε Διάκονος! [video, pics]

Αργολίδα: Εν ενεργεία αστυνομικός χειροτονήθηκε Διάκονος! [video, pics] | Newsit.gr

Ένας αστυνομικός χειροτονήθηκε σήμερα διάκονος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος.
Ο νέος Ιεροδιάκονος γεννήθηκε το 1981 στο Χολαργό Αττικής, τελείωσε το 4 Γενικό Λύκειο Καλλιθέας .Το 1999 εισήλθε στη Σχολή Αστυφυλάκων όπου υπηρέτησε στην Υπηρεσία της Τροχαίας Αττικής . Τα τελευταία δώδεκα χρόνια υπηρετεί στην τροχαία Αυτοκινητοδρόμων με κέντρο τα Μέγαρα, ενώ ειναι κάτοικος Κορίνθου.
Το 2009 με Πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Είναι παντρεμένος .
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο νέος διάκονος δέχθηκε ευχές από το εκκλησίασμα. Ο εθελοντής κληρικός της τοπικής Εκκλησίας, που ανήκει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στην διακονία, ως άμισθος κληρικός.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική για τον Αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από μικρή ηλικία, είναι ιδιαίτερα αγαπητός κι όπως υπογραμμίζει «η επιθυμία να προσφέρει εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε». Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας…

Δείτε εικόνες από τη χειροτονία