Κυριακή, Μαρτίου 17

Νέα διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός -εισβολή οπαδών στο γήπεδο, δακρυγόνα απ΄έξω: (0-1 Β' ημίχρονο)

diakopi_derby_art

Στο 53' ο Γκερέρο με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό - Στο 70' ο διαιτητής Φριτς διέκοψε εκ νέου τον αγώνα και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια λόγω εισβολής οπαδών του ΠΑΟ στον αγωνιστικό χώρο Το ντέρμπι των αιωνίων είχε διακοπεί και νωρίτερα, ύστερα από εισβολή μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού που προσπάθησε να προσεγίσει τον πάγκο του Ολυμπιακού

Μόλις 70 λεπτά διήρκησε το ντέρμπι αιωνίων για την 25η αγωνιστική της Super League με το σκορ σ' εκείνο το χρονικό σημείο να ειναι 0-1 για τον Ολυμπιακό χάρις στο γκολ του Γκερέρο στο 53'.

Με τους οπαδούς του ΠΑΟ να έχουν κάνει την πρώτη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο στο 5' προκαλώντας 10λεπτη διακοπή και με τις μάχες έξω από το πέταλο των οργανωμένων (μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας να μαίνονται από τις αρχές του Β' ημιχρόνου) στο 70' είχαμε νέα εισβολή με οπαδούς να κινούνται πίσω από την εστία του Παναθηναϊκού και τον διαιτητή Φριτς να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια...

Η διακοπή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι οριστική με το ΟΑΚΑ να έχει  αδειάσει...
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν από το πέταλο που βρίσκεται στις κερκίδες των φανατικών οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα.
Το γήπεδο έχει αδειάσει.

Περισσότερα σε λίγο

Θυμηθείτε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι και τα παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

21:00: Το Ολυμπιακό Στάδιο έχει σχεδόν αδειάσει και πλέον  η διακοπή πρέπει να θεωρείται οριστική...

Εντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού προς τους... εισβολείς  και κίνδυνος να προκύψει εμφύλιος...

70': Ο Φριτς βλέποντας αρκετούς οπαδούς του ΠΑΟ να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο πίσω από την εστία του Διούδη διέκοψε το ματς και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια

Το πέταλο των οργανωμένων έχει αδειάσει αφού από τα δακρυγόνα ο κόσμος δεν μπορούσε να αντέξει

62': Άλτμαν αντί Οικονόμου η δεύτερη αλλαγή του ΠΑΟ.

Ο καπνός από τα δακρυγόνα έχει αρχίσει να μπαίνει στο ΟΑΚΑ και δύσκολα θα γλιτώσουμε νέα διακοπή

59': Χατζηγιοβάννης αντί Δώνη στον ΠΑΟ.

57': Ήχοι από βόμβες μολότοφ αλλά και ρίψη δακρυγόνων έξω από το ΟΑΚΑ...

53' ΓΚΟΛ: Από την σέντρα του Κούτρη ο Γκερέρο με άπιαστη κεφαλιά πετυχαίνει το 0-1!

50': Κλέβει ο Μπουζούκης ο ΠΑΟ στην κόντρα κακή εκτέλεση του Δώνη

48': Ξανά στο έδαφος αυτή τη φορά ο Δώνης από χτύπημα της μπάλας

47': Κίτρινη στον Ομάρ για σκληρό φάουλ στον Δώνη

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο με τον Σισέ να έχει πέσει στο χορτάρι και να σηκώνει τα χέρια ψηλά προς τον ουρανό μη πιστεύοντας την ευκαιρία που έχασε ο Φορτούνης

45'+13': Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να δίνει την ασίστ στον Φορτούνη που απέφυγε τον Κολοβέτσιο και τον Διούδη για να πλασάρει άουτ στην κενή εστία!

45'+8': Ο Γκερέρο φεύγει στην κόντρα μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει με τον Διούδη να διώχνει σε κόρνερ

45'+7': Ο Παναθηναϊκός παίζει με τη φωτιά καθώς γίνονται συνεχόμενα λάθη έξω από την περιοχή του και προκύπτουν τελικές για τον Ολυμπιακό

Δεκατρία τα λεπτά των καθυστερήσεων!

45': Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟ με τον Κουλιμπαλί να σεντράρει κι ο Ισνούα έπιασε το μονοκόματο σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι του Σα.

42': Στο χορτάρι ο Κούτρης μετά από το φάουλ του Γιόχανσον. Νέα διακοπή στο ματς... Λογικά ένα δεκάλεπτο καθυστερήσεων θα το έχουμε στο πρώτο ημίχρονο

38': Στο κόρνερ ο Μπουζούκης διώχνει η άμυνα

37': Σέντρα του Ινσούα ο Σισέ διώχνει σε κόρνερ

35': Ωραία κυκλοφορίας της μπάλας από Μασούρα, Ποντένσε και πάσα του τελευταίου στον Φορτούνη που άνοιξε το κοντρόλ κι έπιασε άτσαλα το σουτ στέλνοντας  τη μπάλα πάνω από το δοκάρι

29': Λάθος των πράσινων ο Μπουχαλάκης στην κατά μέτωπο επίθεση πιάνει το σουτ με τον Διούδη να διώχνει και από το νέο σουτ του Ομάρ η μπάλά πέρασε έξω

26': Σέντρα του Γιόχανσον ο Μακέντα πιάνει την κεφαλιά κι ο Σα μπλοκάρει

Πρώτη μεγάλη φάση στο ντέρμπι

24': Τεράστια επέμβαση του Σα στην κεφαλιά του Κουρμπέλη από το κόρνερ!

22': Πρωτη τελική με το σουτ του Μασούρα να μπλοκάρει ο Διούδης

20': Χωρίς φάση μέχρι στιγμής το ντέρμπι

15': Κόρνερ για τον Ολυμπιακό το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο...

13': Ο Φρίτς σφυρίζει την επανέναρξη του αγώνα

Εκκλήσεις από τα μεγάφωνα να αποχωρήσουν όλοι από τον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι ενώ ήδη έχουμε συμπληρώσει 7 λεπτά διακοπής...

Ο Φρανσουά Μοντέστο βρέθηκε δίπλα στον Γερμανό διαιτητή ο οποίος παρακολουθούσε έκπληκτος το όλο σκηνικό!

Αμέσως κινήθηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να μην υπάρξει επαφή, ενώ κι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έτρεξαν προς τους οπαδούς τους προκειμένου να τους πείσουν να αποχωρήσουν στην κερκίδα.

5': Ντου από μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και διακοπή του αγώνα!

2': Στο χορτάρι ο Σισέ καθώς ο Μακέντα τον βρήκε με τον αγκώνα

1': Σέντρα στο ντέρμπι

-Περίπου 25.000 θεατές βρίσκονται στο ΟΑΚΑ με την προσέλευση να συνεχίζεται 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Μακέντα
Στον πάγκο για τους πράσινους: Κότσαρης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης, Άλτμαν,
Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο
Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι: Λοντίγκιν, Καμαρά, Νάτχο, Ανδρούτσος, Χασάν, Μιράντα, Σολδάνο.

Διαιτητής του ντέρμπι είναι ο Γερμανός, Μάρκο Φριτς

-Χωρίς εκπλήξεις οι επιλογές των δύο προπονητών για τις αρχικές ενδεκάδες, με τον Γιώργο Δώνη να επιλέγει το γιο του Χρήστο ενισχύοντας έτσι τη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μαρτίνς επέλεξε Σισέ (αντί Μιράντα), Μπουχαλάκη (αντί Καμαρά) και τον Γκερέρο (αντί του ανέτοιμου Χασάν που είναι στον πάγκο).

Θυμηθείτε τι έγινε στον αγώνα του πρώτου γύρου


Δείτε το βίντεο από το ντου




Αμέσως κινήθηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να μην υπάρξει επαφή, ενώ κι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έτρεξαν προς τους οπαδούς τους προκειμένου να τους πείσουν να αποχωρήσουν στην κερκίδα.

5': Ντου από μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και διακοπή του αγώνα!










/files/YouTube/M38D042qEMw.jpg" media="(max-width: 640px)"> Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 | Στιγμιότυπα - 10η Αγωνιστική Superleague (11/11/2018)

Το pregame του αγώνα
Τελευταία ερυθρόλευκη επικράτηση σε ντέρμπι αιωνίων τον Νοέμβριο του 2016 (3-0 στο Καραϊσκάκη), με τον ΠΑΟ έκτοτε να μετρά 2 εντός έδρας νίκες (στη Λεωφόρο) και δύο ισοπαλίες στο Καραϊσκάκη ενώ αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη του επίδοση (την τριετία 2006-2009 είχε 6 ματς αήττητος).

Κάθε ντέρμπι αιωνίων όμως είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των μεταξύ τους αναμετρήσεων, αλλά αποτελεί και μια αυτόνομη ιστορία με το σημερινό ματς να έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Κι όσο οξύμωρο κι αν ακουστεί, βαθμολογικά αυτός που θα πληγεί περισσότερο σε μια ενδεχόμενη αποτυχία είναι ο ΠΑΟ, αλλά αυτός που θα πληγωθεί περισσότερο σε μια ήττα (ή ακόμη και σε ισοπαλία είναι ο Ολυμπιακός).

Οι πράσινοι γνώριζαν από την αρχή ότι η φετινή σεζόν θα είναι γεμάτη δυσκολίες κι απλά ο (εξαιρετικός) πρώτος γύρος βοήθησε να αποσυμπιεστεί γρήγορα η ομάδα, η οποία όμως μέσα στο 2019 κάνει αντιστρόφως ανάλογη πορεία έχοντας συμπληρώσει τρία ματς χωρίς νίκη και χωρίς γκολ (οι πράσινοι για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια έμειναν τόσους αγώνες σερί χωρίς να σκοράρουν).

Στον Ολυμπιακό όμως με την ομάδα κατά πάσα πιθανότητα να μένει για δεύτερη σερί χρονιά χωρίς τίτλο (αν κερδίσει μειώνει ξανά τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στους 7) μια ήττα (κι ας έχει 10 νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια) θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός έχει την απουσία του Μαυρομάτη, με τον Δώνη να αμφιταλαντεύεται μεταξύ Χατζηγιοβάννη, Άλτμαν, ενώ στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στον Τοροσίδη και τον εδώ και καιρό τραυματία Χριστοδουλόπουλο με τα διλήμματα του να είναι Σισέ ή Μιράντα, Μπουχαλάκης ή Καμαρά και Γκερέρο ή Χασάν.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.
Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Κούτρης, σισέ, Μεριά, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο.

Η συνολική προϊστορία του ντέρμπι
Νίκες Παναθηναϊκού: 30
Ισοπαλίες: 46
Νίκες Ολυμπιακού: 44



Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 18
Ισοπαλίες: 24
Νίκες Ολυμπιακού: 17

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 19.30
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (90' σουτ Σισέ - 61' σουτ Κάτσε)

https://www.protothema.gr