Σάββατο, Μαρτίου 9

ΗΘΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - 100 προσλήψεις για κάθε νεκρό στο Μάτι...

ΗΘΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - 100 προσλήψεις για κάθε νεκρό στο Μάτι...
Δεν φταίει ο κακομοίρης ο Αλέξης Τσίπρας.
Ότι μπορεί κάνει (και θα κάνει...) για να περιορίσει την επικείμενη εκλογική ήττα του. Αλλά να, δεν του κάθεται τίποτε, όλα του βγαίνουν ανάποδα...
Πανηγύρισε ως επιτυχημένη και απόδειξη της υγιούς πορείας της οικονομίας την «μεταμνημονιακή» έξοδο στις αγορές (για δύο και κάτι δισ κι με πανάκριβο επιτόκιο...), και οι δανειστές την επομένη του...
έκοψαν την δόση που περίμενε, γιατί από τα προαπαιτούμενα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.

Πασχίζει να φτιάξει κλίμα ότι θεμελίωσε την «νέα Ελλάδα» στην οποία όλα δουλεύουν ρολόι μετά το μπάχαλο που κληρονόμησε από τους «άλλους», και βγαίνουν κάποιοι αναιδέστατοι εισαγγελείς και ασκούν μαζικές διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι, αναφέροντας μάλιστα στο πόρισμά τους ότι εκείνη την αποφράδα μέρα, δεν λειτούργησε τίποτε, μα τίποτε απολύτως στον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό. 

Κι’ αναγκάζεται δακρύβρεκτη η κ. Δούρου, (που όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, έτσι από τσίπα, αλλά ξανακατεβαίνει υποψήφια περιφερειάρχης!) να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και να ολοφύρεται πικραμένη πως την... βαράνε επειδή είναι γυναίκα!

Ενώ αυτή, όπως και ο Τόσκας, ο Πολάκης, ο υπουργός εσωτερικών, οι επικεφαλής πυροσβεστικής, αστυνομίας, λιμενικού, τα έκαναν εκείνο το μαύρο απόγευμα «όλα όπως έπρεπε, δεν έγινε κανένα λάθος, αν ξανασυνέβαινε κάτι παρόμοιο, πάλι τα ίδιο θα ενεργούσαν».

Οι εισαγγελείς, άλλα διαπίστωσαν στην έρευνά τους. Και είχαν και... το θράσος να βγάλουν πόρισμα δυο μήνες πριν από τις κάλπες. Δεν μπορούσαν να το τραβήξουν λίγο...

«Πέτρα που κύλησε...», κατά πως λέει και ο λαός.

Τι να κάνει πια και ο Τσίπρας ν’ αλλάξει την ατζέντα;

Οι «Γέφυρες», δεν του βγαίνουν, ο κόσμος γελάει που τον ακούει να επιμένει ότι η ΝΔ «είναι νεοφιλελεύθερη... ακροδεξιά», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει, να τον ψηφίσει, είναι...προοδευτική κεντροαριστερά.

Άσε που βγάζουν φλύκταινες και κάποιοι σκληροπυρηνικοί στην Κουμουνδούρου...

Η πέτρα όμως κυλάει, και στον δρόμο της βρίσκονται κάλπες.

Ο εφιάλτης στο Μάτι, επέστρεψε και στοιχειώνει νεκρούς, τραυματίες, συγγενείς που δεν ξεχνάνε φυσικά. Και ο χαροκαμένος κόσμος θα πάει να ψηφίσει.

Κι’ ο Αλέξης, πρέπει κάτι να κάνει. Κι’ αφού έτσι όπως κόλλησαν τα πράγματα με την Εκκλησία και την...«ιστορική συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου», η κυβέρνηση δεν προκάμει να... διορίσει στο, δημόσιο τους 10.000 που θα προσλαμβάνονταν, στην θέση των ισάριθμων παπάδων που «έφυγαν»(!) από αυτό, σκαρφίστηκε ο έρμος εκτός από χαρτζιλίκια και «ρυθμίσεις χρεών» (διάρκεια ενός μόλις χρόνου...) που τάζει προεκλογικά, να εξαγγείλει κάποιες...«άλλες» προσλήψεις.

Εδώ και τώρα, ατάκα κι’ επιτόπου!

Σε δήμους, περιφέρειες, οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, κι’ ένα σωρό άλλες απίθανες υπηρεσίες που κανένας δεν ξέρει ότι υπάρχουν και τι κάνουν.

Υπάρχει, βέβαια, ένα «τυπικό» μικροκωλυματάκι: κάποιος νόμος που ισχύει επί χρόνια, απαγορεύει τέτοιες προσλήψεις σε προεκλογική περίοδο!

Σιγά το πρόβλημα! Φέρνεις νέο νόμο και αλλάζεις τον... ενοχλητικό παλιό, που τον είχαν ψηφίσει οι «άλλοι», οι γερμανοτσολιάδες.

Έτσι οι προσλήψεις θα γίνουν νομότυπα- τώρα αν θα είναι και ηθικές, δημοκρατικές, αδιάβλητες (γιατί θα είναι εκτός ΑΣΕΠ...) καλύτερα μην το ρωτάτε...

Ο Τσίπρας που διακήρυσσε στις προγραμματικές δηλώσεις του Γενάρη του ‘15 ότι η κυβέρνησή του «θα είναι κάθε γράμμα του Συντάγματος!», ο «πρώτη φορά αριστερός» πρωθυπουργός που προειδοποιούσε τους αντιπάλους του πως «θα τους ταράξει στην νομιμότητα», νοιώθει πολύ άσχημα που αναγκάζεται ο κακομοίρης να καταφύγει σε τέτοια κόλπα.

Δεν του πάνε, δεν είναι του αριστερού χαρακτήρα του.

Απλώς υποχρεώνεται να το κάνει, λόγω συγκυριών. Για την φουκαριάρα την κάλπη του...

Και πόσα υπολογίζεται ότι θα είναι συνολικά αυτά τα προεκλογικά ρουσφέτια; Οι γνωρίζοντες λένε περί τις 10.000.

Δηλαδή... 100 προσλήψεις για κάθε νεκρό στο Μάτι!

Δεν είναι κι’ άσχημα, αν σκεφθεί κανείς ότι κάθε διοριζόμενος σέρνει πίσω του 3-4 ψήφους. Εδώ που έφτασαν, μαζεύουν κι’ ας είναι και ρώγες...

Αλλά, αν είχαν το μυαλό να ρωτήσουν τους «άλλους» που έφεραν τον νόμο, τις γαλάζιες και πράσινες παλιές καραβάνες, θα τους έλεγαν ότι έφεραν τον νόμο για να... γλυτώσουν από τις προεκλογικές πιέσεις για προσλήψεις και ρουσφέτια.

Όχι γιατί... δεν τους ταίριαζαν, αλλά απλά γιατί είχαν πείρα πως όταν «η πέτρα έχει κυλήσει...», αυτοί που βολεύεις πριν από τις κάλπες, σου λένε ευχαριστώ, και.... μετά πάνε και ψηφίζουν τον επερχόμενο!

Με την προσδοκία ότι θα τους κάνει κι’ αυτός τα δικά του ρουσφέτια...

Θ.Οικονομόπουλος
iefimerida.gr