Παρασκευή, Μαρτίου 15

9 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ


Ευάγγελος Μπεξής

9 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ,ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ


19 -27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


 

19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Αναχώρηση από Αθήνα , για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας . Επιβίβαση στο πλοίο μας  και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Αναχώρηση για Ιταλία.



20 ΣΑΒΒΑΤΟ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Μπρίντιζι και αμέσως αναχώρηση για τον Τάραντα, την μοναδική αρχαία Σπαρτιατική αποικία που ιδρύθηκε εκτός Σπάρτης. Εδώ θα ξεναγηθούμε στο καταπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης  και στον ναό του Ποσειδώνα, όπου και θα έχουμε και χαιρετισμό από αντιπρόσωπο της Ελληνικής κοινότητας του Τάραντος. Στην συνέχεια αναχωρούμε με κατεύθυνση  το Ρήγιον ,όπου φτάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

21 ΚΥΡΙΑΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό μουσείο του Ρηγίου όπου βρίσκονται και τα δύο μοναδικά στον κόσμο μπρούτζινα αγάλματα ,εξαιρετικής τέχνης της κλασσικής περιόδου, γνωστά και ως «Οι πολεμιστές του Riace».Αφού περιηγηθούμε και στα άλλα πολύ σημαντικά εκθέματα ,μπαίνουμε στο πούλμαν μας για να διασχίσουμε με φέρυ τον πορθμό Ν.Ιταλίας – Σικελίας. Άφιξη στην Μεσσήνη στην Σικελία και κατεύθυνση προς την Νάξο ,όπου θα μας χαιρετήσει αντιπρόσωπος της δημοτικής αρχής της πόλης. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στην συνέχεια αναχώρηση για άλλη μια σημαντικότατη πόλη της Μ.Ελλάδας στην Σικελία, τα Μέγαρα Υβλαία, αποικία των Μεγαρέων . Εδώ θα περιηγηθούμε στην αρχαία πόλη και τα τείχη της, στην μεγάλη αγορά και τις στοές της, στο ηρώον, στους ναούς της πόλεως, στο πρυτανείον, στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης με τα δεκάδες σπίτια και τα μαγαζιά και στα υπόλοιπα σημαντικά οικοδομήματα της πόλεως. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην υπέροχη πόλη των Συρακουσών ,την πιο μεγάλη πόλη της Μ.Ελλάδος όπου και θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο μας μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

22 ΔΕΥΤΕΡΑ

Πρωινό και στην συνέχεια όλη η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στην Μητρόπολη του Δυτικού Ελληνισμού, τις Συρακούσες. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από τον μεγαλοπρεπή ναό του θεού Απόλλωνος στο κέντρο της πόλης και εν συνεχεία κατευθυνόμαστε στον ναό της θεάς Αθηνάς, που σώζεται ακέραιος σε εκπληκτική κατάσταση, αφού μετετράπη τα χριστιανικά χρόνια  στην σημερινή μητρόπολη των Συρακουσών . Επισκεπτόμαστε αμέσως μετά την αρχαία κρήνη της Αρέθουσας κοντά στην θάλασσα και στην συνέχεια  τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος ,μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το φημισμένο θέατρο των Συρακουσών, το εκπληκτικό Νυμφαίον με τα τρεχούμενα μέχρι σήμερα με ορμή νερά του και τις σπηλιές-εγκοιμητήρια, αλλά και τα επιβλητικά λατομεία όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο πούλμαν μας και κατεύθυνση προς το κέντρο της Σικελίας στην Έννα, στον τόπο όπου απήχθη η Περσεφόνη από τον Πλούτωνα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Έννα.

23 ΤΡΙΤΗ

Πρωινό και αμέσως μετά κατεύθυνση προς την πόλη Aidone, όπου και η λατρεία του Αιδωνέως-Διονύσου.  Στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στην Μοργατίνη (Morgantina), επισκεπτόμαστε  την αρχαία αγορά με τα δύο επίπεδα στα οποία εκτείνεται, όπου και το ιερό της Δήμητρας και της Κόρης, το Εκκλησιαστήριο, το αρχαίο θέατρο και τα άλλα σημαντικά οικοδομήματα της πόλης . Στην συνέχεια αναχώρηση για την  Piazza Armerina  προκειμένου να επισκεφθούμε την μοναδική ρωμαική βίλα Casale ,όπου και τα εκπληκτικά ψηφιδωτά με σκηνές από την καθημερινή ζωή της εποχής, μυθολογικά και ιστορικά θέματα. Ακόμα θα δούμε τις θέρμες, το περιστύλιο , το μεγαλειώδες κτίριο σε ρυθμό βασιλικής και όλους τους υπόλοιπους χώρους της επαύλεως. Επιστροφή στην Έννα όπου θα μεταβούμε στην σύγχρονη πόλη που ήταν και η αρχαία Ακρόπολη αλλά και το πολύ σημαντικό σπήλαιον λατρευτικός χώρος της Δήμητρας και της Περσεφόνης που θα επισκεφθούμε . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Έννα.

24 ΤΕΤΑΡΤΗ

Πρωινό και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντος, όπου μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία, η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας  και βέβαια τον μοναδικό ναό  των Διοσκούρων η της Ομονοίας, αντίγραφο του Παρθενώνος ,που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Στην συνέχεια αναχωρούμε για μια ακόμα  αρχαία Ελληνική πόλη ,εκείνη του Σελινούντα που βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία κτισμένη δίπλα στην θάλασσα. Εδώ μας περιμένει μια ακόμα αποκάλυψη αφού και πάλι θα δούμε ένα σύνολο από αρχαίους ελληνικούς ναούς μοναδικά διατηρημένους  όπου και θα περιηγηθούμε, αλλά  και άλλα μνημεία της αρχαίας πόλης με τα σπίτια των κατοίκων, τα αρχαία καταστήματα αλλά και τα άλλα οικοδομήματα στην ακρόπολη της πόλης. Επιστροφή στην Έννα, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

25 ΠΕΜΠΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας. Μια μέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης που μας δίνει απλόχερα η Ταορμίνα  με την μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά σοκάκια, μαγαζιά και πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο θέατρο και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και ψώνια. Στην συνέχεια περνάμε μέσω Μεσσήνης τον πορθμό που χωρίζει Νότια Ιταλία και Σικελία και κατευθυνόμαστε στην Κοζένσα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

26 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πρωινό και στην συνέχεια κατεύθυνση προς Μεταπόντιον, την πόλη του Πυθαγόρα. Εδώ θα ξεναγηθούμε στο μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και στην συνέχεια θα μεταβούμε στον ναό της Θεάς Ήρας αλλά και ταυτόχρονα χώρο όπου εδίδαξε ο Πυθαγόρας, το καλούμενον και «Πυθαγόρειον». Εδώ θα τιμήσουμε τον μέγα μύστη και θα αποχαιρετήσουμε με μια σεμνή τελετή τα ιερά χώματα της Μ.Ελλάδας και Σικελίας. Στην συνέχεια κατεύθυνση προς το Μπρίντιζι ,επιβίβαση στο πλοίο μας και τακτοποίηση στις καμπίνες μας.

27 ΣΑΒΒΑΤΟ

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατεύθυνση προς  την αρχαία Δωδώνη το αρχαιότερο μαντείο που συναντάται στον Ελλαδικό χώρο με ευρήματα λειτουργίας από το 2600π.Χ. Εδώ θα περιηγηθούμε στα μοναδικά μνημεία του χώρου,όπου ο πρώτος μικρός ναός του Δία και τρεις ιωνικές στοές, ο περίβολος της ακρόπολης της Δωδώνης, το θέατρο, το βουλευτήριο, το πρυτανείο και το στάδιο, όπου τελούνταν τα Νάια, αγώνες προς τιμή του Δία, αλλά και η ιερά φηγός του Διός και τα υπόλοιπα μνημεία και ναοί. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν μας και κατεύθυνση προς Αθήνα.
Γιά περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210-3840676.