Τετάρτη, Μαρτίου 20

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΙΣ “ΜΟΛΟΤΟΦ” ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (σ.σ. μικρή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, όπως την ονόμασα και φαντάζομαι θα καθιερωθεί δημοσιογραφικά) που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019, στην καθιερωμένη ετήσια σύναξη, παραβρέθηκαν πολλοί “αξιωματούχοι” του Συστήματος! Μεταξύ αυτών και ο πρώην επικεφαλής
της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο! Ο οποίος όταν αποχώρησε από την ΕΕ ανέλαβε μη εκτελεστικός πρόεδρος και ανώτερος σύμβουλος στο διεθνές τμήμα της Goldman Sachs! Η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, οικονομικών συμβούλων και εκτιμητών εξαγορών – συγχωνεύσεων και μ’ ένα πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πελάτες της εταιρείας αυτής είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, κυβερνήσεις χωρών αλλά και ιδιώτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα στο χώρο της οικονομικής διαχείρισης των ΗΠΑ!







Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν λοιπόν, μας είπε από τους Δελφούς, ότι η Ευρώπη έχει ένα πολιτικό χρέος προς την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες έδειξαν τη δέσμευση τους στην ΕΕ. Εκτίμησε, πως οι “αγορές” (σ.σ. αυτές που λήστεψαν και εξακολουθούν να ληστεύουν τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα με τα Μνημόνια) αξιολογούν ήδη και περιμένουν τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές γι΄ αυτό και δείχνουν σήμερα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός, για να τον ευχαριστήσει μας είπε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ»!



Ο “καλός στρατιώτης” Νίκος Χατζηνικολάου…



Έτσι, ο “καλός στρατιώτης” δημοσιογράφος – επιχειρηματίας Νίκος Χατζηνικολάου, που επί της εποχής των Μνημονίων εξακολουθεί και ζει πλουσιοπάροχα, πήρε συνέντευξη στους Δελφούς από τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και όπως ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Δυνατή εξομολογητική συνέντευξη σήμερα (3/3/2019) στο συνέδριο των Δελφών με τον Πρόεδρο Μπαρόζο! Βγήκαν ειδήσεις!»!

Ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία! Και επισημαίνοντας σε ερώτηση χρήστη, που ερωτούσε: Έχει αναρτηθεί κάπου η συνέντευξη ή αναμένεται;;!

«Θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη Realnews»!








Και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2019 στο πρωτοσέλιδο της Real News βγήκε η τεράστια είδηση:

«Βερολίνο και Βρυξέλλες φοβούνται εκτροχιασμό της οικονομίας και πιέζουν για εκλογές τον Μάιο»!

Η επιβεβαίωση του Κυριακάτικου πρωτοσέλιδου της Real News ήλθε από το Euro group, δυο ημέρες μετά, που αποφάσισε να μη γίνει η εκταμίευση του ενός δις ευρώ προκειμένου να ληφθεί απόφαση στο Euro group της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι!

Έτσι επιβεβαιώνεται και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο που ανακήρυξε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων γυρολόγων του Συστήματος!




ΣΥΡΙΖΑ σε πανικό…




Αυτός ο πανικός στο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει “κόκκινο” και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κινήσεις απελπισίας, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ολοκληρώσει κανένα ψηφοδέλτιο στην Επικράτεια! Έτσι μπροστά στον τρόμο της εκλογικής ήττας θυμήθηκε όλα τα παρατρεχάμενα λιμά της αριστεράς και πλαισιώνει τα ψηφοδέλτια με Αφγανούς, “τρομοκράτες” και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες του Συστήματος! Βγάζει τις υποκριτικές μάσκες, αφού άλλωστε πέρασαν και οι Απόκριες!

Νομιμοποιεί την παραβατικότητα μετατρέποντας τους χρήστες θανατηφόρων μολότοφ από κακούργημα σε πλημμέλημα! Νομιμοποιεί χιλιάδες παράνομους μετανάστες που στις εκλογές θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό! Τα βρίσει με παλιούς “συντρόφους” του που υπηρέτησαν τον καπιταλισμό επί σειρά ετών και τώρα στρατεύονται και πάλι στην “αριστερά”!

Όλες αυτές οι κινήσεις μετατρέπονται σε χιλιάδες ψήφους, που σκοπό έχουν να περιορίσουν την έκταση της εκλογικής τους ήττας από τη ΝΔ!

Και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τι ακριβώς κάνει πέραν της δουλικότητας στο Σύστημα των “αγορών”, της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης;




Πόλεμος χαρακωμάτων στη ΝΔ…









Έχω γράψει πολλές φορές και σας έχω αποδείξει, ότι η ΝΔ είναι τριχοτομημένη!

Ακούει στο Μητσοτακικό μπλοκ, στο Καραμανλικό και στη “λαϊκή δεξιά” που θέλουν να πιστεύουν ότι εκφράζουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Αυτή η σφαγή χαρακωμάτων δεν λέει να κοπάσει, αντίθετα φουντώνει κάθε ημέρα και περισσότερο, από τη στιγμή που διαφαίνεται ακόμη και αυτή η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές που ολοταχώς έρχονται τον Μάιο!

Αυτή η αυτοδυναμία καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Όχι μόνο ως Πρωθυπουργό αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά από πολλά χρόνια κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά και εντός της ΝΔ! Που την αμέσως επόμενη ημέρα της νίκης του στις εκλογές θα “καρατομήσει” Σαμαρά και Γεωργιάδη! Θα τους στείλει να πίνουν καφέ στα βορεινά έδρανα της Βουλής μαζί με τον Κώστα Καραμανλή! Τον Κώστα Καραμανλή, του οποίου η αυτοδυναμία Μητσοτάκη θα σημάνει τον ενταφιασμό των όποιων φιλοδοξιών του στην αναρρίχησή του στην Πρωθυπουργία διά μέσω μιας σύστασης Οικουμενικής κυβέρνησης, που θα έφερναν επαναλαμβανόμενες εκλογές!

Αυτές τις στοχεύσεις Κυριάκου Μητσοτάκη τις ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς και βεβαίως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια…




Ο “Πόλεμος” ξεκίνησε από τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές…




Στην τελευταία στροφή των επιλογών της ΝΔ για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει το χρίσμα του κόμματος στον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη, σημερινό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, και γιο της Ντόρας Μπακογιάννη! Που όπως λένε οι κακές γλώσσες, επέβαλε την καρατόμηση της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας από τον νυν Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ! Τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της λαοφιλούς ανταπόκρισης του προσώπου του Γιώργου Πατούλη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τον έστειλε στην Περιφέρεια της πολύπαθης Αττικής! Βάζοντας ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως άλλωστε έχω γράψει – τοποτηρητές στο ψηφοδέλτιο Πατούλη, που εάν ο Γιώργος Πατούλης κερδίσει την Περιφέρεια και καταστεί “μικρός Πρωθυπουργός”, αυτοί θα ονομαστούν αντιπεριφερειάρχες για να τον ελέγχουν! Τη βρώμικη αυτή δουλειά, όπως μαθαίνω, την έχει αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και υπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ! Ως γνωστόν, ο έτερος Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζει Γιώργο Πατούλη!

Ο Μητσοτακικός πόλεμος κατά Πατούλη έχει πολύ “ουρά”! Αφού εξετάζονται όλα τα σενάρια από το Μητσοτακικό περιβάλλον (Κυριάκου – Ντόρας)! Έχοντας κατά νου το σενάριο το οποίο απεύχονται και το οποίο δεν τους αφήνει να κοιμηθούν ήσυχοι! Μια πρωτιά Γιώργου Πατούλη και νίκη από την πρώτη Κυριακή καθιστά πανίσχυρο τον σημερινό Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ! Ταυτόχρονα, διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας από τον Κώστα Μπακογιάννη τη δεύτερη Κυριακή, με απρόβλεπτη εξέλιξη, αδυνατίζει την μελλοντική του στόχευση, αυτής της υποψηφιότητάς του στη διεκδίκηση – όταν τεθεί – της αρχηγίας του κόμματος της ΝΔ! Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας από τον Κώστα Μπακογιάννη! Στόχο όμως, που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και ο πάντα φιλόδοξος Γιώργος Πατούλης!

Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι οριστικής καταρτίσεως των ψηφοδελτίων της ΝΔ σε Δήμο της Αθήνας και σε Περιφέρεια Αττικής, η μάχη χαρακωμάτων θα ενταθεί!

Και η τελευταία πληροφόρηση που μας έρχεται, λέγει ότι λόγω του ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις στη ΝΔ κάνουν λόγο για νίκη Πατούλη στην Περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή, την ίδια ώρα που αυτές οι δημοσκοπήσεις στέλνουν τον Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο, το περιβάλλον Μητσοτάκη θα κατευθύνει ψηφοφόρους της ΝΔ υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού!

Ακραίο θα μου πείτε, αλλά ενδεχομένως και αληθινό! Αφού η είδηση μου έρχεται από άκρως υψηλότατης ακρίβειας πηγή…




Ο Καραμανλής "κατεβάζει" Βουλγαράκη και Ορφανό…




Στο δεύτερο γύρο ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν μάλιστα στο δεύτερο γύρο θα είναι και ο “αντάρτης” της ΝΔ, πρώην γαλάζιος υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή! Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος πρόσφατα μας είπε όλο νόημα: «Έχω την Αθήνα στην καρδιά μου»!

Αλλά το ίδιο πρόβλημα θα έχει ο προσφάτως φιλοαριστερός Κώστας Μπακογιάννης, αν στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης! Ο οποίος κατεβαίνει με κυρίαρχο σύνθημα: «για να καθαρίσει η Αθήνα»! Και όλοι οι Αθηναίοι γνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα της Πρωτεύουσας από την αύξηση των παράνομων μεταναστών, που την έχουν μετατρέψει σε Ισλαμική πόλη, με αυξημένη την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα!

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει “αντάρτης” της ΝΔ, εκλεκτός του Κώστα Καραμανλή και απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος, το Νίκο Ταχιάο! Ο πρώην υπουργός λοιπόν, των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Ορφανός θα διεκδικήσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές το Δήμο Θεσσαλονίκης!

Και προς το παρόν ο Γιώργος Ορφανός δεν επισκέφτηκε το τούρκικο Προξενείο της Πόλεως, όπως πρόσφατα έπραξε ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Ταχιάος…









Μετά από όλα αυτά, πιστεύω πως έχουμε ακόμα πάρα πολλά να δούμε μέχρι τις εθνικές εκλογές! Και ο μόνος που χαμογελά είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Οι οποίοι στήνουν περίεργους μηχανισμούς, ακόμη και νόθευσης των εκλογών, την ώρα που η ΝΔ σφάζεται…


Μετά ταύτα, επανέρχομαι…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr
 http://www.ksipnistere.com/