Παρασκευή, Μαρτίου 15

Το άκρον άωτο της δουλοπρέπειας


από Analyst Team
 Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της, σκύβοντας πειθήνια το κεφάλι ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της (ηχητικό).

Επικαιρότητα

Είναι απίστευτη η συνέχιση της πολιτικής των υποκλίσεων, της υποτέλειας και της διεθνούς επαιτείας εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων μας – όπως επίσης η χειραγώγηση των Ελλήνων, τους οποίους όλοι όσοι εγκλημάτησαν εις βάρος τους έχοντας το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο τους, προσπαθούν να πείσουν πως δεν φταίνε για τη χρεοκοπία τα μνημόνια, αλλά οι Πολίτες!
Ότι δηλαδή τα μνημόνια ήταν το αποτέλεσμα της τεμπελιάς, της διαφθοράς κοκ. των Ελλήνων που λογικά χρεοκόπησαν και όχι η αιτία της πτώχευσης της χώρας τους παρά το ότι έχουμε τεκμηριώσει δεκάδες φορές πως οι Έλληνες δεν ζούσαν ποτέ πάνω από τις δυνατότητες τους (ανάλυση), γεγονός που αποδεικνύεται από το συνολικό χρέος της χώρας μας το 2010 που ήταν σχεδόν ανάλογο με αυτό της Γερμανίας, ότι τα ελλείμματα του ισοζυγίου μας ήταν μύθος (άρθρο) κλπ.
Το άκρον άωτο της δουλοπρέπειας των πολιτικών μας δε φαίνεται από την αναφορά στη «δόση» του 1 δις € που δεν μας ενέκρινε το Euro Group – ενώ γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως δεν πρόκειται για δόση, αλλά για τα χρήματα που μας χρωστούν και δεν θέλουν να μας τα δώσουν, εάν δεν ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία μας, καθώς επίσης εάν δεν επιτρέψουμε στις τράπεζες που διασώσαμε τρεις φορές με 41 δις € χρήματα και με 17 δις € αναβαλλόμενους φόρους (συν 200 δις € κρατικές εγγυήσεις), να κατάσχουν και να πλειστηριάσουν τα σπίτια μας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επίτροπο της ΕΕ, η Ελλάδα έχει λάβει μεταβιβάσεις που έχουν σχέση με το πρόγραμμα αγοράς τίτλων (SMP) και με τη συμφωνία για τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία (ANFA) από το ευρωπαϊκό σύστημα συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδας 4,3 δις € από το 2012 έως το 2016 – από τα 10,5 δις € που της οφειλόταν (γράφημα). Επομένως δεν της δόθηκαν καθόλου τα υπόλοιπα 6,2 δις €, ενώ αποφασίσθηκε να μην της δοθούν ποτέ – αλλά μόνο τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ομόλογα μας, ύψους 1,8 δις € και 3,5 δις € το 2017 (συνολικά 5,3 δις €), με δόσεις έναντι ανταλλαγμάτων όπως τα παραπάνω!
Με απλά λόγια, δεν μας δίνουν ούτε τα 5,3 δις € παρά το ότι μας τα χρωστούν και τα εισπράττουν όλα τα άλλα κράτη, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, εάν δεν κάνουμε αυτά που μας επιβάλλουν – ενώ τα πολιτικά μας κόμματα είναι τόσο διεφθαρμένα, μεταξύ των οποίων η αξιωματική αντιπολίτευση που ευθύνεται για την προδοσία του PSI (ανάλυση), ώστε να κατηγορούν την κυβέρνηση αντί τους Γερμανούς!
Δεν φτάνει λοιπόν που μας προκάλεσαν ζημίες άνω του 1 τρις € με τα μνημόνια τους, που δεν μας εξοφλούν αυτά που μας οφείλουν από τις πολεμικές επανορθώσεις (κάτι για το οποίο ντρέπονται οι έντιμοι Γερμανοί, άρθρο) και που δεν μας δίνουν τα δικά μας χρήματα από το 2012 έως το 2016, αλλά αρνούνται ακόμη και αυτά του 2017 που υποσχέθηκαν – γνωρίζοντας πως δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις στις αγορές, με πιθανή συνέπεια να αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού μας, να πέσει το χρηματιστήριο, να προβληματισθούν ξανά οι τράπεζες κοκ.
Είμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με την αποθέωση της αποικιοκρατίας, την οποία μπορούμε να καταπολεμήσουμε μόνο εάν είμαστε ενωμένοι και σωστά ενημερωμένοι για αυτά που συμβαίνουν – σε καμία περίπτωση αν συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε μεταξύ μας και να σκύβουμε δουλικά το κεφάλι, εκλιπαρώντας για τα ίδια μας τα χρήματα και εκβιαζόμενοι με τον πιο επαίσχυντο τρόπο που υπάρχει.
Ακόμη και αν αντιπαθούμε λοιπόν την κυβέρνηση, εύλογα μετά τα εγκλήματα που δρομολόγησε, όπως ήταν η δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων, είμαστε υποχρεωμένοι να τη στηρίζουμε όταν έχει δίκιο – όπως για τη «δόση» του 1 δις €. Ακολουθεί η σημερινή συζήτηση του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο.
analyst.gr