Σάββατο, Μαρτίου 2

Γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για το «σπάσιμο» των δήμων

Ενοχλημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει μέσω τροπολογίας τη διάσπαση συγκεκριμένων νησιωτικών και όχι μόνο δήμων της χώρας, εμφανίζονται μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χθεσινή επίμαχη διαρροή πυροδότησε αντιδράσεις που προς το παρόν κινούνται στο παρασκήνιο και περιορίζονται σε ιδιωτικές συζητήσεις εντός των τειχών του Κοινοβουλίου, αναμένεται όμως να εκφραστούν τις επόμενες μέρες και επίσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, κοινός τόπος των αντιδράσεων αυτών αποτελεί ο αιφνιδιαστικός και περιορισμένος χαρακτήρας της ρύθμισης. «Μπορούμε να δεχθούμε το σπάσιμο των δήμων στα νησιά, μπορεί να έχει κάποιο νόημα, όμως το να γίνει μόνο στην Κοζάνη για την ηπειρωτική χώρα είναι προκλητικό», έλεγε βουλευτής με συνάδελφό του να υπογραμμίζει:
«Έμένα όσο με ρωτούσαν οι πολίτες στην περιφέρειά μου τους έλεγα εδώ και τέσσερα χρόνια, πως αν αλλάξουν οι δήμοι της χώρας θα γίνει με σχέδιο και μετά από συζήτηση. Τώρα τι θα τους πω;».
«Έχω στείλει επιστολή στον Χαρίτση εδώ και 8 περίπου μήνες ζητώντας του να σπάσει τους δήμους στον δικό μου νομό και το απέρριψε, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει αλλαγή πουθενά. Τι έγινε τώρα και άλλαξε θέση;», αναρωτιέται νησιώτης βουλευτής.
Από την πλευρά της, βαθιά προβληματισμένη εμφανίζεται η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία συμφωνεί μεν επί της αρχής διαφωνεί όμως ανοιχτά με τον χρόνο που επιλέγεται από την κυβέρνηση. Όπως επισημαίνει η ίδια -χωρίς να ξεκαθαρίζει το τι θα πράξει στην επίμαχη ψηφοφορία- ειδικά στην Κέρκυρα η διάσπαση του Δήμου δεν θα επιλύσει κανένα από τα ανοιχτά ζητήματα και κυρίως αυτό των απορριμμάτων αντίθετα θα τα ενισχύσει.
Ενοχλημένος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, με τις πληροφορίες να λένε πως σκέφτεται ακόμα και να καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ προβλήματα στην διάταξη βλέπει και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.