Παρασκευή, Μαρτίου 29

Ευρωεκλογές - Αυτοδιοικητικές: Σε δύο εκλογικά τμήματα η ψήφος

Ευρωεκλογές - Αυτοδιοικητικές: Σε δύο εκλογικά τμήματα η ψήφος
Αλλαγές στη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, φέρνουν τροπολογίες που θα κατατεθούν στο πολυνομοσχέδιο του Yπουργείου Εσωτερικών, που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η τροπολογία με την οποία κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δύο κάλπες. Ειδικότερα θα δίνεται η δυνατότητα τα εκλογικά τμήματα να χωριστούν ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα των ουρών που αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω των τεσσάρων καλπών στις οποίες θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες εξαιτίας της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ενώ σε όλες προβλέπεται σταυρός προτίμησης.
Η τροπολογία θα δίνει την ευχέρεια να αποφασιστεί ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν σε δύο κάλπες σε δύο διαδοχικά τμήματα, αντί σε τέσσερις σε ένα τμήμα.
Επίσης, θα προβλέπεται ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί έλλειψη δικηγόρων, συμβολαιογράφων ή δικαστών για να καλυφθούν οι θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, θα μπορούν να διοριστούν στην θέση αυτή και δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι απόφοιτοι των Νομικών Σχολών.