Τρίτη, Μαρτίου 19

Σημίτης κατά Τσίπρα σε «δεξιά» εφημερίδα…

simitis_tsipras
Με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τονίζει την σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 για την χώρα μας.
Ο κ. Σημίτης εγκαλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι « τηρούν απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές».

Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αρνητική την απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει την ίδια μέρα τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για τα όργανα της Αυτοδιοίκησης.
«Η ρύθμιση αυτή είναι αρνητική τόσο για την Αυτοδιοίκηση όσο και για την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας. Αγνοεί ότι κάθε εκλογή είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει πληροφόρηση των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν, για τις λύσεις που υποστηρίζουν οι παρατάξεις και για τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Ενημερώνεσαι, συζητάς, ψηφίζεις» σημειώνει και καταλήγει αιχμηρά: «Στην Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα ούτε συζήτηση ούτε πληροφόρηση για τα ευρωπαϊκά θέματα. Επικράτησε σιωπή. Ισως να ήταν αυτός ο κύριος στόχος της κυβέρνησης».makeleio.gr