Τρίτη, Μαρτίου 12

Απ΄ τις στολές του Καμμένου στα μαντζούνια του Βελόπουλου...

Απ΄ τις στολές του Καμμένου στα μαντζούνια του Βελόπουλου...
Τα … χειρόγραφα του Χριστού, τα μαντζούνια κι ο Βελόπουλος
Τώρα που τελειώνει ο Καμμένος και θα του μείνουν αμανάτι οι ντουλάπες με τις στρατιωτικές στολές κι οι φωτογραφίες με τα ελικόπτερα, ο σοφός λαός μας φαίνεται ότι αναζητεί εναγωνίως τον αντικαταστάτη της πολιτικής γελοιότητας.

Άλλωστε, πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να υποδυθούν ρόλους στις γκροτέσκο κωμωδίες, για να διασκεδάζουν το φιλοθεάμον κοινό.

Κάποιες, λοιπόν, εκ των δημοσκοπήσεων φέρνουν στο κατώφλι της Βουλής ένα νέο αστέρα της άκρας εθνικιστικής κι ομοφοβικής Δεξιάς, «συνομιλητή» του Αγίου Παϊσιου και αποκλειστικό κάτοχο των… χειρογράφων του Χριστού!!!

Δεν είναι νέο φρούτο ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Είχε εκλεγεί με το ΛΑΟΣ, την επιτομή (τότε) της Λαϊκίστικης Δεξιάς και πορεύτηκε χέρι –χέρι με τον Καρατζαφέρη.

Αφού στήριξε τη Νέα Δημοκρατία, το 2012, αποστασιοποιήθηκε κι άρχισε τους τηλεοπτικούς μαραθωνίους. Πριν ένα, ενάμιση χρόνο προσέγγισε πάλι τη Νέα Δημοκρατία. Μα είτε επειδή ήξεραν, είτε επειδή δεν τον άντεχαν, είτε επειδή φοβήθηκαν το κράξιμο, «έφαγε» πόρτα.

Κι αμέσως μετά, αφουγκραζόμενος συγκεκριμένα πολιτικά ή και απολίτικα ακροατήρια και προσεγγίζοντας επιφανή επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, ίδρυσε κόμμα και μέσω περιθωριακών τηλεοπτικών συχνοτήτων ξεκίνησε … τα πάντα όλα.

Από το να πουλάει αλοιφές, οδοντόκρεμες και μαντζούνια για την αντιμετώπιση της φαλάκρας (τα περισσότερα προέλευσης… Αγίου Όρους, όπως έλεγε) μέχρι βιβλία με θεωρίες συνωμοσίας, παρασκηνιακές παρεμβάσεις των… Νεφελίμ, αλλά και… Τίμιο ξύλο! Έχει μοιράσει τόσο … Τίμιο ξύλο, που σχεδόν έχει αποψιλώσει τα θρυλικά δάση του Αμαζονίου.

Την ώρα που, εκτός άλλων, πωλούσε και το φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ, αλλά και ήταν εκ των πρώτων που ξεκίνησαν την ιστορία με τα 600 δις του Σώρρα, έφτασε κι η κορύφωση. Με τ’ … αυθεντικά χειρόγραφα του Χριστού! Τα οποία πωλούσε!

Ισχυριζόμενος ότι όποιος τα αγοράσει θα είναι ο μοναδικός που θα τα κατέχει! Φυσικά, αργότερα κι αφού ξέσπασε σάλος, αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

Όμως, οι αποδείξεις είναι απτές (https://aznews.site/o-velopoylos-arneitai-oti-poyloyse-cheirografes-epistoles-toy-iisoy/).

Α, μη ξεχάσουμε να πούμε ότι το παραμύθι «ρέει» αβίαστα.

Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες στην εκπομπή του αφηγούνταν πώς συναντήθηκε με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το 1991, στην αρχιεπισκοπή στην Αθήνα και εκεί ο Βελόπουλος τον ενέπνευσε να οργανώσει το μεγάλο συλλαλητήριο του 1992 στη Θεσσαλονίκη.

Μέγιστο ψέμα, γιατί ο Χριστόδουλος εξελέγη αρχιεπίσκοπος το 1998 (το 1991 ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος) και, κατά δεύτερο, το συλλαλητήριο του 1992 οργανώθηκε από τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Ντίνο Κοσμόπουλο, και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα.

Αλλά, για να παρουσιαστεί ως συνομιλητής και άνθρωπος που επηρέαζε τον Χριστόδουλο, αδίστακτα πούλησε το παραμύθι…


Μη ξεχάσουμε και κάτι ακόμη: Ο ίδιος, ψήφισε με χέρια και με πόδια το πρώτο μνημόνιο, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ. Ενώ στήριξε και την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αργότερα, όμως, ανακάλυψε ότι μας πίνουν το αίμα οι Γερμανοί κι οι τοκογλύφοι…

Κι άλλο: Όταν ήταν ορατό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, έβγαλε στο εξωτερικό 400 χιλιάδες ευρώ. Το περίεργο είναι ότι το ποσό αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις καταθέσεις και τα μετρητά που διέθετε και είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Μαζί μ’ όλα αυτά, προσθέστε και τις γεωπολιτικές αναλύσεις της συμφοράς.

Με επίκεντρο, σχεδόν πάντα, τους καλούς Ρώσους που είναι σαν …εμάς….

Βάζοντας πλώρη προς το κοινοβούλιο, άρχισε να συνεργάζεται με ακροδεξιούς λογής λογής. Με εμβληματικότερη συνεργασία αυτή με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο. Που οσμίστηκε κι αυτός νέους … αγώνες εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τοκογλύφων και των ανθελλήνων, από μετερίζια με πιο εθνικοπατριωτικά ιδανικά και στόχους…

Το ζαβλακωμένο τους ακροατήριο, είναι φυσικό να μη διαθέτει γνώση και μνήμη.

Η πολιτική φημολογία θέλει τον Βελόπουλο να διατηρεί στενές σχέσεις με ρωσικά συμφέροντα του χρήματος και των επιχειρήσεων. Με έντονες αντιευρωπαϊκές και αντιαμερικανικές θέσεις.

Κι είναι χαρακτηριστική η εξής ιστορία:

Τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από πενήντα πρόσωπα (επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών κ.ά.) ως εμπλεκόμενα σε τέσσερα κυκλώματα εκβιασμών και τοκογλυφίας, που δρούσαν σχεδόν δέκα χρόνια.

Εν τέλει, από όλους αυτούς, ένοχος κρίθηκε (τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο) μόνο ένας. Ο οποίος ήταν δεξί του χέρι, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όταν ο Βελόπουλος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΛΑΟΣ.

Κι επειδή μια μερίδα συμπατριωτών μας ζει κι αναπνέει με θεωρίες συνωμοσίας και φτηνό λούμπεν, μπορεί να λείψει από την πολιτική ζωή ο Καμμένος, αλλά ίσως να μη μας αφήσουν να πλήξουμε…

Ίδωμεν!