Τετάρτη, Μαρτίου 20

Νέα μηνύματα από την τρομοκρατική Μαφία της Κομισιόν για τη μείωση του αφορολογήτου

Το αφορολόγητο στα 5.636 ευρώ από 8.636 που είναι σήμερα. ΣΚΥΨΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΑΦΟΥ ...ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Συστάσεις για εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί στο μέτωπο της φορολογίας και ειδικά στο ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να απευθύνει την ερχόμενη Τετάρτη από την Αθήνα ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο.
Το στέλεχος της Κομισιόν θα μιλήσει σε εκδήλωση που αφορά στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στο πλαίσιο πολιτικής του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της ΕΕ, η οποία διοργανώνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί επιθυμούν τη μείωση του αφορολογήτου ώστε να πληρώνουν φόρο περισσότεροι και να μειωθούν τα βάρη για τα υψηλά εισοδήματα.
Η εκ των προτέρων νομοθετημένη μείωση της πίστωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τον Ιανουάριο του 2020 προβλέπεται να οδηγήσει στη συγκέντρωση πρόσθετων εσόδων ύψους περίπου το 1% του ΑΕΠ μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και να διευκολύνει τη μείωση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και εταιρειών.
Ωστόσο, από τη μείωση του αφορολογήτου θα υποστούν επιβαρύνσεις έως 650 ευρώ ετησίως μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες με χαμηλά εισοδήματα.
Βάσει του νέου αφορολογήτου θα επιβαρυνθούν μηνιαία εισοδήματα μισθωτών ιδιωτικού τομέα από 402 ευρώ για τον άγαμο - έγγαμο χωρίς παιδιά, από 419 ευρώ για τον έγγαμο με 1 παιδί, από 435 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά και από 468 ευρώ για τον έγγαμο με 3 παιδιά και άνω.
Το αφορολόγητο για τον άγαμο χωρίς παιδιά αναμένεται να διαμορφωθεί στα 5.636 ευρώ από 8.636 σήμερα, για το 1 παιδί στα 5.863 ευρώ από 8.863 ευρώ σήμερα, για τα 2 παιδιά από 9.090 ευρώ σε 6.090 ευρώ και για οικογένειες με 3 παιδιά από 9.545 σε 6.545 ευρώ.