Δραγασάκης: Έχουμε κάνει λάθη, αλλά όλος ο κόσμος έχει πεισθεί ότι η ελπίδα εξακολουθεί να είναι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη θέση του εισηγητή της, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κέρδισε τις εκλογές από... ατύχημα.
Ο κ. Δραγασάκης είπε χαρακτηριστικά το εξής:
"Ο κόσμος μας ψήφισε και θα μας ξαναψηφίσει και τώρα. Όχι γιατί είμαστε αλάνθαστοι. Λάθη έχουμε κάνει και ορισμένες φορές ασυγχώρητα λάθη, αλλά ο κόσμος έχει πεισθεί πως αν υπάρχει μια ελπίδα, η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν εμείς δεν λύσουμε τα προβλήματα, ξέρει ο κόσμος ότι πολύ δύσκολα θα λυθούν... μάλλον θα χειροτερέψουν με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση".

Σχετικά με το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι "έχουμε τον υψηλότερο δείκτη κόκκινων δανείων στην Ευρώπη. Πρέπει να τα μειώσουμε πάνω από 40% πιο γρήγορα από ό, τι θα θέλαμε. Είναι βαρίδι και για την οικονομία".

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι δανειστές τους προηγούμενους μήνες θεωρούσαν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλαίσιο προστασίας.

«Χρειάστηκε επιμονή για να εμπεδωθεί ότι η χώρα χρειάζεται πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας» είπε για να προσθέσει «Στην συνέχεια οι απόψεις που κυριαρχούσαν ήταν ότι μιλάμε για ρυθμίσεις με ανώτατο όριο 70-100.000 ευρώ και μας έλεγαν ότι είναι αδιανόητο να μπουν τα επιχειρηματικά» είπε για τα σημεία που κέρδισε στην διαπραγμάτευση για να προσθέσει όμως πως «υπάρχουν πράγματα που δεν τα πετύχαμε! Καλύπτεται το 70% των πιο αδύναμων. Το ΚΚΕ μας κάνει κριτική γιατί μόνο τους πιο αδύναμους και όχι τους λιγότερο αδύναμους. Μακάρι να μπορούσαμε να τα διαγράψουμε όλα. Αν νομίζετε ότι αυτά τα πληρώνουν οι τραπεζίτες κάνετε λάθος, τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο επόμενο διάστημα ενδεχομένως να χρειαστούν διορθώσεις του νέου πλαισίου λέγοντας πως «Θα ψηφίσουμε τη διάταξη αλλά το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από την πράξη. Από το πώς θα ενεργήσουν οι τράπεζες, δανειολήπτες κτλ. Θα το ψηφίσουμε Θα το δούμε στην πράξη και μπορεί να επανέλθουμε».
Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «Το στεγαστικό πρόβλημα θα οξυνθεί στη χώρα μας. Λόγω του airbnb και άλλων παραγόντων πρέπει να θεωρούμε ότι θα έχουμε πρόβλημα στεγαστικό. Γι αυτό χρειάζεται παραγωγή στέγης, κατοικίας».