Δευτέρα, Μαρτίου 18

Γιατί δολοφονήθηκε ο αρχιμαφιόζος της Αμερικής

Γιατί δολοφονήθηκε ο αρχιμαφιόζος της Αμερικής
Δολοφονήθηκε ο αρχηγός της μαφιόζικης «οικογένειας Γκαμπίνο» στις ΗΠΑ, ο 53χρονος Φράνκ Κάλι. Τα διεθνή πρακτορεία έβγαλαν στον αέρα την είδηση, χωρίς να αναφέρουν, ίσως δεν την γνωρίζουν, μια αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια. Τον Κάρλο Γκαμπίνο (1902-1976) διαδέχτηκε στην οικογένεια ο Αλφόνσο Τιέρι, του οποίου η γκαγκστερική δράση ενέπνευσε στον Μάριο Πούτσο να γράψει το θρυλικό βιβλίο «Ο Νονός». Που έγινε τριλογία στο σινεμά, με τον Μάρλον Μπράντο
(φώτο) στην πρώτη ταινία.
Οικογένεια της Καμόρα, δηλαδή της Νάπολι, αυτή του Γκαμπίνο, όχι της Ντραγκέτα, της μαφίας με καταγωγή από Σικελία. Ο δολοφονηθείς Φρανκ Κάλι κρατούσε την παράδοση της οικογένειας που είχε τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Τα παλιά χρόνια τα φακελάκια με κοκαΐνη, πριν τα ρίξουν στην αγορά τα έραιναν με «διαβασμένο», με ιερό νερό, με σκοπό να μη πεθάνει κανένας χρήστης.
Υπάρχει και η «Παναγιά της Καμόρα». Η προστάτιδα της καμορανέζικης φαμίλιας. Δεν απαγορεύει ο Θεός στους πιστούς να εγκληματούν, αρκεί να είναι καλοί χριστιανοί. Και οι Έλληνες πειρατές είχαν τον δικό τους άγιο, τον Νικόλαο, που δεν ήταν μονάχα για τους νόμιμους ναυτικούς
Δολοφονία χωρίς σημειολογία είναι σα να μην έγινε. Πάντα η μαφία σκοτώνει με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάει το «μήνυμα» της. Για ποιο λόγο καθάρισε κάποιον. Τον Φράνκ Κάλι το πυροβόλησαν και πεθαμένο πια τον ποδοπάτησε το αυτοκίνητο των εκτελεστών. Ποια είναι η αποκωδικοποίηση σ’ αυτή τη δολοφονία; Το θύμα δεν ήταν συνεργάσιμο με τις άλλες τέσσερις ιταλικές φαμίλιες του υποκόσμου στην Αμερική.
Οι 5 οικογένειες της ιταλοαμερικάνικης μαφίας: Μπονάνο, Κολόμπο, Γκαμπίνο, Τζενοβέζε και Λουκέσε.
Πέντε οι αρχηγοί. Ο Φράνκ Κάλι μήπως την είδε capo di tutti capi, αφεντικό των αφεντικών, όπως ο Σαλβατόρε Μαρατζάνο που δολοφονήθηκε το 1931 μόλις πέντε μήνες αφού αυτοανακηρύχθηκε σε αρχινονό.
. apodytiriakias.gr