Τετάρτη, Μαρτίου 6

Νόαμ Τσόμσκι: Είμαστε υπεύθυνοι για τους μετανάστες

Αποτέλεσμα εικόνας για μετανάστες
Κάποτε, τη δεκαετία του 1960, ήταν «οι στρατιές της νύχτας» που περικύκλωσαν το αμερικανικό πεντάγωνο για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Τώρα είναι «οι στρατιές των απελπισμένων» που πολιορκούν τις ίδιες τις ΗΠΑ, διεκδικώντας τη ζωή που η Ουάσινγκτον τους στερεί. Μιλώ, για την πορεία των 7.000 μεταναστών στο Μεξικό με κατεύθυνση τις ΗΠΑ
. (σ.σ. Το ίδιο ισχύει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που «πολιορκούν» την Ευρώπη)

Ο Noam Chomsky λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για τις συνθήκες που οδήγησαν στη μαζική έξοδο από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

«Οι άνθρωποι φεύγουν από τη δυστυχία και τις φρίκες για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι … φεύγουν από την έντονη καταπίεση, τη βία, την τρομοκρατία, την ακραία φτώχεια από τρεις χώρες: την Ονδούρα, κυρίως την Ονδούρα, δευτερευόντως τη Γουατεμάλα και Τρίτη το Ελ Σαλβαδόρ, αλλά όχι τη Νικαράγουα. Τρεις χώρες που έχουν υποστεί σκληρή αμερικανική κυριαρχία», δήλωσε ο Τσόμσκι την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Οι στρατιές των αθλίων δεν είναι από τη Νικαράγουα, δεν είναι από τη Βενεζουέλα, δεν είναι από τη Βολιβία, είναι από χώρες που έχουν υπερσυντηρητικές, φιλοαμερικανικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και η σιωπή των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, που διαδίδουν τα ίδια ψέματα παντού. Ο Σόρος στην Ελλάδα, ο Σόρος στη Μέση Ανατολή, ο Σόρος παντού. «Είναι τρομακτικό ένα μέρος του πληθυσμού της χώρας να πιστεύει ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας εισβολής από τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος…», λέει ο Τσόμσκι.

Ναι, οι μετανάστες παρουσιάζονται ως τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή τους οποίους χρηματοδοτεί ο Σόρος!

Στη γραμμή αυτής της «παράλογης λογικής» και της επιχείρησης «δαιμονοποίησης» των μεταναστών, ο Ντόναλντ Τράμπ και η ακροδεξιά κρατούν τα πρώτα βιολιά. Ο Τραμπ προειδοποίησε, ότι τα στρατεύματα που αποστέλλονται στα σύνορα για να σταματήσουν την «έξοδο» των μεταναστών της Κεντρικής Αμερικής (την οποία πρώτος αυτός ονόμασε «εισβολή»), θα θεωρούν τις πέτρες που πιθανώς να ρίξουν μετανάστες ως πυροβόλα όπλα! Ακριβώς όπως κάνουν τα στρατεύματα του ακροδεξιού Νετανιάχου στη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες μέχρι σήμερα Παλαιστίνιους.

Όσους όμως μετανάστες κι αν σκοτώσουν, όσοι μετανάστες κι αν πνιγούν στη Μεσόγειο, τα καραβάνια αυτών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή…

Πηγή:artinews.gr



Η Σφήκα: Επιλογές