Κυριακή, Μαρτίου 31

Πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο η αμφιλεγόμενη Οδηγία για το διαδίκτυο !!!

Τι ψήφισαν τα ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ;;;
Που ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την τελική έγκριση για την οδηγία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, μια αμφιλεγόμενη δέσμη νομοθετικών μέτρων που αποσκοπούν στην ενημέρωση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ευρώπη στην εποχή του Διαδικτύου
Οι βουλευτές ψήφισαν 348 υπέρ του νόμου και 274 κατά.
Μια τελευταία πρόταση για την κατάργηση της πιο αμφιλεγόμενης ρήτρας του νόμου – γνωστή ως άρθρο 13 ή «φίλτρο ανεβάσματος» – απορρίφθηκε οριακά με μόλις πέντε ψήφους.
Η οδηγία θα μεταβιβαστεί τώρα στα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα έχουν 24 μήνες για να μεταφράσουν στο εθνικό τους δίκαιο.
Η οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας βρίσκεται εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων πιέσεων από τους γίγαντες τεχνολογίας, τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τους ακτιβιστές ψηφιακών δικαιωμάτων.
Η Τζούλια Ρέντα, βουλευτής του Γερμανικού Πειρατικού Κόμματος, η οποία προκάλεσε μεγάλη αντίθεση στην οδηγία, δήλωσε ότι ήταν μια «σκοτεινή μέρα για την ελευθερία του Διαδικτύου».
Dark day for internet freedom: The @Europarl_EN has rubber-stamped copyright reform including #Article13 and #Article11. MEPs refused to even consider amendments. The results of the final vote: 348 in favor, 274 against
Οι λεπτομέρειες της νομοθεσίας θα πρέπει να αποφασιστούν από τα μεμονωμένα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά ο νόμος θα έχει πιθανώς τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας του Διαδικτύου στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές.
Όπως είδαμε με το GDPR, τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, τελικά οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι κάτοχοι των μεγάλων ιστολογίων που συλλέγουν δεδομένα προς ίδιον όφελος και όχι ο χρήστης, αφού τις περισσότερες φορές η νομοθεσία «μεταφράζεται» εκβιαστικά με αποδοχή των cookies, αλλιώς δεν μπορείς να διαβάσεις το περιεχόμενο, ή αυτά γίνονται αυτομάτως αποδεκτά, μόνο με απλή περιήγηση στο ιστολόγιο.
Οι υποστηρικτές της οδηγίας δηλώνουν ότι θα εξισορροπήσουν το πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ Αμερικανών τεχνολογικών γιγάντων και ευρωπαίων δημιουργών περιεχομένου, παρέχοντας στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων εξουσία σχετικά με τον τρόπο διανομής του περιεχομένου τους από τις πλατφόρμες διαδικτύου.
Αλλά οι επικριτές λένε ότι ο νόμος είναι ασαφής και ελάχιστα σκεπτόμενος και θα καταλήξει να περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενο μοιράζεται στο διαδίκτυο, θα καταπνίξει την καινοτομία και την ελευθερία του λόγου.
Τι ψήφισαν τα καμάρια μας, οι Ευρωβουλευτές;
Μιας κι έρχονται και εκλογές, πάρτε ένα δείγμα πως την έχουν δει οι δικοί μας ευρωβουλευτές:
Εισπράττουν τον παχουλό μισθό τους και… από δω πάνε κι άλλοι!
Από τους 21 Έλληνες της ευρωβουλής, μόνο 2 Έλληνες ευρωβουλευτές την Οδηγία, 7Έλληνες ψήφισαν υπέρ και όλοι οι υπόλοιποι απουσίαζαν από την κρισιμότερη ψηφοφορία στην ιστορία του διαδικτύου για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεταξύ των 348 ευρωβουλευτών που έβαλαν την υπογραφή τους στην επίμαχη οδηγία ήταν:
Οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, όσο και οι δύο πρώην χρυσαυγίτες, Γιώργος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης και Μ. Κύρκος, η Μαρία Σπυράκη της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κ. Χρυσόγονος.
Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απλά… απόντες!
Επίσης σχεδόν σύσσωμη απουσίαζε και η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, πλην της Μαρίας Σπυράκη που ψήφισε θετικά.
Επίσης από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο ανεξάρτητος  ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.
Παρών δήλωσαν ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ενώ οι Εύα Καϊλή και Σωτήριος Ζαριανόπουλος, από την Ελιά και το ΚΚΕ αντίστοιχα, απουσίαζαν και αυτοί από την ψηφοφορία.
Καταψήφισαν την Οδηγία ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής και η ανεξάρτητη, Σοφία Σακοράφα, όπως είχαν δεσμευθεί τις προηγούμενες ημέρες και εν μέσω γενικού… μπλακ άουτ των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την προωθούμενη Οδηγία!
Να τους χαιρόμαστε όλους, άξιος ο μισθός τους και μην ξεχάσετε να τους ξαναβγάλετε, κι αυτούς και τους επόμενους χαραμοφάηδες!
Αναλυτικά τα έγγραφα του ευρωκοινοβουλίου: