Δευτέρα, Μαρτίου 18

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ. Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΒΙΑ. «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
ptomata-newz
Στέλεχος της αστυνομίας μιλώντας με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς στα τεμένη αυξήθηκε στους 50. Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ένα παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Starship.
Το Σάββατο ο κατηγορούμενος για φόνο- είναι ο βασικός ύποπτος γιατην επίθεση σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας- 28χρονος Μπρέντον
Χάρισον Τάραντ οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 5 Απριλίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί η επόμενη εμφάνισή του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά από την εμφάνισή του το Σάββατο στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κράιστσερτς.
Ο ύποπτος φορώντας χειροπέδες και λευκή φόρμα έφτασε συνοδευόμενος από δύο οπλισμένους φύλακες. Ο ίδιος φέρεται να μην είχε καμία έκφραση, όταν του έγιναν γνωστές οι κατηγορίες σε βάρος του.
Ο Τάραντ, πριν από την επίθεση, είχε αναρτήσει πολυσέλιδο μανιφέστο στο διαδίκτυο. Στο μανιφέστο, ο δράστης στοχοποιούσε πολιτικούς τους οποίους χαρακτήριζε «εχθρούς» των ευρωπαϊκών κρατών, ενώ στο στόχαστρό του έβαζε και τους Τούρκους της Ευρώπης, τονίζοντας ότι «ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη» και την Αγιά Σοφιά.
Η Νέα Ζηλανδία έχει βυθιστεί στο πένθος μετά την πολύνεκρη επίθεση στα δύο τεμένη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, η οποία έχει προκαλέσει επίσης τον αποτροπιασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με μηνύματα αλληλεγγύης να φτάνουν από κάθε πλευρά του πλανήτη, καθώς ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό συμβάν.
Το μεγάλο ζήτημα είναι τι έρχεται από εδώ και στο εξής. Ο Θεός να μας φυλάει. Αυτό δεν είναι μια απλή ευχή αλλά μια ζοφερή εικόνα που μόλις γεννήθηκε.makeleio.gr