Δευτέρα, Μαρτίου 18

Το φρούτο που θα επιβραδύνει το άσπρισμα των μαλλιών

Το φρούτο που θα επιβραδύνει το άσπρισμα των μαλλιών



Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως εκτιμούμε τις γυναίκες (και τους άντρες) που αφήνουν τα μαλλιά τους να ασπρίσουν φυσικά και δεν θα βάφουν (βλέπε Helen Mirren), αφού τους ταιριάζουν πολύ. Αλλά συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να επιβραδύνουν λίγο περισσότερο την διαδικασία αυτή. Κι ενώ οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο είναι μία λύση, υπάρχει μία ακόμη που είναι και λίγο πιο οικονομική. Επίσης, ίσως να βρίσκεται στο ψυγείο σας.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγo Frida Harju-Westman, τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μανταρίνια μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό boost στα μαλλιά και την υγεία μας. "H βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, ενώ η βιταμίνη Α βοηθά τα μαλλιά να παραμένουν ενυδατωμένα αυξάνοντας την παραγωγή σμίγματος," είπε.
Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, σύμφωνα με την Harju-Westman, είναι πως το B12 στα μανταρίνια, μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία που ασπρίζουν τα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το σώμα δεν έχει αυτό το θρεπτικό συστατικό, παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, που ασπρίζει τα μαλλιά.jenny.gr


.insider.grjenny.gr