Πέμπτη, Μαρτίου 14

Σημεία και τέρατα στην ΣΥΡΙΖΟ-κρατούμενη ΕΡΤ αποκαλύπτει επιστολή «φωτιά» στελέχους της

Επιστολή - φωτιά που αποκαλύπτει σημεία και τέρατα στην ΣΥΡΙΖΟ-κρατούμενη ΕΡΤ έφερε στη δημοσιότητα το «Καρφί» του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Πρόκειται, για μια τετρασέλιδη επιστολή που απέστειλε στον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο και κοινοποίησε σε Παππά, Κρέτσο και Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του Βασίλη Κωστόπουλου, δημοσιογράφος
Παναγιώτης Τούμπης.
Στην επιστολή του ο δημοσιογράφος και μόνιμο στέλεχος της ΕΡΤ, αποκαλύπτει σωρεία παρεμβάσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και προσωπικά του σημερινού υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου, προκειμένου να εγκριθούν εξωτερικές παραγωγές με «τρελό» κόστος για τον προϋπολογισμό της Κρατικής Τηλεόρασης.
Ο Παναγιώτης Τούμπης, αναφέρει χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις δύο εκπομπών, του Ζουγανέλη και του Μητσικώστα, για τις οποίες ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις προσωπικά από τον ίδιο τον Κρέτσο, έτσι, ώστε να παρακαμφθεί η αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής και να δοθούν οι εγκρίσεις για την χρηματοδότηση τους.
«Μετά την γνωμοδότηση της Επιτροπής Προγράμματος, το κόστος των εκπομπών (σ.σ. Ζουγανέλη - Μητσικώστα) ήταν πολύ μικρότερο της πρότασης των παραγωγών με αποτέλεσμα να μην εγκρίνεται από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο.
Ήταν τέτοιο το μέγεθος της πίεσης για τα συγκεριμένα τηλεοπτικά προγράμματα που ο ίδιος ο σημερινός υφυπουργος (σ.σ. ο Κρέτσος) ήταν παρών στην συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου 2017 που θα εξέταζε και θα ενέκρινε τις εκπομπές αυτές και μίλησε για την αναγκαιότητα αυτών των προγραμμάτων…»
Παράλληλα, ο Ιωάννης Τούμπης εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι, όπως αναφέρει στην επιστολή, ο Γ. Δρόσος δεν διατύπωσε κανένα παράπονο για την εν γένει θητεία του, προκειμένου να δικαιολογήσει την έξοδό του από το πόστο που κατείχε, αλλά απέδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, την αντικατάστασή του στις αρνητικές διαθέσεις που επέδειξε στο πρόσωπό του η πλευρά του Λ. Κρέτσου.
Σύμφωνα, δε, με τον κ. Τούμπη, ο αντικαταστάτης του είναι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του υφυπουργού, ο Μ. Βογιατζόγλου.
Ενδιαφέρουσα σίγουρα θα είναι και η συνέχεια της εν λόγω, πολύ σοβαρής καταγγελίας, για άνωθεν και εξωθεσμικές εντολές που λειτουργούν σε βάρος του συμφέροντος της ΕΡΤ. Αφού, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για τα «περαιτέρω».
«Επειδή οι πρακτικές των τελευταίων ημερών κάθε άλλο παρά συνάδουν με την ομαλή ροή μιας εταιρείας, σας λέγω ότι θα ζητήσω τον έλεγχο της Πολιτείας για όλα τα θέματα τα οποία χειρίστηκα…» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τούμπης.
.lykavitos.gr