Παρασκευή, Μαρτίου 22

Μίρκα Καλατζοπούλου: Τι κάνει σήμερα το πρώην παιδί – θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου;

Μίρκα Καλατζοπούλου



Μαζί με τον αδελφό της Γιάννη Καλατζόπουλο θεωρήθηκαν τα ταλαντούχα παιδιά του ελληνικού κινηματογράφου!
Αν και ο αδελφός της εξακολουθεί και σήμερα να εργάζεται ως ηθοποιός, η Μίρκα Καλατζοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί πολύ γρήγορα από την ενεργό δράση, έχοντας προηγουμένως δουλέψει δίπλα στον Νίκο Κούρκουλο, στη  Ζωή Λάσκαρη, στον Κώστα Βουτσά, στον Βασίλη Αυλωνίτη,
στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και στον Νίκο Σταυρίδη. Σήμερα, στα 74 της, όχι απλώς δεν πλήττει με τις αναμνήσεις της σύντομης αλλά πολύ σημαντικής καριέρας της, αλλά μέσα από το διαδίκτυο μας θυμίζει σημαντικές στιγμές της κι ας βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Λος Άντζελες όπου ζει μαζί με τα δυο παιδιά της και τα εγγόνια της!
Η πρώτη κινηματογραφική εμπειρία της μικρής, κατάξανθης και πανέμορφης Μίρκας έγινε το 1955 στην ταινία «Η δούκισσα της Πλακεντίας». Ακολούθησαν ακόμα 41 ταινίες ανάμεσα στις οποίες «Ο κατήφορος», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και το «Κορόιδο γαμπρέ». Κάπου μεταξύ 1965 και 1967 προτού τελειώσει η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, γνώρισε τον σύζυγο της, τον Αμερικανογερμανό στην καταγωγή επιχειρηματία Καρλ Έπσερ. Το 1967 πανρέυτηκαν και μετακόμισαν στις ΗΠΑ, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν ο πολύ επιτυχημένος σύζυγος της. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Πηγή φωτογραφίας Facebook Mirka Kalatzopoulou

Στο Λος Άντζελες η Μίρκα Καλαντζοπούλου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη σχολή της Columbia καθώς και μαθήματα business administration στο πανεπιστήμιο UCLA. Και τα κατάφερε! Η άλλοτε καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου μπόρεσε να κάνει μια δεύτερη καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Βρέθηκε σε εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης, ενώ συμμετείχε και σε διάφορε ταινίες. Μια δεκαετία αργότερα το 1978,επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να παίρνει μέρος σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, όπου η παρουσία της γοήτευσε τους θεατρανθρώπους γύρω της και το κοινό.