Τετάρτη, Μαρτίου 13

Θεοδωράκης: Θα αργήσουν οι εκλογές. Η ελπίδα του Τσίπρα πεθαίνει τελευταία

O κ Θεοδωράκης εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα αργήσουν επειδή η ελπίδα του κ Τσίπρα πεθαίνει τελευταία.

Δεν είναι στον ορίζοντα του Ποταμιού καμία εκλογική συνεργασία, τόνισε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της παράταξης Σταύρος Θεοδωράκης.


Εκτίμησε πάντως ότι οι εθνικές εκλογές θα αργήσουν, μάλλον - όπως τόνισε- επειδή η ελπίδα του κ Τσίπρα πεθαίνει τελευταία.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην εκπροσώπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα τη ΝΔ στην α’ Αθηνών, ο κ Θεοδωράκης τόνισε πως τo Ποτάμι είναι αστείρευτο και συνεχίζει να σηματοδοτεί τα κόμματα εξουσίας.

Εμείς - πρόσθεσε - δεν πιστεύουμε στα κομματικά στρατόπεδα. Η επιλογή του Δημήτρη Τσιόδρα δεν είναι όμως η σωστή. Πάει στη ΝΔ σε μια περίοδο που γέρνει επικίνδυνα δεξιά.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και τις μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, σχολίασε ότι αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Τόνισε δε ότι οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να συνδυάζονται με την μεταμέλειά τους.

Αναφερόμενος στις μολότοφ και τη σχετική δήλωση Κυρίτση, ο κ Θεοδωράκης υπογράμμισε "δεν σκοτώνει λένε κάποιοι η μολότοφ. Ας μάθουν ότι με μολότοφ έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, αυτό της Μαρφίν, το οποίο δεν έχει διερευνηθεί και αυτό είναι ντροπή για την δημοκρατία μας".

Ο κ Θεοδωράκης εκτίμησε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα περιορίζεται και έννοια του βιασμού, ενώ για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης τόνισε ότι οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει να συζητηθούν έξω από κομματικά φίλτρα.
.skai.gr