Τρίτη, Μαρτίου 26

Κίνηση ΜΑΤ από Αλέξη Κούγια! Αναλαμβάνει…

kougiaso-agnwstos-gamoso-thanatos-tis-gunaikas-pou-erwteutike_3.w_l
Τι υποστηρίζει ο συνήγορος του 35χρονου δράστη που σκότωσε και μετέφερε σε λατομείο νεαρό Ρομά που επιχείρησε να κλέψει κότες από το σπίτι του!
Ο Αλέξης Κούγιας, μαζί με τον δικηγόρο Κορίνθου Βασίλη Γαρούφη, ανέλαβε την υπεράσπιση του 35χρονου άνδρα στο Λουτράκι, που σκότωσε νεαρό Ρομά, ο οποίος επιχείρησε να κλέψει τις κότες από το σπίτι του, μαζί με έναν συνεργό. Ο γνωστός ποινικολόγος μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση,
στην οποία υποστηρίζει πως ο πελάτης του με τα αρχικά Α.Π, είναι γνωστός επιχειρηματίας στο Λουτράκι, ιδιοκτήτης αρτοποιίας και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 7 και 1 έτους.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στην προσπάθειά του να αποτρέψει ληστεία του σπιτιού του από ομάδα ενόπλων Ρομά, πυροβόλησε χωρίς να στοχεύσει με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας από αυτούς. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, θα εμφανιστεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες και να λάβει προθεσμία για την απολογία του.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (24/3), όταν δύο άνδρες Ρομά επιχείρησαν να κλέψουν τις κότες από το σπίτι του 35χρονου άνδρα στο Λουτράκι. Οταν ο ιδιοκτήτης τους αντελήφθη, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο διαρρήκτες. Ο δεύτερος διαρρήκτης, κατάφερε να διαφύγει και πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου παραδέχτηκε πως μαζί με τον συνεργό του αποπειράθηκαν να ληστέψουν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άντρα και κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν, κατόπιν υπόδειξης του ίδιου.
Ωστόσο, η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον συνεργό του και οι έρευνες συνεχίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (25/3). Οι αστυνομικοί εντόπισαν αίμα στην καρότσα του οχήματος που ανήκε στον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού. Υστερα από πιέσεις αυτός παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον 48χρονο αγνοούμενο και οδήγησε τις αρχές κοντά σε ένα τοπικό λατομείο όπου είχε κρύψει το πτώμα. Από το συμβάν έχει ξεσπάσει σάλος και αναταραχές στην τοπική κοινωνία, με την κοινότητα των Ρομά να διαμαρτύρεται για τον θάνατο του 48χρονου.

makeleio.gr