Κυριακή, Μαρτίου 31

«ΟΙ ΤΕΚΝΑΤΖΟΥΔΕΣ». ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΕΛΕΓΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ‘ΚΑΜΠΙΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

papakosta-gerobasili
Πολλές είναι οι γυναίκες οι οποίες, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους και σε όλο τον κόσμο, έχουν τις αδυναμίες και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους. Κι αυτές οι προτιμήσεις μπορεί να αφορούν τα πάντα. Από τις εργασιακές τους δραστηριότητες, τις συμπεριφορές ακόμη και τις ερωτικές ανησυχίες και συναναστροφές. Πέραν της ομοφυλοφιλίας,
που εκτός από τον ανδρικό πληθυσμό έχει απλωθεί και στον γυναικείο, μια «μόδα» που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται διεθνώς -και φυσικά έχει έλθει και στην Ελλάδα- έχει να κάνει με τις λεγόμενες «γυναίκες – τεκνατζούδες». Εκείνες δηλαδή που έλκονται από νεότερους ή και από πολύ νεότερους άνδρες και η έλξη αυτή είτε μένει σε …πλατωνικό επίπεδο, είτε προχωράει και παρακάτω. Κι άλλες από τις γυναίκες αυτές κάνουν κανονικές σχέσεις και ζουν μαζί τους ενώ άλλες περιορίζονται σε πιο «εφήμερες» καταστάσεις, που στην ερωτικήαργκό λέγονται «αρπαχτές» ή και «ξεπέτες».
Το βασικό είναι ότι αυτά τα κρούσματα είναι πιο συνηθισμένα εκεί όπου οι γυναίκες κατέχουν θέσεις εξουσίας ή κινούνται γύρω από την εξουσία. Έχουν δηλαδή μια ανώτερη, επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά, θέση που τους προσθέτει «γοητεία» και τους δίνει και το δέος για να τραβήξουν νεότερους άνδρες και να πάνε μαζί τους. Εκτός από το δέος σε διάφορες περιπτώσεις τους δίνει και το χρήμα για να δελεάσουν τους ερωτικούς συντρόφους τους, μόνιμους ή περιστασιακούς. Στο εξωτερικό βλέπουμε μάλιστα ότι αυτές οι συνήθεις ανθούν πάρα πολύ και στο χώρο του θεάματος, όπου σιτεμένες καλλιτέχνιδες και σταρ – «μιλφάρες»ή ακόμη και αρκετά μεγαλύτερες- «χτυπάνε» στην ψύχρα διάφορα τεκνά που είναι συνήθως κάτω και από 30 ετών η ηλικία τους και τα έχουν για συνοδούς και για ερωτικά αξεσουάρ.
Καθώς η αδρεναλίνη από τις δουλειές και τις άλλες δραστηριότητες τους ανεβαίνει στα ύψη, η συνύπαρξη με νεότερους άνδρες -ακόμη και κατά αρκετές δεκαετίες- είτε σεξουαλική είτε απλά κοινωνική αποτελεί γι αυτές συνταγή «αναζωογόνησης» και «ανανέωσης». Με άλλα λόγια, κρατιούνται -ή νομίζουν ότι κρατιούνται- έτσι νέες και ότι αντιστέκονται στους φυσικούς νόμους της φθοράς. Και μαζί με τους νέους άντρες κάνουν για τον ίδιο σκοπό τις πλαστικές, τα μπότοξ και τις …γενικές επισκευές προσώπων, έχουν τους προσωπικούς γυμναστές, όπως και κάνουν χρήση διαφόρων μεθόδων δίαιτας και χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής, διαφόρων ουσιών κλπ κλπ…
Στην Ελλάδα τα φαινόμενα αυτά έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους με «σταδιακό» τρόπο. Στο χώρο των επιχειρήσεων, της σόου μπιζ, της τηλεόρασης αλλά και της πολιτικής παρουσιάζονται τέτοιες περιπτώσεις, άλλες πιο δειλά κι άλλες πιο «απελευθερωμένα». Άλλες πιο συμβατικά κι άλλες πιο …ανοικτά. Και σε άλλες περιπτώσεις αυτές οι σχέσεις μένουν σε καθαρά φιλικό επίπεδο, σε άλλες αυστηρά σεξουαλικό και σε άλλες πιο …ανάμεικτο.
Στους διαδρόμους της ελληνικής Βουλής έχουν ακουστεί κατά διαστήματα ιστορίες γυναικών πολιτικών που επεδίωκαν από την πλευρά τους να τονίζουν τη γοητεία τους και να αρέσουν σε άνδρες μικρότερης ηλικίας. Κι ανεξάρτητα από το σε ποια κόμματα ανήκαν κατά καιρούς είχαν όλες αυτές μεταξύ τους μια «αλληλεγγύη» λόγω αυτής της τάσης τους. Δεν εξαιρείται από αυτά και το σημερινό γυναικείο πολιτικό προσωπικό, όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά τα «χούγια» κι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Για παράδειγμα, από τα υπουργικά έδρανα είναι κοινό μυστικό ότι αρέσει πολύ να «νεάζει» στην αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αν και είναι ήδη 73 χρονών. Είναι αυτή που έγινε περισσότερο γνωστή ως η«υπουργός με τα γεμιστά» αλλά φαίνεται ότι έχει κι άλλες …χάρες αν και οι άσπονδοι φίλοι της λένε ότι τα κάνει γιατί ζηλεύει την προϊσταμένη της υπουργό Εφη Αχτσιόγλου που είναι μόλις 30άρα. Αν και αντιδρά -λες και είναι κάτι …κακό- στην ίδια κατηγορία εμπίπτει και η -κοντά στα εξήντα- υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία φαίνεται καθαρά πόσες «παρεμβάσεις» έχει κάνει στο πρόσωπό της για να δείχνει πολύ νεότερη και φυσικά να γοητεύει και τους νεότερους. Δεν πάει πίσω και η υφυπουργός της, η Κατερίνα Παπακώστα. Μπορεί αυτή να μην προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την «καραμανλική ΝΔ», έχουν όμως πλέον αυτό το κοινό οι δυο τους. Κι οι φωτογραφίες που η ίδια έχει παρουσιάσει και δείχνουν την -παραμορφωμένη κι αυτή από τα μπότοξ- Παπακώστα να είναι …ξαναμμένη και να τα έχει …βγάλει σχεδόν όλα, επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα.
Μια άλλη υπουργός που έγινε όψιμη Συριζαία κι αυτή είναι η Έλενα Κουντουρά για την οποία πολλοί, που δεν ήξεραν, είχαν απορήσει και είχαν εκλάβει ως «υπονοούμενο» τη δήλωση που είχε κάνει ο Π. Καμμένος ότι όταν την έψαχνε στο εξωτερικό -κατά την εκδήλωση της κυβερνητικής κρίσης- μονίμως απαντούσε στο τηλέφωνο ο … «αστυνομικός» της. Μπορεί να ήταν μια κακεντρέψεια και μόνο του πρώην αρχηγού της…
kountoyra-dourou
Πέραν των κυβερνητικών εδράνων, στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί θυμούνται ακόμη να καμαρώνει για την «ομορφιά» της (!!) και τη βουλευτή Ελένη Αυλωνίτου που παρά την ηλικία της -πάνω από 60 κι αυτή- κυκλοφορεί ακόμη και με προκλητικά μίνι ενώ κατά το παρελθόν είχε αναπτύξει «δράση» την οποία προσπαθεί να μη ξεχνάει ούτε σήμερα. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου είναι μαι διαφορετική περίπτωση. Είναι «σαραντάρα» και ο συμβίος της, διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ Γ. Μπενίσης είναι σχεδόν τριάντα χρόνια μεγαλύτερος της. Ακούγεται φυσιολογικό λοιπόν να έχει συναναστροφές με συνομηλίκους της και να κυκλοφορεί μαζί τους. Πιο μεγάλη, στα 54 πλέον, η βουλευτής Αννέτα Καββαδία, με μαλλί κοντό σαν …αντρικό, κάνει κι αυτή ο,τι μπορεί για να δείχνει ότι περνάει ακόμη η μπογιά της ως γυναίκα, όπως τις εποχές που ως πολύ νεότερη όμως ήταν δημοσιογράφος στην κρατική ΕΡΤ και απολάμβανε της «αγάπης» του καραμανλικού συστήματος. Τέλος να αναφέρουμε και μια «αποστρατευμένη», που προσπαθεί τώρα να …επανέλθει μέσω ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τη γνωστή Μαρία Ρεπούση που αν και κοντά στα 70, μόλις δει νέο άντρα το μάτι της …γυαλίζει.
kefalogianni

Από τη ΝΔ, «ξεχωρίζουν» κατά βάση δύο κυρίες. Η μία είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, που αν και παντρεύτηκε τον πολύ μεγαλύτερο της επιχειρηματία Μ. Πενθεδουράκη, έδειξε ότι δεν έχει και πολλά ταμπού στις προσωπικές της σχέσεις. Κι αντέχει ακόμη…. Πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία, μια εικοσαετία, είναι και ο σημερινός σύντροφος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που αν και έχει περάσει τα πενήντα προσπαθεί να «κρατιέται» με κάθε μέθοδο. Και η σχέση της με τον τριαντάρη βουλευτή της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννη, πριν από μερικά χρόνια, δεν ήταν η μόνη με πολύ μικρότερο της που είχε. Βουλευτή της ΝΔ κι αυτόν…
Η Άννα Καραμανλή, που έχει πατήσει κι αυτή τα 50, έχει γράψει τις δικές της «σελίδες», αδιακρίτως ηλικίας των συντρόφων και των σχέσεων της και φυσικά μια κατηγορία μόνη της είναι η Έλενα Ράπτη από την Θεσσαλονίκη!
 makeleio.gr/