Τετάρτη, Μαρτίου 20

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Υπάρχει Θεός ;

Η απάντηση υπάρχει στον καθένα μέσα του ,είναι ίδια και είναι “μονολεκτική ” οι αποδείξεις βρίσκονται παντού ,αλλά είναι δυσδιάκριτες γιατί μπροστά και γύρω -γύρω έχει ένα “μαντρότοιχο” στον οποίο και πέφτουμε συνεχώς επάνω .

Θα σας βοηθήσω λίγο ,ρωτώ λοιπόν ,υπάρχουν “αρχιτέκτονες ,μηχανικοί” ;
H απάντηση είναι και αυτή μέσα μας και είναι εύκολο να την δώσουμε γιατί βλέπουμε γύρω μας τις αποδείξεις ,σε “κτίρια” που έχουν κάποιον “κατασκευαστή “να τα έχει ” σχεδιάσει ” και θα γελάσουμε με
την καρδιά μας ,αν μας πει κάποιος επιστήμονας ,”Φυσικός” για παράδειγμα ότι αυτό το “κτίριο ” φτιάχτηκε μόνο του μετά από ένα “μπαμ μπουμ ‘..
Τι είναι αυτό λοιπόν που με εμποδίζει να απαντήσω εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου ,να μην μπορώ να δω τις αποδείξεις ,από το μικρότερο λουλούδι ή ζωύφιο,την λειτουργία του κόσμου όλου ,της “κτίσης” , ναι άλλα η “επιστήμη ” λέει …βέβαια τα ελάχιστα που έχει ανακαλύψει η “επιστήμη” και αν βασιστώ στον άνθρωπο και στην “επιστήμη” .. ίσως περιμένω πολύ για απαντήσεις “εργαστηριακές ” και “αποδεδειγμένες επιστημονικά” ενώ η απάντηση βρίσκεται μέσα μου .
Γιατί άραγε μόνος μου δεν βλέπω την τάξη ,αρμονία ,σοφία ,την πραγματική ομορφιά ,αλλά πάνω από όλα την ΑΓΑΠΗ του “αρχιτέκτονα Μηχανικού ” για την “κτίση ” του που υπάρχει παντού γύρω μου και στην ουσία να αποφεύγω να “κρύβομαι ” από το να απαντήσω και να απαντώ τελικά ίσως ,μπορεί ,το σκέφτομαι όμως ότι εδώ μέσα βρίσκομαι και εγώ και ότι όλα αυτά τα έφτιαξε ΓΙΑ ΜΕΝΑ και ΕΒΑΛΕ ΕΜΕΝΑ να τα χαίρομαι ,αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ !!! .
Τι με εμποδίζει να το δω ; μάλλον “αυτό ” το κάτι που δεν θέλει το καλό μου ..
αμέτρητες και εδώ οι μαρτυρίες και προσωπικά έζησα μια παρόμοια συγκλονιστική εμπειρία στον “Ταξιάρχη ” Μανταμάδου στην Λέσβο πριν αρκετά χρόνια .
Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης -Εκβάλει δαιμόνια και καθυβρίζεται από αυτά.
Όταν μπω αφού “γεννηθώ ” μέσα στο κτίριο που έφτιαξε “ο Αρχιτέκτονας μηχανικός “πρέπει να το σεβαστώ ,να τηρήσω τους Πνευματικούς κανόνες που έχει βάλει στο “κτίριο ” για την δική μου ευτυχία και μόνο και μου το ζητάει επειδή το έφτιαξε για μένα ,είναι δικό μου και θέλει να είμαι χαρούμενος !!!
Αλλά αυτό εμένα με καταπιέζει γιατί από μικρό παιδί με είχαν ελεύθερο ,δεν μου χάλαγαν χατήρι και σιγά που θα μου πει αυτός ο “αρχιτέκτονας μηχανικός ” τι θα κάνω ,το “αντίθετο” μέσα μου με σκάει ..
Αρχίζω και καταπιέζομαι με τους κανόνες, λοιπόν γιατί : ΕΓΩ είμαι έτσι και δεν αλλάζω ,ΕΓΩ είμαι εγωιστής ,γιατί ; οι άλλοι θα με πατήσουν μου είπαν ,αν γίνω “καλός” ,ΕΓΩ είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα μου ,που είναι ανώτερα των άλλων .
Γενικά είμαι “καλυτερότερος” όλων και στην τελική ποιος είναι αυτός ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ “αρχιτέκτων Μηχανικός” και τι να μου πει εμένα ; και τι έγινε που αυτός “ταπείνωσε ” τον Υιό του ,για να με διδάξει ” ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ” ,πρόβλημα τους …
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ….και ησύχασα !!!
Θα μπαίνω στο “κτιριάκι ” του ,σιγά το “κτίριο” δηλαδή κιόλας και θα κάνω ότι γουστάρω και ας έρθουν να με βγάλουν ..
Αυτό όμως τι αποτελέσματα έχει στην ζωή ,αυτών των ανθρώπων ,στην κοινωνία γενικά ,δεν χρειάζεται να σας το αναλύσω ,τα βλέπετε μόνοι σας .Δεν υπάρχει πλέον τίποτα μέσα στην συνείδηση του ανθρώπου να σταματήσει τον κατήφορο ……

Ο Θεός μας έφτιαξε από και με ΑΓΑΠΗ πλάσματα ελεύθερα και όχι προγραμματισμένες “μικροσυσκεύες” τα άφησε ελεύθερα .

Ο “αρχιτέκτων μηχανικός ” δεν θα σου απαγορεύσει την είσοδο ποτέ στο “ισόγειο” άλλωστε εκεί επιτρέπεται η είσοδος σε όλους και εκεί έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις !!!
Αλλά το “κτίριο ” έχει και άλλους “ορόφους” για τους οποίους όμως ισχύει
Ματθ.ζ:13-14 Εισέλθετε διά της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι’ αυτής. Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.
και οι άλλοι που βρίσκονται ή πήγαν και γύρισαν εκεί μεταφέρουν μηνύματα ,με πολλούς τρόπους …
Νευροχειρουργός υποστηρίζει ότι έχει βιώσει τη ζωή μετά θάνατον
Αμέτρητα τα “θαύματα , οι προφητείες ,οι μαρτυρίες τι άλλο να κάνει ο “αρχιτέκτων μηχανικός” δεν είναι σωστό να σας πείσει με αποδείξεις !! “άπιστου Θωμά….. γιατί τότε δεν θα λέγεται η αποδοχή σας “πίστη ” άλλα “φόβος και τρόμος ” !!!

Αλλά καλό είναι να μην είμαστε τόσο εγωιστές και αυτοκαταστροφικοί και να ρίχνουμε μια ματιά γύρω μας ,με την σκέψη , ότι εεεε ναι υπάρχει και κάτι που είναι ανώτερο από εμάς ,μας δημιούργησε και μας αγαπάει .
Ας σκεφτούμε απλά σαν “γονείς” ή σαν “παιδιά ” και τότε όλα θα απαντηθούν !!!!
Αν σας ρωτήσει κάποιος υπάρχει Θεός ;
κλείσε τα “βιολογικά “σου μάτια (σκέψου τα αγαπημένα σου πρόσωπα )
προσπάθησε να ανοίξεις τα μάτια της ψυχής σου ,της καρδιά σου και κοίτα γύρω σου…
Καλό Αγώνα
Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας
antinarc@india.com
προς εμάς που αλληλοσκοτωνόμαστε στο ισόγειο ,για το τι πρέπει να κάνουμε για να ανέβουμε πιο πάνω που είναι εντελώς διαφορετικά !!!
Γρηγόρης

 triklopodia.gr